Προσφατα
.

31.7.16

Από τα Αλώνια...στα σαλόνια με βραβεία

Δύο πολύ σημαντικά βραβεία κατέκτησε η ομάδα «Smileybin» του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «Company of the Year» του Junior Achievement Europe, που πραγματοποιήθηκε στη Λουκέρνη της Ελβετίας. 

Οι 15χρονοι Έλληνες μαθητές -οι μικρότεροι σε ηλικία διαγωνιζόμενοι και από το μικρότερο σχολείο- κατάφεραν να κερδίσουν το κορυφαίο βραβείο καινοτομίας του διαγωνισμού, το «Life Changer Signature Award». 

«To «SmileyBin», η μαθητική start-up από την Ελλάδα εντυπωσίασε τους κριτές με την καινοτομία της, τους οικολογικούς και κοινωνικούς της στόχους αλλά και το πρωτοπόρο επιχειρηματικό της σχέδιο» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Eίμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε αυτό το πολύ σημαντικό βραβείο εκπροσωπώντας την Ελλάδα» δήλωσε ο μαθητής Ιορδάνης Πασχαλίδης. 

«Το «Life Changer Singnature Award» απονέμεται στην πιο καινοτόμο επιχείρηση που έχει τη δυναμική να αλλάξει προς το καλύτερο τις ζωές των ανθρώπων. Για την ομάδα του «Smileybin» αυτό έχει διπλό μήνυμα. Αλλάζουμε τις ζωές των ανθρώπων προσφέροντάς τους ένα πιο καθαρό περιβάλλον με τον έξυπνο κάδο μας, αλλά ταυτόχρονα το βραβείο αυτό αλλάζει και η δική μας ζωή καθώς αναδεικνύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την καινοτόμα επιχειρηματική μας προσπάθεια». 

Πολύ μεγάλη επιτυχία ήταν και η κατάκτηση του βραβείου Ηγετικής Προσωπικότητας από τη μαθήτρια του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας, Μαρία Κοκκάλα. Η Μαρία ξεχώρισε ανάμεσα σε 275.000 παιδιά που συμμετείχαν φέτος πανευρωπαϊκά στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» και βραβεύτηκε με το «Leadership Award» μαζί με μόλις άλλα εννέα παιδιά. 
«Μου έδωσαν συγχαρητήρια για την μεγάλη ωριμότητά μου παρά το νεαρό της ηλικίας μου. Είμαι ενθουσιασμένη που με το καινοτόμο προϊόν μας και τις διακρίσεις μας εδώ στο σπουδαίο αυτό ευρωπαϊκό διαγωνισμό αναδείξαμε την Ελλάδα μας» δήλωσε η 15χρονη Μαρία. 

Το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό κέρδισε η Δανία με την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα SubReader, που βοηθά άτομα με δυσλεξία να διαβάζουν υπότιτλους στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα Irdify από τη Σλοβακία και το τρίτο στην ομάδα Enlighten Hope από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Τα παιδιά διέγραψαν αυτή την εντυπωσιακή πορεία από το χωριό Αλώνια Πιερίας μέχρι τις ευρωπαϊκές βραβεύσεις στη Λουκέρνη, παρακολουθώντας, στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση». 
Στον δρόμο για την επιτυχία συνάντησαν μεγάλες δυσκολίες που όμως τις ξεπέρασαν. «Είμαστε βραβευμένοι επιχειρηματίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο πλέον. Το μέλλον είναι πιο πολύ πιο αισιόδοξο για μας» είπε η μαθήτρια Ελένη Γεωργή. 
Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» πραγματοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 10 χρόνια από τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και με την υποστήριξη ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια