Προσφατα
.

24.7.16

Προς Συριζαίους (του μόχθου και της εργασίας)

Τα δυο σκουλήκια ... και άλλα τέρατα

Κάποτε ήσουνα αριστερός ... με την ιδεολογία σου, την δράση σου, τα σέα σου, τα μέα σου ... μα και τις αμφιβολίες σου. 
Σκεφτόσουνα, μιλούσες, αντιδρούσες ... σε υπολογίζανε. 
Είχες πρόσωπο ... με κούτελο. Απεχθανόσουνα τον γλύφτη, το τσιράκι, τον παρατρεχάμενο της εξουσίας ... το παράσιτο ... όχι γιατί δεν μπορούσες να γίνεις τοιούτος, αλλά επειδή κατάφερες να μην γίνεις. 
Και αν η ανάγκη σε ανάγκασε ... όλο και κάτι θα είχε μείνει μέσα σου ... για να σου ενοχλεί την ηρεμία σου. Ένα μικρό σκουλήκι ... που τα άφηνες να ζει, που ήθελες να υπάρχει ... έτσι για τα μάτια της συνείδησης. 
Ε ... τι διάολο ... αριστερός άνθρωπος. 

Και με τη ζωή σου καλά τα κατάφερνες. Το σπιτάκι, το αμαξάκι, η δουλίτσα, η παρεούλα, η οικογένεια ... το ένιωθες και το άλλο, το μεγάλο σκουλήκι που κατοικοεδρεύει μέσα σου. Εγώ με την αξία μου κι΄όχι με ξένες πλάτες ... όλα θα τ΄αβγατίσω και θα γενώ μεγάλος. Δύσκολο σκουλήκι αυτό. 
Αλλά ... πίστευες στις πλάτες σου ... παρότι κάποιοι σου λέγαν πως δεν πρόκειται να γενείς μεγάλος αν δεν ξεζουμίσεις άλλους. 
Δεν ήθελες όμως να τους πιστέψεις. Όμως αριστεροί ήταν και αυτοί. 
Κάποτε ήρθε η καταστροφή ... και άρχισες να καταλαβαίνεις και να ζεις στο πετσί σου την έννοια του αναλώσιμου ανθρώπου. 
Σκιάχτηκες ... θέλησες να κρυφτείς. Να σωθείς. Από κάπου να πιαστείς. 
Να σου δώσω μιά να σπάσεις αχ βρε κόσμε γυάλινε και να φτιάξω μια καινούρια κοινωνία άλληνε. Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις μονομιάς θα `ρθει ανάποδα ο ντουνιάς. 
Δεν μπορεί ... σου περάσαν απ΄το μυαλό όλα αυτά. 
Τότε τρομοκρατήθηκες ... μήπως χάσεις, όχι εκείνα που είχες ... μα εκείνα που θα' θελες να' χεις. Σε σκιάξαν τα όνειρά σου τα παλιά. Τα ψεύτικα. Κοπήκαν τα ποδάρια σου. 

Αριστερέ ... έκανες πίσω. Κόλωσες. Το ξέρεις πως άφησες το μεγάλο σκουλήκι να σε σιγοτρώει. Το μικρό ... το τσαλαπάτησες ... το μίσησες. 
Αριστεροί ... δίχως το μικρό σκουλήκι !!! Το καταλαβαίνετε ... κατά βάθος δεν γουστάρετε τον εαυτό σας κι΄αυτό σας κάνει παράξενους, στρυφνούς, κακότροπους. Αποστρέφεστε αυτό που δεν καταφέρατε να είστε ... τον άλλο σας εαυτό ... και ότι του μοιάζει. 
Αριστερέ πιάστηκες τελικά από κάπου. Μαζί με άλλους, πολλούς. Ναι μάλιστα ... αριστερό φωνάζατε (κι΄ ακόμα φωνάζετε) ο ένας τον άλλον ... για να νοιώθετε καλύτερα. 
Δεν το πήρες το πράμα στα χέρια σου. Ανάθεσες την δουλειά σε άλλους. Σε εκείνους που σου' ταξαν ... τα ψεύτικα όνειρά σου ... και πάλι και εύκολα και απλά. Ο εύκολος ο δρόμος ... που δεν είχε ποτέ καμμία ιστορία. 
Όταν ο εργολάβος των ονείρων σου άρχισε να πετσοκόβει τα ταξίματα ... σάστισες ... έκανες ένα βήμα πίσω, ακόμα. Έτσι είναι η ζωή ... είπες. Ας είναι και λιγότερα. 
Το μεγάλο σκουλήκι ... χόντραινε μέσα σου. Σε τύφλωνε. 

