Προσφατα
.

17.8.17

Η Σαουδική Αραβία δεν χορταίνει αίμα και θάνατο

Οι Σαουδάραβες αυξάνουν τις αεροπορικές επιδρομές της Υεμένης, σκοτώνοντας περισσότερους πολίτες
Μέχρι το 2016, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, κατέγραψε 3.936 αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη. 
Τα πρόσφατα δημοσιευθέντα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2017 δείχνουν ότι η προηγούμενη εικόνα, η οποία κάλυπτε όλο το 2016, έχει ήδη ξεπεραστεί, με 5.676 αεροπορικές επιδρομές που ξεκίνησαν από το τέλος Ιουνίου. 
Αυτό έχει μετατρέψει μια ήδη καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση, με χιλιάδες νεκρούς σε αεροπορικές επιδρομές, σε μια συνεχώς αυξανόμενη καταστροφή, με τις νέες επιδρομές να σκοτώνουν ακόμα περισσότερους πολίτες. 
Επιτίθενται με μανία σε ορισμένες περιοχές, ώστε να εκτοπίσουν μεγάλο μέρος του άμαχου πληθυσμού σε άλλα μέρη της χώρας. 
Το να είσαι εκτοπισμένος δεν είναι ότι καλύτερο όπου κι αν βρίσκεσαι, αλλά στην Υεμένη δεν είναι τίποτε άλλο, από μια θανατική καταδίκη, καθώς ο ναυτικός αποκλεισμός από τη Σαουδική Αραβία έχει μηδενίσει την αποστολή τροφίμων και φαρμάκων στη χώρα, αυξάνοντας την επιδημία χολέρας. 
Ο πληθυσμός είναι σε κατάσταση λιμού πλέον. Η ομάδα βοήθειας Oxfam εκτιμά ότι πάνω από 500.000 παιδιά στην Υεμένη έχουν ήδη "σοβαρό υποσιτισμό" εξαιτίας του αποκλεισμού και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατάσταση αυτή θα βελτιωθεί σύντομα. 
Το Hodeidah, το τελευταίο λιμάνι που έχει πρόσβαση στο βορρά της χώρας, βρίσκεται συνεχώς υπό πολιορκία, από τους Σαουδάραβες, οι οποίοι επιδιώκουν να το αποδώσουν στον έλεγχο της «κυβέρνησης» της νότιας Υεμένης.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια