Προσφατα
.

25.5.16

Τα γατάκια αντιγράφουν την Ελλάδα

Αντιγράφοντας την γείτονα Ελλάδα που είναι μπροστάρισα σε όλα στήνουν αγάλματα στους ήρωές τους και τους ευεργέτες τους.
Είναι γατάκια βέβαια... γιατί όταν οι Ελληνάρες έστειναν άγαλμα στον Τρούμαν αυτοί έτρωγαν ξυνόγαλο με μπομπότα. Πάντως πρέπει να τους αναγνωρίσουμε την πρωτοπορία. Την κάνουν άγαλμα πριν εκλεγεί πρόεδρος. 
Ολόσωμο γλυπτό της Χίλαρι Κλίντον αποφάσισε να στήσει στην κεντρική πλατεία των Αγίων Σαράντα στην Αλβανία, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η κ. Κλιντον αξίζει μιας τέτοιας τιμής, καθώς συνεισέφερε τα μέγιστα ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. 
Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη λεωφόρος της Πρίστινα φέρει το όνομα του συζύγου της κ. Κλίντον, Μπιλ, και ένα τεράστιο πόστερ του με την τεχνοτροπία γκράφιτι κυριαρχεί σε τοίχο πολυώροφης οικοδομής στο κέντρο της πόλης, για την βοήθεια που προσέφερε ως πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τον πόλεμο του 1999 στην απόσχιση του Κοσόβου από τη Σερβία. 
Επιπλέον, μια πλατεία, επίσης στην Πρίστινα, έχει το όνομα της τότε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Μαντλίν Ολμπράιτ. 
Η ίδια η πόλη των Αγίων Σαράντα, με το πανίσχυρο ελληνικό στοιχείο, είχε μετονομαστεί στο παρελθόν σε «Ζογκαϊ» από τον βασιλιά Ζώγου, Porto EDDA στην ιταλική κατοχή, ενώ επί κομμουνιστικού καθεστώτος αφαιρέθηκε το «Άγιοι» κι έμεινε το «Σαράντι», όπως λέγεται σήμερα. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια