Προσφατα
.

29.8.17

Γιατί ο Κιμ «παίζει» με τα κουμπιά;

Τρισεκατομμύρια δολάρια για να προστατευτούν από τον Κιμ
Γιάννης Λαζάρου
«Ο Κιμ πατάει το κουμπί, τρόμος στον πλανήτη», «η Β. Κορέα απειλεί με πυρηνικό όλεθρο», «Ο Κιμ θα χτυπήσει την Αμερική στο Γκουάμ», «Η Β. Κορέα εξαπέλυσε πυρηνικά που πέρασαν πάνω από την Ιαπωνία». 
Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους που καλλιεργούν ένα κλίμα πολεμικής υστερίας το οποίο δημιούργησαν οι Αμερικάνοι (όπως πάντα) και συμμετέχει μετά χαράς ο «κακός εχθρός» Κιμ, ο οποίος όλο και κάτι θα κερδίσει στο τέλος. 
Σε ομιλία του για το Αφγανιστάν(!), ο πρόεδρος Τραμπ, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο Αφγανιστάν, αλλά σε θέματα που αφορούν την προστασία των  Αμερικανών από άλλους «φοβερότερους εχθρούς», μιας και το θέμα των Ταλιμπάν το έλυσε στέλνοντας ακόμη 5.000 Αμερικανούς στρατιώτες για την προστασία παραγωγής οπίου και την διακίνησή του χωρίς προβλήματα. 
Στην ομιλία του υπενθύμισε την «ηρωική  απόφαση» για την κατάργηση συμβάσεων με τις εταιρείες Lockheed Martin και Raytheon, για την δημιουργία διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων. Εκείνο που δεν είπε, είναι το πως οι πύραυλοι αυτοί είναι δευτερεύουσας σημασίας για το οπλοστάσιο των Αμερικάνων και πως η κατάργηση ήρθε αφού είχαν ήδη εισπράξει τα χρήματα οι εταιρείες. 
Ενημέρωσε το ακροατήριο του πως δέχεται μεγάλη πίεση από το πεντάγωνο που θέλει πιο ισχυρά και αποτελεσματικά όπλα και με αφορμή τον «κακό» Κιμ, είναι έτοιμος να επενδύσει τρισεκατομμύρια δολάρια, για «καλό σκοπό». 
Ο πρόεδρος δίνοντας μια ψευδαίσθηση δημοσιονομικής ευθύνης με την «κατάργηση των συμβάσεων», έρχεται τώρα να δώσει γη και ύδωρ στην πολεμική βιομηχανία. Οι αναλυτές εκτιμούν πως το πρόγραμμα πυρηνικού εκσυγχρονισμού στο οποίο αναφέρθηκε στην ομιλία του εκτιμάται σε ένα (1) τρισεκατομμύριο δολάρια και πως το νούμερο αυτό θα ξεπεραστεί κατά πολύ μελλοντικά. 
Εκτός αυτού την περασμένη εβδομάδα, η πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σημαντικά νέα συμβόλαια για την αναδιάρθρωση της αμερικανικής πυρηνικής δύναμης. Θα διαθέσει 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός απόλυτα μυστικού βαλλιστικού πυραύλου και περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια για την αντικατάσταση των πυραύλων Minuteman στα σιλό των ΗΠΑ. 
Αυτός ο πακτωλός χρημάτων είναι ανακοινώσιμος. Εύκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί οτι το μαύρο χρήμα που θα κυκλοφορήσει δεν μπορεί να υπολογιστεί, με αφορμή την «προστασία» των Αμερικανών από τον «χρήσιμο κακό» Κιμ.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια