Προσφατα
.

7.3.17

Οι σκλάβοι ήταν ... μετανάστες

Ξενοφώντας Ερμείδης 
Μπορεί στην Ελλάδα τα νεύρα κάποιων να γίνονται κουρέλια από τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύουν κάθε μέρα οι «κυβερνώντες» αλλά το φαινόμενο είναι παγκόσμιο. Η εξουσία σε όλον τον πλανήτη βάζει μπροστά το αποδεδειγμένα άρρωστο εγκεφαλικά δυναμικό της. 
Ίσως η Ελληνική πραγματικότητα  των «ταξικών ατυχημάτων», των «γεμιστών», των «μουσικών συνθέσεων» του Τσίπρα και της καθημερινής ανοησίας να μην αφήνει περιθώριο για να χωρέσει και η βλακεία που μεταδίδεται καθημερινά από τον πλανήτη, όμως είναι υπαρκτή και έρχεται να βεβαιώσει για μια ακόμη φορά πως το μοναδικό που ΔΕΝ έχει η ανθρωπότητα, είναι μέλλον. 
Ο μαύρος Μπεν Κάρσον (τώρα τους λένε αφροαμερικανούς) είναι μια περίπτωση απόλυτης βλακείας και είναι νευροχειρούργος, αν έχετε πρόβλημα με τα νεύρα σας τώρα ξέρετε που θα πάτε. Για όποιον λόγο κι αν ξεστόμισε αυτή την βλακεία τον καθιστά αυτομάτως ανεγκέφαλο και πουλημένο. 
«Οι σκλάβοι που μεταφέρθηκαν βιαίως από την Αφρική ήταν μετανάστες που έψαχναν το αμερικάνικο όνειρο». 
«Αυτό είναι οι Αμερική: μια γη ονείρων και ευκαιριών», δήλωσε ο υπουργός Στέγασης και Πολεοδομίας σε ομιλία του ενώπιον του προσωπικού του υπουργείου του, την ημέρα που η κυβέρνηση Τραμπ υιοθέτησε ένα νέο διάταγμα για τη μετανάστευση. 
Εν είδει εισαγωγής στην ομιλία του, ο Κάρσον αφηγήθηκε ανέκδοτα από την προηγούμενη σταδιοδρομία του ως νευροχειρουργού και έπλεξε το εγκώμιο των μεταναστών που εργάζονταν πολλές ώρες για να οικοδομήσουν μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά τους. 
«Υπήρξαν και άλλοι μετανάστες που ήρθαν εδώ στα αμπάρια δουλεμπορικών πλοίων, εργάσθηκαν ακόμη περισσότερο, ακόμη πιο σκληρά και για λιγότερα», πρόσθεσε ο Κάρσον. Και ο πρώην νευροχειρουργός συνέχισε: 
«Αλλά είχαν κι αυτοί ένα όνειρο πως μια μέρα οι γιοί τους, οι κόρες τους, οι εγγονοί τους, οι εγγονές τους, οι δισέγγονοί τους, οι δισέγγονές τους θα μπορούσαν να βρουν τον πλούτο και την ευτυχία σ' αυτή τη γη», δήλωσε. 
«Μετανάστες;;;», αντέδρασε αμέσως στο Twitter η μεγάλη οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μαύρων, η NAACP. Τα σχόλια αυτά είναι «τραγικά, σοκαριστικά και απαράδεκτα», ανακοινώθηκε από το Anne Frank Center USA, που κρατάει ζωντανή τη μνήμη της Άννας Φρανκ, της νεαρής εβραίας που έχασε τη ζωή της κατά τον εκτοπισμό της από τους ναζί. 
«Όχι, κύριε Κάρσον, οι σκλάβοι δεν μετανάστευσαν στην Αμερική. Τους έφεραν εδώ βίαια, παρά τη θέλησή τους και έζησαν εδώ χωρίς ελευθερία», συνέχισε το κέντρο. 
Για τον υπουργό Στέγασης, οι πάρα πολλές αντιδράσεις οργής και οι καταδίκες στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αφορούν «την πιο κυνική ερμηνεία» των λόγων του υπουργού. 
«Κανένας δεν πιστεύει ειλικρινά ότι βάζει στο ίδιο επίπεδο τη μετανάστευση και τη δουλεία», δικαιολόγησε εκπρόσωπος του υπουργείου. 
Αυτή δεν είναι η πρώτη εξοργιστική δήλωση που κάνει ο δρ Μπεν Κάρσον, πρώην αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. 
Το 2013 είχε υποστηρίξει πως η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας Obamacare ήταν «το χειρότερο πράγμα που συνέβη σ' αυτή τη χώρα από την εποχή της δουλείας». «Και είναι κατά κάποιον τρόπο δουλεία, επειδή μας υποτάσσει όλους στο κράτος», είχε ισχυριστεί.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια