Προσφατα
.

1.7.16

Έχεις αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου στο Τσιπριστάν;

Κληρώθηκες και κερδίζεις ηλεκτρικό λουκούμι
Γιάννης Λαζάρου 
Αν η καταγωγή σου είναι από την επαρχία και ο παππούς ή ο πατέρας σου άφησαν κανένα χωράφι και το ξέχασες, έρχεται η αριστερή κυβέρνηση του Τσιπριστάν να σου θυμίσει την περιουσία που άφησες ανεκμετάλλευτη τόσα χρόνια και γέμισε βάτα. 
Αν είσαι από αυτούς τους μεγαλοκαρχαρίες που μπορεί και να εκμεταλλεύεσαι το εκτός σχεδίου σπέρνοντας καμιά πατάτα κανένα φασόλι ή κανένα καμπρολάχανο θα πληρώσεις και συ. 
Υπολογίζονται γύρω στους 600.000 οι απατεώνες για την κυβέρνηση του Τσιπριστά που διαθέτουν αγροτεμάχια εκτός σχεδίου και γι αυτό το λόγο καλούνται να καταθέσουν τον οβολό τους. 
Στον συμπληρωματικό φόρο εντάσσονται όλα τα αγροτεμάχια εκτός σχεδίου, ενώ το αφορολόγητο όριο μειώθηκε από 300.000 ευρώ σε 200.000 ευρώ και αυξήθηκαν οι συντελεστές υπολογισμού του φόρου. 
Όλο και πιο βαθιά καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τον Αύγουστο θα είναι... φουσκωμένα για 600.000 φορολογούμενους. 
Για πρώτη φορά στον συμπληρωματικό φόρο εντάσσονται όλα τα αγροτεμάχια εκτός σχεδίου, ενώ το αφορολόγητο όριο μειώθηκε από 300.000 ευρώ σε 200.000 ευρώ και αυξήθηκαν οι συντελεστές υπολογισμού του φόρου. 
Έτσι πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που εκτός από τον κύριο ΕΝΦΙΑ θα αναγκαστούν να πληρώσουν και επιπλέον φόρο, όπως αναφέρει το «Έθνος». 
Για παράδειγμα φορολογούμενος που διαθέτει μία μονοκατοικία αντικειμενικής αξίας 170.000 ευρώ, μία εξοχική κατοικία αντικειμενικής αξίας 70.000 ευρώ και δύο αγροτεμάχια σε παραλιακή ζώνη συνολικής αντικειμενικής αξίας 80.000 ευρώ. 
Η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του ανέρχεται σε 320.000 ευρώ και φέτος θα πληρώσει συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ 185 ευρώ, ενώ το 2015 είχε πληρώσει 20 ευρώ!
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια