Προσφατα
.

13.12.16

Τα όπλα της επανάστασης σήμερα

του Γιάννη Λαζάρου
Είναι αναπόφευκτο σε περιόδους ανατροπής της ομαλής ζωής μιας κοινωνίας-χώρας, οι άνθρωποι να σκέφτονται την ανατροπή της ανωμαλίας με κάποιον τρόπο. Επαναστατούν απέναντι στον εισβολέα εξωτερικό ή εσωτερικό. Υπάρχουν διαφόρων ειδών επαναστάσεις που χαρακτηρίζονται από τα αντίπαλα στρατόπεδα, το είδος των όπλων, τις ιδεολογίες κ.λπ. Για να γίνει μια επανάσταση συγκροτούνται ομάδες επαναστατών ή κάποιος φορέας που διαθέτει ανθρώπους στους κόλπους του τους οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια που ανατράπηκε αποκλειστικά η οικονομική ζωή των ιθαγενών αγανάκτησαν οι θιγόμενοι και επαναστατούν καθημερινώς. Όπου και να κοιτάξεις βρίσκεις επαναστατημένους ανθρώπους. Στον δρόμο, όπου τους καλούν σε αγωνιστική γυμναστική οι υπηρέτες αυτών που ευθύνονται για το πρόβλημα, στις ουρές των ΑΤΜ, στα ταμεία των σούπερ μάρκετ, στον φούρνο, αλλά πάνω απ΄όλα στα social media όπου γίνεται χαμός. Αυτή μπορεί να ονομαστεί ατομική επανάσταση και γίνεται απέναντι στον ψηφοφόρο εαυτό του καθενός.
Είναι λογικό σε κάθε επανάσταση, οι επαναστάτες να ανασύρουν από την μνήμη τους ηρωικές στιγμές της ράτσας τους για να πάρουν θάρρος και να μιμηθούν τους ήρωές τους. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και σήμερα στα social media όπου ρήσεις πολέμαρχων και σοφών, μαχαίρια, πολυβόλα, ακόντια και τόξα προβάλλονται από τα προφίλ των επαναστατών για να σκιαχτεί ο εχθρός που στέρησε την οικονομική ευμάρεια του επαναστατημένου.
Αν κατορθώσει η φωτογραφία της περικεφαλαίας του Κολοκοτρώνη, η φωτογραφία του Λεωνίδα από την ταινία "300", η φωτογραφία της σημαίας, η ρήση του Καραϊσκάκη «όταν γυρίσω θα τους γαμήσω» κ.α να γίνουν όπλα και να νικήσουν, πραγματικά οι «άγιες σαγιονάρες» θα έχουν κάνει το θαύμα τους. Το μόνο που δεν χρησιμοποιούν οι επαναστάτες σήμερα είναι ο ηρωισμός των παλαιών γιατί τα πεδία που έδρασαν και τα όπλα τους είναι παρωχημένα πια.
Με λίγα λόγια σήμερα δεν μπορείς να πάρεις το τουφέκι και να βγεις στο βουνό. Γιατί αν ξεπεράσεις την ρουφιανιά που κυκλοφορεί θα πρέπει να βρεις και κάτι να πολεμήσεις. Είναι κανένας από δαύτους στο βουνό; 
Βέβαια κανένας δεν λαμβάνει μέρος σε μια επανάσταση που δεν έχει στόχο και ιδέες, διότι ο μισθός και η σύνταξη δεν είναι ιδέα και στόχος. 
Το μοναδικό πεδίο που μπορείς να πολεμήσεις σήμερα είναι το δικό τους πεδίο και αυτό είναι η τεχνολογία. Φυσικά δεν είναι όλοι επιστήμονες. Μα και όλοι όσοι έτρεξαν στο βουνό κάποτε δεν ήταν πολέμαρχοι. Πολλοί από αυτούς μάλιστα δεν είχαν δει ποτέ ούτε τουφέκι. Σήμερα άπαντες διαθέτουν από τηλέφωνο μέχρι υπολογιστή. Είναι εξοπλισμένοι όλοι νέοι, γέροι και παιδιά.
Κάποιοι τους συντόνισαν κάποτε, κάποιος πρέπει να τους συντονίσει σήμερα. Για να συντονισθεί κάποιος χρειάζονται ιδέες, όραμα και στόχος. Φυσικά δεν θα ανταποκριθούν όλοι στο κάλεσμα όπως και τότε, αλλά αν ένα 10% (όπως και τότε) ανταποκριθεί είναι αρκετό να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στους σημερινούς κατακτητές.
Φανταστείτε ένα εκατομμύριο χρήστες του F/B τι μπορούν να κάνουν συντονισμένα. Με δέκα μόνο λογαριασμούς (προφίλ) ο καθένας μπορεί να γκρεμίσει μέχρι και το προφίλ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Εκτός αυτού σε χρόνο μηδέν θα έχει καθαρίσει το τοπίο από τα πληρωμένα τρολ της προδοσίας, την εκπορνευμένη δημοσιογραφία και θα φτάσει στα πέρατα του κόσμου η πραγματική κατάσταση. Ίσως μειδιάς αλλά τράπεζες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες που είναι όργανα της νέας κομαντατούρας θα γίνουν μπάχαλο. Μα πως, θα μου πεις;
Στον Γοργοπόταμο δεν πήγαν όλοι, πήγαν οι ειδικοί και τον έκαναν αμμοχάλικο. Αυτό είναι συντονισμός, γιατί μέσα σ' αυτούς που θα «θελήσουν» θα υπάρχουν και οι ειδικοί να χακάρουν από ένα τηλέφωνο μέχρι την CIA. Πάλι μειδιάς, αλλά οι λογαριασμοί που χρωστάς δεν είναι τίποτε άλλο από αριθμούς σε ένα ψηφιακό τοπίο, και το χρέος ανεβαίνει με το πάτημα ενός κουμπιού.
Φυσικά θα έχεις και απώλειες, δεν υπάρχει πόλεμος χωρίς χαμένες μάχες. Μόνο που σήμερα δεν έχει τοίχο της Καισαριανής. Το πολύ-πολύ να σου προτείνουν να χακάρεις γι' αυτούς ή να σε δικάσουν και να περιμένεις να χακάρει την απόφαση κάποιος σύντροφός σου. Σκέψου να ζηλέψουν και τίποτε Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι την ιστορία αυτή το τι μπορούν να κάνουν.
Φαντασίες και όνειρα θα μου πεις. Φυσικά θα σου πω, αφού δεν υπάρχει ένας φορέας να εμπνεύσει αυτούς που θα «θελήσουν». Το μόνο που κάνουν σήμερα οι φορείς είναι να σε καλούν στην επανάσταση δια της ψήφου και μάλιστα της δημοκρατικής. Μα η ψήφος είναι παρωχημένο όπλο όπως και οι φορείς της σε κοινωνίες όπου η δημοκρατία είναι το χανουμάκι του φασισμού.
Άντε και νικήσαμε θα μου πεις, τι θα γίνει; Αυτό, θα σου πω, θα το ζητήσουν δημοκρατικά από τους συντονιστές οι επαναστάτες. Αν δουν πάλι μπροστά κανένα γέρο της τρομοκρατίας, κανένα Σκόμπυ κ.α, γαία πυρί μιχθήτω, τα όπλα ακόμα στα χέρια τους θα είναι. 

Υ.Γ Τρέχω στο F/B να δω πόσα LIKE έχω να φτιαχτώ.
« PREV
NEXT »

2 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

.....και τούτου ένεκα βαστούμε τα όπλα εις χείρας.....

medoussa είπε...

Οι συνθηκες ειναι προσφορες,ενα μερος του κοσμου
θεωρω οτι ειναι ετοιμο..ο συντονιστης λειπει.