Προσφατα
.

5.3.16

Φοροαπαλλαγή για τις Φρειδερίκες

Γίνε "αλληλέγγυος" στους πρόσφυγες και γλυτώνεις το ΦΠΑ-Προς ψήφιση η ρύθμιση από το υπουργείο Οικονομικών.
Ένας πολύ καλός τρόπος να είσαι επιχειρηματίας και να γλυτώσεις το ΦΠΑ είναι να γίνεις "αλληλέγγυος" στους πρόσφυγες. Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει ρύθμιση με την οποία απαλλάσσει από τον ΦΠΑ τις δωρεές και την  παροχή υπηρεσιών από επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) προς τους πρόσφυγες. Η ρύθμιση θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών και θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου του 2015.

Η σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου αναφέρει: 
"Το Υπουργείο Οικονομικών αντιλαμβανόμενο την άμεση ανάγκη για τη διάθεση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας από επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) προς τους πρόσφυγες και συμβάλλοντας στη συνολική προσπάθεια της Κυβέρνησης, εξέτασε το ενδεχόμενο απαλλαγής από το Φ.Π.Α. των δωρεών αυτού του είδους. Διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ώστε η συγκεκριμένη διάταξη να θεσμοθετηθεί μέσω Υπουργικής Απόφασης ή εγκυκλίου, χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό. Ως εκ τούτου το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη σύνταξη σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, την οποία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή". 

Κι εδώ θα γίνει το μεγάλο πανηγύρι ειδικά για τις μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων που αντί να χρεώνονται τα λίγο πριν την λήξη καταναλωτικά τους προϊόντα μπορούν βάση νόμου και να είναι "χορηγοί ανθρωπιάς" και να γλυτώνουν τον ΦΠΑ και το έξοδο των επιστροφών.

Ας ευχηθούμε να μην ζήσουμε εποχές όπως το 2006, που  μετά από ελέγχους που είχε διενεργήσει η Νομαρχία Πειραιά, είχαν βρεθεί 340 τόνοι αλλοιωμένων κοτόπουλων που προορίζονταν για επισιτιστική βοήθεια προς το Ιράκ.  

Όσον αφορά στην φοροαπαλλαγή για παροχή υπηρεσιών αναμένουμε να δούμε τον αναλυτικό κατάλογο του υπουργείου Οικονομικών για να καταλάβουμε σε ποιες παροχές αναφέρεται αλλά και πόσοι θα είναι οι "αλληλέγγυοι" πάροχοι που θα ισοσταθμίζουν τον ύψιστο ΦΠΑ του κομμένου τιμολογίου παροχής με τον την φοροαπαλλαγή τους ως "ανθρωπιστές"
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια