Προσφατα
.

7.3.16

Ο εθνικισμός ενισχύει τον πανευρωπαϊσμό της Μέρκελ

Μεγαλώνει το ποσοστό των εθνικιστών της Γερμανίας-Κήρυξε πόλεμο η Μέρκελ εναντίον της ξενοφοβίας.
Η Γερμανία θα είναι η τελευταία χώρα που θα βάλει ναζιστές βουλευτές στο κοινοβούλιο της διότι η ρετσινιά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που την ακολουθεί δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι τώρα που η Γερμανία παίζει τον ηγετικό ρόλο στην Ε.Ε για μια ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Έτσι, ενισχύει τον κρυμμένο ναζισμό με το κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία" (Alternative for Germany). Ένα ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα με τα στελέχη να είναι ντυμένα κομψά και με ευρωπαϊκό αέρα. Η δουλειά που κάνει είναι σταθεροποιητική και καλύπτει τόσο το ναζιστικό κόμμα NPD, που τη νομιμότητά του θα κρίνει η γερμανική δικαιοσύνη τους επόμενους μήνες. Κρατάει όμως και την δημοτικότητα της Μέρκελ ισχυρή τώρα που χρειάζονται οι κακοί Γερμανοί εθνικιστές ενάντια στους "καλούς" Γερμανούς που υποστηρίζουν την Ομοσπονδιακή Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση.  
Οι ίδιοι ποτέ δεν αποκαλούν τα στελέχη και τους ψηφοφόρους τους ακροδεξιούς αλλά ευρωσκεπτικιστές, ένας χαρακτηρισμός που γεννήθηκε για όλους όσους αντιδρούν στην νομισματική, πολιτική και οικονομική χάραξη της Ε.Ε.

Το ξενοφοβικό κόμμα AfD στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην Έση της Γερμανίας, απέσπασε το 13,2% των ψήφων, μία εβδομάδα πριν τις κάλπες σε τρία ακόμα κρατίδια της Γερμανίας στις 13 Μαρτίου, ενώ στις τελευταίες εθνικές εκλογές δεν κατάφερε να μπει στο κοινοβούλιο.

Το παιχνίδι του καλού ναζισμού και του κακού ναζισμού έχει ξεκινήσει για τα καλά στην Γερμανία την ώρα που 1 εκατ. πρόσφυγες βρίσκονται στην χώρα και η ξενοφοβία χρειάζεται ένα πολιτικό κόμμα για να μπορεί να ενισχύεται η πολιτική της Πανευρώπης. Τα media έχουν καταφέρει να δώσουν στην Μέρκελ το προσωνύμιο της πολιτικού που θέλει μία ανοιχτή κοινωνία στο ξένο και  αυτό θεωρούν ότι ίσως να της στοιχίσει πολιτικά τώρα που το προσφυγικό αρχίζει να παίρνει τις μεγάλες διαστάσεις. Διαστάσεις  που η ίδια η Ε.Ε χάραξε με τους πολέμους για την Αραβική Άνοιξη και συνεχίζει με τα κύματα προσφύγων προς την Ευρώπη.

Το επικοινωνιακό παιχνίδι που θέλει ως πιθανή ηττημένη την "δημοκράτη" Μέρκελ θα παιχτεί για πολύ ακόμη αλλά οι Γερμανοί δεν είναι δυνατόν να εκθρονίσουν την καγκελάριο που κατάφερε μέσα σε 6 χρόνια να κάνει την Γερμανία το ισχυρότερο οικονομικά κράτος της Ε.Ε, με την λιγότερη ανεργία και τους μισθούς όλο να ανεβαίνουν όταν στην πλειοψηφία των κρατών της Ε.Ε οι μισθοί όλο και κατεβαίνουν. Δύσκολα θα χάσει η γραμμή της Μέρκελ όταν κατάφερε να φτάσει τα σύνορα της Γερμανίας ουσιαστικά μέχρι και το Αιγαίο χωρίς να είναι καν η καγκελάριος να είναι θαυμάστρια των Ράιχ.

Το πρώτο κρας τεστ για την Γερμανίδα καγκελάριο από τότε που δέχτηκε τα πυρά των πολιτικών της αντιπάλων - εσωκομματικών και μη- για την πολιτική της στο προσφυγικό, έρχεται την Κυριακή με τις κάλπες να στήνονται σε τρία μεγάλα κρατίδια της Γερμανίας: Βάδη-Βυρτεμβέργη, Ρηνανία-Παλατινάτο και Σαξονία-Άνχαλτ. 

Η Μέρκελ από την πλευρά της θέλοντας να ενισχύσει την κρυφοναζιστική πολιτική της Ε.Ε που υπηρετεί εδώ και χρόνια άνοιξε τον πόλεμο εναντίον των Γερμανών "ευρωσκεπτικιστών" και των εθνικιστών. "Η AfD είναι ένα κόμμα που δεν ενώνει την κοινωνία, δεν προτείνει τις κατάλληλες λύσεις για τα προβλήματα, αλλά αναμοχλεύει την προκατάληψη και πολώνει», είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της στην Bild am Sonntag μετά τα αποτελέσματα  .Κάλεσε, παράλληλα, τα κυβερνητικά στελέχη και τα πολιτικά κόμματα να αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο την AfD στον δημόσιο διάλογο και να διαχωρίσουν τη θέση τους από την αντιμεταναστευτική στάση αυτού του κόμματος.

Η Μέρκελ δεν βγαίνει από τον δρόμο της  αντιθέτως στην συνέντευξή της υπεραμύνθηκε για άλλη μια φορά της απόφασής να κρατήσει ανοικτά τα σύνορα της Γερμανίας παρά τη μαζική εισροή προσφύγων και μεταναστών και επαναβεβαίωσε την προσπάθειά της για την επίτευξη κοινής ευρωπαϊκής λύσης. Επίσης τώρα που το Αιγαίο βρίσκεται κάτω από την δική της διοίκηση με τον φερετζέ του ΝΑΤΟ δήλωσε αποφασιστικά ότι θα βελτιωθεί  η φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε ενώ η  συνεργασία με την Τουρκία  θα καταφέρει πρόσφυγες και οι μετανάστες να μη φθάνουν στην Ευρώπη.

Παρόλο τον "πόλεμο" που δέχεται η Μέρκελ για την πολιτική της στο προσφυγικό το κόμμα της (Χριστιανοδημοκράτες)  κατάφερε να πάρει στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν στο κρατίδιο της Έσης 28,2% ενώ το κόμμα που συγκυβερνά με την Μέρκελ,  οι Σοσιαλδημοκράτες απέσπασαν το 28%. Σχεδόν μία ισοφάριση των Μέρκελ-Γκάμπριελ, ένα δίδυμο που απέδειξε ότι η σκληρή πολιτική της λιτότητας εκτός όμως της Γερμανίας κατάφερε τόσα που δεν θα κατάφερνε με στούκας στις χώρες που χτυπήθηκαν από Μνημόνια. 

Την μεγαλύτερη υποχώρηση κατέγραψαν οι Πράσινοι με το κόμμα τους να ολισθαίνει στο 11,6%. Στο δήμο της Φρανκφούρτης οι τοπικές εκλογές δείχνουν το τέλος της τοπικής συνεργασίας Χριστιανοδημοκρατών και Πρασίνων μετά από δέκα χρόνια διακυβέρνησης.

Στην πρωτεύουσα της Έσης, το Βίσμπατεν, η αποχή έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ - προσήλθε μόνο το 37% των ψηφοφόρων - και το AfD έφτασε στο 10,6%. Βρέθηκε έτσι μπροστά από το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) - ποσοστό 8% - και τους Ελεύθερους Δημοκράτες 7,7%.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια