Προσφατα
.

12.10.16

Βιομηχανία παραγωγής «αγωνιστών»

Γιάννης Λαζάρου
Το μακρινό 1989 στην σοσιαλισμένη Ελλάδα δεν τάιζαν τον σοσιαλισμένο λαό μόνο γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι αλλά και άλλα χόρτα που τα κατανάλωνε μετά μανίας για το καλό του. 
Έτσι κάποια στιγμή του ανακοίνωσαν πως θα κάψουν τους φακέλους που "στιγμάτιζαν" όσους ήταν αντίθετοι με τα μέχρι τότε καθεστώτα που κυβέρναγαν την χώρα. 
Χαράς ευαγγέλια και πανηγύρια για την απόφαση της λαοπρόβλητης σοσιαλκυβέρνησης, αφού έδινε ένα ακόμη δείγμα λαϊκιάς ευαισθησίας. Αμ δε, από τότε εξαιρέθηκαν κάποιοι φάκελοι μη και χαθούν όλοι οι "αγωνιστές" και δεν έχουμε στο μέλλον ήρωες να μας κυβερνάνε. 
Από την σοσιαλισμένη Ελλάδα φτάσαμε στην Τσιπροελλάδα και κάτι πρέπει να δείξουν ως ευαίσθητοι αριστεροί. Να κάνουν κάτι για τους "αγωνιστές". Να γνωρίζει ο λαός ποιοι τον κυβερνάνε. Έτσι θυμήθηκαν τους περίπου 3000 φακέλους που δεν "κάηκαν" για ιστορικούς λόγους. 
Μην αμφιβάλλετε καθόλου πως θα δείτε τρανταχτά ονόματα να έχουν δώσει αγώνες και αγώνες. Μέχρι τον Τσίπρα στην Μακρόνησο θα δείτε με τις αποδείξεις των φακέλων. Μην μειδιάτε είναι πανεύκολο όπως αναγνώρισαν κάποτε τους μαχητές της Κύπρου ως πολεμήσαντες τον Β' παγκόσμιο που ήταν αγέννητοι. 
Μπορείς και συ να δεις τον φάκελο της οικογενείας σου αλλά υπό προϋποθέσεις. με ένα τηλεφώνημα ή και ένα e-mail. Πάντα υπό προϋποθέσεις μην το ξεχνάς. 
Αν είσαι καχύποπτος διότι την ιστορία την χειρίζεται η Διεύθυνση Επικοινωνίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία ανέλαβε την υλοποίηση της απόφασης για το «άνοιγμα» των φακέλων, έχει «κλείσει» τηλεφωνικό αριθμό τον οποίο θα ενεργοποιήσει άμεσα και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ζητούν πληροφορίες, θυμήσου πως τώρα είναι αριστερή η κυβέρνηση. 
Αν πάλι δεν ξεχνάει το τομαράκι σου τίποτε να απευθυνθείς στον ιστότοπο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα υπάρχει ειδικό «παράθυρο» με καταχώριση που θα περιλαμβάνει πληροφορίες και υλικό αναφορικά με τους φακέλους πολιτικών φρονημάτων. 
Να θυμάσαι πως όλα είναι εύκολα για σένα, μόνο που όπως έλεγαν από το επιτελείο του υπουργείου Εσωτερικών θα μπορούν να δουν αντίγραφα των τεκμηρίων,  όχι τον ίδιο το φάκελο και τα αυθεντικά έγγραφα, καθώς υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις μεγάλη φθορά.
Θα δούμε τους "αγωνιστές" επιτέλους να βγαίνουν στο προσκήνιο διότι ή όλη ενέργεια είναι εγγυημένη από άλλους "αγωνιστές", διότι σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, την οποία είχαν συνυπογράψει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Κουρουμπλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τόσκας, οι τηρούμενοι στο αρχείο των υπηρεσιών του υπουργείου ατομικοί φάκελοι πολιτικών φρονημάτων στους οποίους είχε περιορισθεί το δικαίωμα πρόσβασης καθίστανται εφεξής προσιτοί: 
α) Στα πρόσωπα που αφορούν 
β) Στους/στις συζύγους και τους συγγενείς αυτών μέχρι τρίτου βαθμού, εφ' όσον τα πρόσωπα της προηγούμενης περίπτωσης δεν ζουν. Ειδικά στην περίπτωση αυτή η ύπαρξη εν ζωή πλησιέστερων συγγενών αποκλείει το δικαίωμα των απώτερων συγγενών της ίδιας ρίζας, με την επιφύλαξη της επόμενης περίπτωσης 
γ) Με την απλή εξουσιοδότηση των αναφερομένων προσώπων σε οποιονδήποτε τρίτον 
δ)  Κατόπιν άδειας της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων σε πρόσωπα, τα οποία για λόγους ιστορικής έρευνας ή και επαγγελματικούς ζητούν την κατά τα ανωτέρω πρόσβαση.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια