Προσφατα
.

7.3.17

Κάτι ήξερε ο Στιβ

Έπεισε εκατομμύρια αγοραστές να αποκτήσουν τα τελευταία τεχνολογικά θαύματα της Apple, ο Στιβ Τζομπς, όμως έβαζε περιορισμούς στο ίδιο του το σπίτι. 
Ο λόγος ήταν ότι ανησυχούσε για την επίδραση που είχε η τεχνολογία στα παιδιά. 
Όταν το 2010 ο ιδρυτής της apple παρουσίασε πανηγυρικά στο κοινό το ipad, το περιέγραψε ως μία φανταστική συσκευή με εκπαιδευτικά εργαλεία, που επιτρέπει στον χρήστη να σερφάρει στο ίντερνετ, να αλληλεπιδρά με άλλους ανθρώπους και να βλέπει βίντεο και όλα αυτά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δύο χρόνια μετά ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν τα παιδιά του λατρεύουν το ipad. 
Η απάντηση του δεν ήταν αναμενόμενη: «Δεν επιτρέπω να υπάρχει ipad στο σπίτι. Νομίζω ότι είναι επικίνδυνο για τα παιδιά». 
Όπως εξηγεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Άνταμ Άλτερ, ο Τζομπς πίστευε ότι το ipad είναι ιδιαιτέρως εθιστικό, επειδή ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να το έχει παντού μαζί του είτε είναι σπίτι, είτε στη δουλειά, είτε έξω, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχει μόνιμα πρόσβαση στις εθιστικές πλατφόρμες δικτύωσης και είναι δύσκολο να του αντισταθείς.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια