Προσφατα
.

25.3.16

Έτοιμοι να ανοίξουν πυρ;

Ετοιμάζουν επεισόδια στα σύνορα της Ελλάδας-Απειλούν με τείχος τα κράτη της Ε.Ε.
Σε ρόλο μέντιουμ η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία προειδοποιεί ότι στην Ειδομένη θα υπάρξει έκρηξη βίας από μετανάστες και πρόσφυγες που δεν θα δεχθούν να εκκενώσουν ήρεμα την περιοχή και να μεταβούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την χώρα.

Το προπαγανδιστικό έντυπο της Γερμανίας Die Welt  φέρνει στο φως απόρρητο έγγραφο της γερμανικής αστυνομίας η οποία βλέπει να έρχονται συγκρούσεις στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας όσο αυτά μένουν κλειστά.

Μας πληροφορεί ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες θα προσπαθήσουν πάλι να περάσουν στην απέναντι πλευρά και τότε πολύ πιθανόν να υπάρξουν σοβαρές συγκρούσεις. Χωρίς να αναφέρει ποιοι θα είναι αυτοί που θα εφορμήσουν εναντίον των προσφύγων και μεταναστών φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πλευρά των Σκοπίων, που διοικείται όσον αφορά στα σύνορα από Αυστριακούς αξιωματικούς, πολύ πιθανόν να μη μείνει μόνο σε χειροβομβίδες κρότου λάμψης και σε πλαστικές σφαίρες.

Η ελληνική κυβέρνηση από την άλλη θέλει να αδειάσει την Ειδομένη το γρηγορότερο δυνατόν και για τον λόγο αυτό έχει στείλει 20 πούλμαν για να επιβιβαστούν όσοι επιμένουν να ζουν μέσα στο κρύο και στις λάσπες απαιτώντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμά τους να φύγουν προς την βόρεια Ευρώπη για μια νέα αρχή στην ζωή τους και όχι να μείνουν για δύο χρόνια τουλάχιστον εγκλωβισμένοι μέσα σε καταυλισμούς που δεν θυμίζουν τίποτε το ανθρώπινο.

Την ίδια στιγμή η Βουλγαρία χορεύοντας το γνωστό χορό που επιβάλλει η Αυστρία για κλειστά σύνορα, είναι έτοιμη να σηκώσει φράκτη στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, έκανε λόγο και για "χτίσιμο εμποδίων" δηλαδή τείχος. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται χτίσιμο τειχών στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Ο "πατέρας" της ιδέας Συμφωνίας Ε.Ε-Τουρκίας για το Προσφυγικό, Γκέραλντ Κνάους, δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του ότι  "για την Ελλάδα η εφαρμογή της συμφωνίας είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι η εναλλακτική την οποία ζητούσαν αρκετά κράτη – μέλη της Ε.Ε., ήταν να χτιστεί τείχος στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Κάτι που θα αποτελούσε μια πολύ κυνική αντιμετώπιση, καθώς θα αφήναμε το πρόβλημα σε ένα μόνο κράτος -μέλος της Ε.Ε. Την Ελλάδα". 

Η Ελλάδα όμως θα μείνει μόνη της απέναντι σε όλους και φαίνεται τελικά ότι οι όλες οι χώρες της Ε.Ε θέλουν να κάνουν ξεκάθαρο στους πρόσφυγες και μετανάστες ότι θα μείνουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα ενώ με την έκθεση της γερμανικής αστυνομίας κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν το έχουν σε τίποτε ακόμη και να ανοίξουν πυρ εναντίον όσων περάσουν την συνοριακή γραμμή. 

Τέλος, η Die Welt προειδοποιεί ότι μετά τον Μάρτιο όταν ο καιρός θα βελτιωθεί μεγάλα προσφυγικά κύματα θα περάσουν στο Αιγαίο κι εδώ μπαίνει το ερώτημα ποια είναι τελικά η Συμφωνία που υπέγραψε η Ε.Ε με την Τουρκία και τι κάνει το ΝΑΤΟ υπό γερμανική διοίκηση στο Αιγαίο αν δεν μπορεί ακόμη να βρει τους Τούρκους διακινητές τώρα που ο καιρός είναι με το μέρος του και η διακίνηση είναι αναγκαστικά μικρότερη από αυτή που αναμένουν.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια