Προσφατα
.

28.7.16

Φάτε, πιείτε μωρ' «αδέρφια»

Γιάννης Λαζάρου
Ίδιον των λιγούρηδων από την εποχή που τους διόριζε σωρηδόν ο σιδερένιος ήταν η μάσα και το κουβεντολόι. Τώρα και με νόμο θα χαλάνε όσα γουστάρουν από τον κρατικό (Γερμανικό) κορβανά, «προκειμένου να διευκολυνθεί το κυβερνητικό έργο, λόγω της ανάγκης συνολικής παρουσίας και εκπροσώπησης της χώρας». 
Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος, όλα για το έργο για την παράσταση διότι το ταξιδάκι θέλει και τα έξοδά του. Να κινούνται και οι "αγορές" να βλέπουν οι επενδυτές πως λεφτά υπάρχουν και πολλά μάλιστα.
Μέχρι χτες είχαν πλαφόν και αφού το ξεκοκάλιζαν έβγαζαν τα μαύρα. Τώρα δεν χρειάζεται να ρισκάρουν τα κουτσομπολιά. Όλα και όσα γουστάρουν πληρωμένα διότι μπορεί κάποια γριά να μην έχει φάρμακα κάποιο παιδί να κρυώνει πάλι αλλά:
"Χωρίς πλαφόν η κάλυψη των εξόδων για τους συνοδούς στα πρωθυπουργικά ταξίδια. Με την τροπολογία ουσιαστικά αίρεται το πλαφόν στην κάλυψη των εξόδων για τους συνοδούς στα πρωθυπουργικά ταξίδια. Έτσι, σύμφωνα με την τροπολογία οι συνοδοί ασφαλείας, καθώς και οι συνοδοί των πολιτικών προσώπων διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που θα συνοδεύουν. Ομοίως και τα μέλη της αποστολής και τα εν λόγω έξοδα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα δημοσίου".
Δεν μπορεί να είναι περιορισμένα τα ταξιδάκια της πενθήμερης του Αλέξη γι αυτό:
'Για τις αποστολές, εντός και εκτός επικράτειας, που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν ισχύει το ανώτατο όριο των 60 ημερών κατ' έτος που προβλεπόταν σε προηγούμενη διάταξη. Παράλληλα, αν ο εκάστοτε υπουργός διαμένει σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, τότε και όσοι συμμετέχουν στην εν λόγω αποστολή θα μείνουν σε πεντάστερο ξενοδοχείο, δημιουργώντας πρόσθετη δημοσιονομική επιβάρυνση".
Επειδή υπήρξε φόβος μη μείνει κανένας βολεμένος στην απ' έξω τσακίστηκαν να περάσουν την τροπολογία η οποία κατατέθηκε χθες, Τετάρτη, με την αιτιολογία του... επείγοντος, λόγω του ταξιδιού του Τσίπρα στην Πάρο, την προσεχή Παρασκευή. Στην αποστολή θα μετέχουν συνολικά 54 άτομα, αριθμός τουλάχιστον εντυπωσιακός αν λάβει κανείς υπόψη ότι σκοπός του ταξιδιού είναι τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του νησιού.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Εμ !! Γι'αυτο τους λεμε μαστιγα και βδελλες!! Τοσα ατομα για τα εγκαινια ενος αεροδρομιου τοσο μικρου νησιου !!! Οπως και να το κανουμε,αν δεν αποφασισει ο ελληνικος λαος ,να παρει τα πραγματα στα χερια του,να μην περιμενουμε τιποτα, περαν απο την δυστυχια και την εξαθλιωση μας!! Και δυστυχως....δεν διαφαινεται μια τετοια διαθεση. Θα μπουκωνουν αρκετους,θα κρατουν κλειστο το στομα τους,διοτι θα τους εχουν ευχαριστημενους που τρωνε....και καλα κρατει ο χορος! Γνωστα τα βηματα και οι φιγουρες!Σιγα..που δεν θα τα μαθαινε ο Αλεξης και οι περιξ αυτου!! Ω!! Μα τι ωραια πραγματα συμβαινουν στην πατριδα!!!