Όταν ο εργολάβος των ονείρων ... σου εμφάνισε στην θέση αυτών που σου έταξε ... ένα τέρας, το δέχτηκες. Έκανες κι΄άλλο βήμα πίσω γιατί σου' δειξε κι άλλο αγριώτερο που σε απειλεί. Και όπως έλεγε ένας Μάνος ... όταν συνηθίζεις το τέρας ... αρχίζεις να του μοιάζεις. 
Έτσι είναι η ζωή. Δεν τελειώνουν τα τέρατα. Έχει κι άλλα. 
Αριστερέ ... άφησες ένα σκουλήκι να σε ρίξει στο στόμα ενός τέρατος. 
Αριστερέ ... τσαλαπάτησες το λάθος σκουλήκι. Έτσι είναι η ζωή. 
Και όπως έλεγε ένας Μίκης που έχει φάει την ζωή με την κουτάλα ... κάποιος πηγαίνει πίσω, πίσω, πίσω… κι όταν θα ακουμπήσει τον τοίχο ... ... γίνεται ή προδότης ή ήρωας. 
Εκεί ακριβώς βρίσκεσαι τώρα αριστερέ. 

23-7-2015 

Αριστερέ ... οι ηγέτες σου το' χουν διαβεί οριστικά το όριο και κανένας δεν βλέπει πουθενά ... τους ήρωες. 
Μόνο βλέπει τους ηγέτες σου ... να δηλώνουν πως "δεν πιστεύουν" σε αυτό που θα σου κάνουν ... αλλά την έχουν υπογράψει την θυσία σου, για το "καλό" της "πατρίδας" !!!  
Μιας "πατρίδας" ... με σακάτη λαό ... της "πατρίδας" των άλλων !!! 
Μόνο βλέπει κάποιους άλλους απ΄τους ηγέτες σου ... να δηλώνουν πως "διαφωνούν" με αυτούς που σε θυσιάζουν ... αλλά τους στηρίζουν για το καλό της ίδιας "πατρίδας" ... των άλλων !!! Μόνο βλέπει ηγέτες ... που θα σε σώσουν ή θα σ΄έσωζαν ... με τα σχέδια των εχθρών σου !!! Μόνο βλέπει ηγέτες ... ταμπουρωμένους στ' οχυρό τους ... να πυροβολούν μόνο τον λαό και να κοκορεύονται πως κανείς δεν είναι πιο αριστερός από αυτούς !!! Μόνο βλέπει τους ηγέτες που σε κορόιδεψαν αισχρά ... να τολμούν ακόμα να σου δίνουν "εγγυήσεις" πως θα παλέψουν για το συμφέρον σου !!! Μόνο βλέπει ηγέτες ... να ξευτελίζουν μπροστά στα μάτια σου ... την αριστερή σου ύπαρξη. 

Μόνο βλέπει τους ηγέτες ... να "μετανοιώνουν" που συνυπογράφουν την σφαγή σου με τους εκβιαστές, με τους πραξικοπηματίες !!! 
Δεν μετανοιώνουν αριστερέ ... την λεία μοιράζουν !!! 
Μόνο βλέπει ηγέτες ακόμα και την ύστατη ώρα να σε τρομάζουν ... πως αν αυτοί αποτύχουν ... σειρά θα έχουν τα άλλα τέρατα της ιστορίας ... τα μαύρα τα φοβερά !!! Και το κάνουν την ίδια στιγμή ... που συνυπογράφουν συμβόλαια με τους εκτροφείς αυτών των τεράτων. 
Αριστερέ οι ηγέτες σου ... τα έχουν "βρει" με τους θηριοδαμαστές των μαύρων τεράτων. Όταν τα ξαμολήσουν θα είναι συνυπεύθυνοι !!! Η ιστορία αυτό μας δείχνει !!! 
Δεν θέλουν μόνο να σε φοβίσουν !!! Δεν θέλουν μόνο να συνηθίσεις άλλο ένα τέρας !!! Να σε τυφλώσουν θέλουν !!! Να μην δεις το δικό σου δρόμο. Να σε κάνουν συνένοχο θέλουν !!! 
Μόνο ένα πράμα τους τρομάζει. Να δεις τον πραγματικό στόχο. Τώρα ... όσο είναι νωρίς ... πριν προλάβουν να σε γονατίσουν, να σε εξαθλιώσουν. Το έχουν μάθει καλά το κόλπο. Αν σε καταφέρουν να σκύψεις ... ξέρουν πως το έχουν κερδίσει το παιχνίδι. 

Ξέρουν πως τότε θα έχουν να κάνουν ... ή με ένα λαό παραλυμένο ... ή με ένα λαό που θα αντιδράσει "αρρωστημένα" !!! Αριστερέ οι ηγέτες σου ... έχουν κάνει τα πάντα ... και για τα δυο σενάρια. Να και το plan A ... να και το plan B !!! Όλα τα σχέδια έτοιμα ... σε περιμένουν. 

23-7-2016 

Αριστερέ πέρασε ένας χρόνος ακόμα της αριστερής κυβέρνησης, της δικιά σου κυβέρνησης, εκείνης που ένα από τα εκατό που έλεγε ... να έκανε, πάλι θα ήσουν ευχαριστημένος. Κι΄όμως αυτό το ένα από τα εκατό ... δεν υπάρχει πουθενά αριστερέ. 

Αντί γι΄αυτό ... σου φόρτωσαν στο κεφάλι καμιά κατοστή ακόμα ξυράφια που σκίζουν τη ζωή σου αδιάκοπα. Προχτές μάλιστα, στη Βαρσοβία, σχεδόν υπέγραψαν την θανατική πλην ένδοξη καταδίκη του παιδιού σου και ας το έκρυψαν τα κανάλια της διαπλοκής παρεούλα με τους ηγέτες σου ... ... και συ ακόμα περιμένεις το ένα από τα εκατό !!! 

Το ξέρουν ότι το περιμένεις ... σε ξέρουν καλά επειδή καθοδηγούν το μυαλό σου ... και φρόντισαν να στο προσφέρουν, να το κατασκευάσουν ... ειδικά για σένα. Απλή αναλογική το βάφτισαν και ας ξέρουμε όλοι πως δεν είναι. 

Παρόλα αυτά εσύ ... τσιμπάς και πάλι ... "έστω κάτι είναι κι΄αυτό" μας λες ... χωρίς να βλέπεις πως από τον παλιό αγωνιστή έχεις μεταμορφωθεί σε ένα άβουλο άνθρωπο μειωμένων απαιτήσεων. Απ΄τον παλιό σου καλό εαυτό έχει μείνει μόνο ... ένας ηλίθιος εγωισμός που σε κρατάει καθηλωμένο ... στην καταστροφή σου. 

Αριστερέ, τρίβουν τα χέρια τους με την περίπτωσή σου. Πέτυχαν ... αυτό που επιδίωκαν. Να σε κάνουν να αντιδράς αρρωστημένα. Δεν τους φτάνει να μην τους ενοχλείς και να μην τους εμποδίζεις, τώρα πια δεν τους αρκεί να σε παραλύσουν ... σε έχουν κάνει ήδη συνένοχο. Συνένοχο στον κατήφορο με τα μαύρα τέρατα !!! Εκεί ακριβώς βρίσκεσαι τώρα "ένδοξε αντιφασίστα". 

Ξύπνα ... πριν σε καταπιεί ο εφιάλτης.


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια