Προσφατα
.

13.8.17

Η Αλήθεια εκτελείται τελευταία

του Γιάννη Λαζάρου
Αν οι εγγράμματοι διορισμένοι ταγοί  της αποκαλούμενης ακόμη Ελλάδας έριχναν μια ματιά στο Βικιλεξικό, θα είχαμε αποφύγει πολλά, οι λίγοι. Για παράδειγμα αν ο κύριος Πάκιας έριχνε μια ματιά θα διαπίστωνε πως: Το πρόσχημα, χρησιμοποιείται ως δικαιολογία ή πρόφαση αντί του πραγματικού λόγου ή σκοπού.
Απλά πράγματα που ακόμη και ένας αναλφάβητος καταλαβαίνει γιατί του τα δίδαξε η ζωή. Όμως στην προκειμένη περίπτωση έχουμε «εγγράμματους» που και το Βικιλεξικό να χρησιμοποιήσουν πάλι δεν θα καταλάβουν τίποτε, διότι η λειτουργία του εγκεφάλου τους είναι προγραμματισμένη από έμβρυα να προσκυνάνε και να εξυπηρετούν αφεντάδες. Πώς να μείνει χώρος  στον ήδη τσιπαρισμένο εγκέφαλο για άλλες σκέψεις;
Αυτά τα «ζωντανά», επειδή προορίζονται για θέσεις «εξουσίας», προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους οι κατακτητές, πρέπει να τα φορτώνουν με πτυχία και άλλα τερτίπια για να φαίνονται εγγράμματοι και να ξεχωρίζουν από τον λαουτζίκο που δεν θα βραβευτεί ποτέ από την Ακαδημία Αθηνών, ας πούμε.
Το σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά, ειδικά στις μέρες μας, πως εκτός του ότι δεν θα δώσει σημασία κανένας στην μπαρούφα, κι αυτοί που θα αντιδράσουν, μετά από δυο τρεις μέρες θα το ξεχάσουν γιατί ο καταιγισμός που θα ακολουθήσει θα στρέψει την προσοχή τους αλλού.
Ο κύριος Πάκιας που πήγε να τιμήσει τους σφαγμένους από τα αφεντικά του,  στα Ανώγεια, και τον υποδέχτηκαν με τιμές, την «αμόλησε» πάλι. Αφού είπε διάφορα ηρωικά και έμπλεξε τον Θουκυδίδη με την Πανευρώπη του Χίτλερ, γεμάτος υπερηφάνεια, είπε και την αλήθεια στον Ελληνικό λαό.
«...οι Έλληνες, είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε αποτελεσματικά τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας, που αποτελούν και σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 
Ναι, κυρίες και κύριοι, αυτή είναι η αλήθεια, πως η Ελλάδα αποτελεί έδαφος και κυριαρχία της Ε.Ε. 
Σε ποιους Έλληνες αναφέρεται, πώς θα υπερασπιστούν αποτελεσματικά την κυρίαρχη Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ξέρω, θα σας γελάσω. Ο απίθανος κύριος Πάκιας, ενώ το γνωρίζει πάρα πολύ καλά, αποκρύπτει πως τόσο ο ίδιος όσο και οι όψιμοι υποστηρικτές της Ευρώπης, ποτέ δεν υπερασπίστηκαν ούτε έναν πόντο Ελληνικής γης, όταν χρειάστηκε. Αντίθετα συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και με ντόπιους αχυρανθρώπους, με επωδό σε όλες τις εποχές το: «τι να κάνει κι αυτός ο άνθρωπος, τη δουλειά του κάνει». 
Μα, θα πει κάποιος, να και ένας πολιτικός που λέει την αλήθεια. Γιατί να τον πετροβολάμε; Ακριβώς.
Ποιοι και γιατί να τον πετροβολήσουν; Οι απόγονοι του Λεωνίδα; Αυτοί ακόμα «χτυπάνε» χοληστερίνη, στα τρία μέτρα στα Βλάχικα, με τα «μιστά» που τους εξασφαλίζει η δουλοσύνη του κάθε Πάκια. 
Οι  Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια; Μα και τα τρία, πάλι η δουλοσύνη του Πάκια και των προηγούμενων Πακίων τούς τα εξασφαλίζει.  
Οι αριστεροδεξιοαναρχοσυνδικαλοεπαναστάτες; Μα αν τους κόψουν τα «μιστά» οι προστάτες του Πάκια, θα σιγήσει η επανάσταση και μετά θα έχουμε νέες πλατείες Κλαυθμώνος και μέσα στο Βερολίνο. 
Τώρα πια που δεν χρειάζονται προσχήματα, η αλήθεια λέγεται και υλοποιείται καθημερινά από τους υποτακτικούς που είναι «δημοκρατικά» εκλεγμένοι. Διορίζουμε τον μπαμπά, θα το ξεχάσουν σε δυο τρεις μέρες. Κόβουμε συντάξεις και φάρμακα, άντε να φωνάξουν καμιά εβδομάδα. Σκορπάμε τα δανεικά σε ημέτερους; Σιγά το πράμα, πόσο θα το θυμούνται; Στο τέλος τίποτε δεν θυμούνται, αρκεί να μπαίνουν τα «μιστά».
Γενικά κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να αποκρύπτουν τίποτε γιατί δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από κανέναν. Στο τέλος βέβαια μένουν οι χιλιάδες αυτοκτονίες, η δυστυχία, η αναξιοκρατία και η δουλοσύνη. Αλλά ποιος δίνει σημασία σ' αυτά αφού δεν χτυπάνε την πόρτα στα «μιστά»; 
Την αλήθεια, φτάσαμε σε σημείο να την ερμηνεύουμε όπως βολεύει τον καθένα. Η αλήθεια των Πακαίων, ας πούμε, είναι πως είναι Ευρωπαίοι, και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, και έτσι η Ελλάς θα γνωρίσει νέες δόξες. Η αλήθεια κάποιων άλλων λέει πως άπαντες οι όψιμοι ευρωλάγνοι  είναι δουλικά για τα «μιστά», όπως άλλωστε και όλοι οι προδότες σε όλες τις εποχές. 
Δεν γνωρίζουμε αν οι χαροκαμένοι άνθρωποι στα Ανώγεια, στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο  και αλλού, κρατάνε τα προσχήματα (πολιτισμένοι όντες) και δεν «κυνηγάνε» τους εκπροσώπους των σφαγέων τους. Πάντως να τους ενημερώσουμε πως δεν χρειάζεται πια να το κάνουν γιατί η σχέση πρέπει να είναι αμφίδρομη και να λένε όπως και να πράττουν την αλήθεια, και αυτοί. 
Εκτός κι αν είναι τόσο δυνατό πια το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, που «πλερώνει» και προσχήματα. Εκτός αν η Ελληνογερμανική Συνέλευση με την οποία γίνονται κώλος και βρακί γερμανικοί δήμοι με ελληνικούς δήμους ανοίγοντας τις διόδους παράδοσης της τοπικής αυτοδιοικήσεις σε γερμανικά χέρια, πληρώνει και τα μνημόσυνα σφαγμένων στις επετείους Μνήμης ανά τόπο με το πρόσχημα της συμφιλίωσης. 
Αλήθεια ή πρόσχημα, λοιπόν; 
Πρόσχημα, αδερφέ μου, απλά για τα νεύρα των ολίγων στην αποικία. Γιατί οι ολίγοι πάντα ήξεραν από παλιά με ποιους είχαν να κάνουν όσο μάστορες κι αν ήταν εκείνοι στα προσχήματα.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια