Προσφατα
.

16.3.17

Απελαύνουν τον μαθητή Ιρφάν γιατί ενηλικιώθηκε

Στην Μουζαλάδα της Ευρώπης όλα μπορούν να συμβούν πια. 
Στην περίπτωση του 18χρονου Ιρφάν Μουχαμάντ, μαθητή του Εσπερινού Γυμνασίου Μυτιλήνης, Πακιστανής καταγωγής, που συνελήφθη από την Αστυνομία την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Λέσβου. 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο 18χρονος συνελήφθη λίγες μέρες αφότου είχε ενηλικιωθεί και κρατείται στον χώρο κράτησης που έχει δημιουργηθεί στον καταυλισμό της Μόριας, καθώς βρίσκεται σε διαδικασία απέλασης. 
Ο Ιρφάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «διέμενε αρκετούς μήνες σε δομή φιλοξενίας της Μυτιλήνης, παρακολουθούσε μαθήματα στο Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης και ήταν άλλη μία τυπική περίπτωση νέου παιδιού που προσπαθούσε με συνέπεια και σοβαρότητα να κατακτήσει τους όρους για μια καλύτερη ζωή και να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία». 
Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο ζητάνε «άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες για να αφεθεί ελεύθερος ο Ιρφάν, μέχρις ότου επανεξεταστεί η αίτηση αναστολής της απόφασης απέλασης και της κράτησής του, και να συνεχίσει απρόσκοπτα τη φοίτησή του». 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 18χρονος έχει απορριπτική απόφαση σε δεύτερο βαθμό για το αίτημα χορήγησης ασύλου που έχει υποβάλει και συνελήφθη εφόσον, σύμφωνα με τον νόμο, είναι πλέον ενήλικας. Κρατείται εωσότου εκδικαστεί η προσφυγή, που έχει ήδη υποβληθεί στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια