Προσφατα
.

23.7.16

Πανταχού Απουσία

1. Προχθές, όταν η τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε ήδη παραταθεί σε εξάμηνη, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Βαλς δήλωσε ότι οι Γάλλοι πρέπει να μάθουν να ζουν με τον φόβο των εξοντωτικών τρομοκρατικών χτυπημάτων και ότι αναμένονται κι άλλα παρόμοια στο μέλλον. 

2. Πότε θα επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες; Δεν θα αργήσει και τόσο πολύ. 

3. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι μια μορφή λειτουργικής ακινητοποίησης μέσω του εκφοβισμού. Διευκρινίζω τον χαρακτηρισμό ‘λειτουργικής’ : θα πας στη δουλειά σου και θα γυρίσεις πίσω – τίποτα άλλο! Διευκρινίζω ότι ο όρος ‘δουλειά’ περιλαμβάνει και την κατανάλωση και την διασκέδαση – δουλεύουμε όταν αγοράζουμε ή διασκεδάζουμε ή βλέπουμε τηλεόραση. Και όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα του στρατού και της αστυνομίας. 

4. Λόγω της συντριπτικής οπλικής υπεροχής του στρατού η κατάσταση της έκτακτης κατάστασης δεν αντιμετωπίζεται εξ ορισμού με διαμαρτυρίες και με διαδηλώσεις ή με ένοπλη επαναστατική βία. 

5. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αντιμετωπίζεται μόνο όταν τραβήξουμε στα άκρα τη λογική της λειτουργικής ακινητοποίησης μέσω του εκφοβισμού και την μετατρέψουμε σε δυσλειτουργική ακινητοποίηση λόγω φόβου: ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΩ. 

6. Φοβάμαι να περπατήσω στην πλατεία, να διασχίσω δρόμους, να ανέβω στο μετρό, να διασκεδάσω στο μπαρ, να πάω στο σχολείο, να πάω στο εμπορικό κέντρο. 

6 β). Αντιμετωπίζεται όταν η ελεγχόμενη και επιτηρούμενη παρουσία μετατραπεί σε μη ελεγχόμενη και μη καταστάλσιμη απουσία. 

7. Θα κάτσω σπίτι, που λέει και το γνωστό τραγούδι. 

8. Αυτή την απουσία αποκαλώ Πανταχού Απουσία. 

9. Η Πανταχού Απουσία θα είναι η σπονδυλική στήλη της εν εξελίξει Παγκόσμιας Πνευματικής Επανάστασης στο πεδίο της Πολιτικής. 

10. Εσείς έχετε τα Πυρηνικά, εμείς την Πανταχού Απουσία. Από αυτά τα δύο όπλα, ποιο είναι το πιο ισχυρό ;



« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια