Προσφατα
.

22.2.17

Σάπισαν στο ξύλο τον Σταύρο Μαναζή οι σερίφηδες της Εldorado

«Τι θέλεις να κάνεις μήνυση, να δώσεις 200 ευρώ, να μπεις σε δικαστικά έξοδα, δικηγόρους;…» είπαν οι αστυνομικοί που κλήθηκαν για κατάθεση στο νοσοκομείο. 

Επί πολλά χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν τον καλοκάγαθο κάτοικο της Μ. Παναγίας, Σταύρο Μαναζή. 
Eάν πας στον Κάκκαβο, δεν θα συναντήσεις ούτε τη θηροφυλακή ούτε τη δασοφυλακή, ούτε…, ούτε. Μέρα, νύχτα, μεσημέρι, χειμώνα, φθινόπωρο, άνοιξη, καλοκαίρι, ένα τζιπ διατρέχει όλο τον Κάκκαβο· αυτό του Σταύρου. 

Είναι ένας άνθρωπος κυριολεκτικά ερωτευμένος με τον Κάκκαβο και αυτό για κάποιους είναι το «έγκλημά» του. 
Συμμετέχει σε όλους τους αγώνες και τις διαδηλώσεις εναντίον της καταστροφής του Κακκάβου. 
Σήμερα τον επισκέφθηκα στο νοσοκομείο όπου τον έστειλε, όπως μας είπε, ένας εργαζόμενος της Εldorado, εκπρόσωπος σωματείου της και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής. 

Ο εν λόγω μεταλλωρύχος εντελώς απρόκλητα άρχισε να υβρίζει τον Σταύρο και να τον γρονθοκοπεί, να τον κλωτσάει και να τον χτυπά με ένα σκαμπό. 
Μας είπε ότι οι ακτινογραφίες έδειξαν κάταγμα στο στέρνο. 

Σε εμάς δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα: 
α) Γιατί το Αστυνομικό Τμήμα περίμενε να βρεθούν περιπολικά από Πλανά κ.λ.π., όταν το Αστυνομικό Τμήμα των συνοριοφυλάκων, βρίσκεται σχεδόν 100 μέτρα από το μαγαζί όπου έγινε η εγκληματική ενέργεια; 

β) Σήμερα πήγαν αστυνομικοί στο νοσοκομείο και επέδειξαν στον Σταύρο φωτογραφία με το κεφάλι του δράστη, για να τους βεβαιώσει αν ήταν αυτός. Ο Σταύρος τους επιβεβαίωσε ότι είναι αυτός. 

Το ερώτημα είναι πώς οι αστυνομικοί είχαν φωτογραφία το κεφάλι του δράστη; Είναι καταζητούμενος; Υπάρχει αρχείο φωτογραφιών στο Αστυνομικό Τμήμα; ή ενώ εκκρεμεί το αυτόφωρο, βρήκαν τον δράστη, τον φωτογράφισαν και τον «έχασαν»; 
Και γιατί ενώ όταν χτυπήθηκε, τηλεφώνησε ο Σταύρος αμέσως στους αστυνομικούς και τους είπε το όνομα του δράστη, τα στοιχεία του, δεν θέλησαν να επιβεβαιώσουν ποιος είναι, αλλά πήγαν σήμερα πριν εκπνεύσει η διαδικασία του αυτοφώρου και του ζητούσαν να τους επιβεβαιώσει αν είναι αυτός; 

Πάντως σήμερα που τον επισκέφθηκαν οι αστυνομικοί στο νοσοκομείο, για να λάβουν κατάθεσή το (και αυτή καθυστερημένα), «σοφά» του είπαν: «Τι θέλεις να κάνεις μήνυση, να δώσεις 200 ευρώ, να μπεις σε δικαστικά έξοδα, δικηγόρους;…». Κάτι θα ξέρουν αυτοί.« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

καλα του ειπαν αν καταλαβε και αυτα που ηθελαν να του πουν ,οτι δινεις 200 ευρω σε καποιον κανει ασηκωτο αυτον που σε εδειρε ομορφα πραγματα χωρις καθυστερησεις και δεν ξερεις αν θα βρεις τι δικιο σου με την υποτιθεμενη νομικη οδο .