Προσφατα
.

13.3.16

Οι παλιές αγάπες στήνουν αυτοκρατορίες

Ο ρόλος της Αυστρίας ισχυροποιεί την Γερμανία-Ο αυστριακός καγκελάριος ως εξ απορρήτων υπουργός της Μέρκελ.
Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, φαίνεται ότι είναι ο εξ απορρήτων υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής της...Γερμανίας. Όσο η καγκελάριος Μέρκελ παίζει τον ρόλο του καλού και αλληλέγγυου αρχηγού κράτους τόσο ο εταίρος της Φάινμαν κάνει τον σκληρό για το προσφυγικό που αφορά στην ίδια την Γερμανία.

Παιχνίδι σε διπλό ταμπλό
Τι άλλαξε από τον Οκτώβριο που ο κ. Φάιμαν ήρθε στην Αθήνα για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες  και μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας πήγε "ενημερωτικό" ταξίδι στην Λέσβο για να δει από κοντά τα πρώτα hot spots που θα επανδρωνόταν με αυστριακούς αξιωματικούς; Μάλιστα η επίσκεψη του καγκελαρίου της Αυστρίας συμφωνήθηκε τηλεφωνικά μεταξύ Μέρκελ- Τσίρπα- Φάιμαν.
Μετά, όμως είδαμε ότι η Αυστρία άρχισε να παίζει ένα παιχνίδι με κυρίαρχο την ίδια και πιόνια τις χώρες του Βίζεργκραντ κλείνοντας τα σύνορα μονομερώς απομονώνοντας την Ελλάδα. Ακριβώς μετά το τελευταίο φιάσκο για την Ελλάδα, που έγινε στην Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε-Τουρκίας την 7η Μαρτίου, την γραμμή που τράβηξε η Αυστρία για το προσφυγικό  δεν την αποδέχθηκαν απλά και οι 28 χώρες της Ε.Ε (δηλαδή και η Ελλάδα) αλλά νέες χώρες μπήκαν στον έργο μιας ιδιότυπης κήρυξης πολέμου εναντίον της Ελλάδας, όπως η Ιταλία που έστειλε Ιταλούς καραμπινιέρους να ενισχύσουν τα σύνορα Αλβανίας-Τουρκίας και την Βουλγαρία που ενίσχυσε τον φράκτη στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Μνημειώδες στην ιστορία της Ε.Ε θα μείνει το ευχαριστήριο μήνυμα του Πολωνού προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ: "Ευχαριστώ τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για την εφαρμογή μέρους της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον χειρισμό της προσφυγικής κρίσης. Οι παράτυπες ροές μεταναστών διά μέσου των δυτικών βαλκανικών χωρών έφτασαν στο τέλος τους. Δεν τίθεται ζήτημα μονομερούς ενέργειας, αλλά κοινής απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 28".
Μνημειώδης θα μείνει και σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης να αυτοαπομονωθεί με στοιβαγμένους πρόσφυγες στα εδάφη της αποδεχόμενη να γίνει η Ελλάδα μια "περιοχή κρίσης".

Όλοι δουλεύουν για την Γερμανία
Όμως το ερώτημα παραμένει. Για ποιο λόγο ο Φάιμαν μιλά εκ μέρους της Γερμανίας και κόπτεται τόσο πολύ για το πόσους πρόσφυγες που θα δεχθεί η Γερμανία στα εδάφη της. Λίγες ημέρες μετά την συμφωνία για κλείσιμο της Βαλκανικής Οδού σε συνεντεύξεις του στις αυστριακές εφημερίδες "Κρόνεν Τσάιτουνγκ" και "Έστεραϊχ" ο καγκελάριος της Αυστρίας καλεί την Γερμανίδα ομόλογό του να θέσει ανώτατα όρια στον αριθμό προσφύγων που θα γίνονται δεκτοί στην χώρα της. 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η Γερμανία, σε αναλογία με την Αυστρία, θα πρέπει να καθορίσει μία "σαφή τιμή αναφοράς" υποδοχής στη χώρα 400.000 προσφύγων ετησίως αφού η Αυστρία έθεσε ως όριο τους 37,000 πρόσφυγες για το 2016. Θέτει έναν συγκεκριμένο αριθμό όταν από την άλλη θέτει ως αίτημα η Γερμανία να αναλάβει να παραλαμβάνει πρόσφυγες και μετανάστες από τις "περιοχές κρίσεων" απευθείας χωρίς να έχουν το δικαίωμα να διανύουν την απόσταση μέσω άλλων χωρών.
Αν η Γερμανία αποφασίσει τελικά να παραλαμβάνει απευθείας τους πρόσφυγες ποιο είναι το θέμα του κ. Φάιμαν να θέσει ως όριο τους 400,000 ετησίως για μία χώρα που δεν τον αφορά; Μάλιστα, τόνισε στην εφημερίδα "Έστεράιχ" ότι όλοι οι πρόσφυγες θέλουν να μεταβούν στην Γερμανία και στην Αυστρία ακόμη κι αν πάρουν άσυλο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όμως σε όποιο σημείο αναφέρει την Αυστρία κολλητά βάζει και την Γερμανία λες και η Αυστρία είναι ένα ομόσπονδο κράτος της Γερμανίας.

Μέρκελ: Πολύ "καλή" για να πεθάνει
Την απάντηση στο ερώτημα μπορεί να δώσει η κρυφή ατζέντα της καγκελαρίου Μέρκελ, η οποία κατάφερε με το να δεχθεί 105,000 πρόσφυγες τον Αύγουστο του 2015 και να ετοιμάσει άσυλο για ακόμη 800,000 μέχρι τον Αύγουστο του 2016, να υπερκαλύψει τις θέσεις εργασίας που χρειαζόταν άμεσα. "Χωρίς τους μετανάστες η Γερμανία θα χάσει ως το 2025 περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια εργαζόμενους, οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν, και γι’ αυτό τον λόγο είναι ξεκάθαρο ότι έχει ανάγκη από εξειδικευμένους μετανάστες, ενώ θα πρέπει να προωθήσει την ενσωμάτωσή τους με απλούς και κατανοητούς κανόνες» και λιγότερη γραφειοκρατία",  είχε τονίσει  ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Εργασία (BA), Φρανκ-Γιούργκεν Βάιζε, τον Σεπτέμβριο του 2015.
Επίσης, τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Γερμανία είναι ένα αποτέλεσμα που θέλει η καγκελάριος. Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Άγκελα Μέρκελ ηττήθηκε σε δύο από τις τρεις ψηφοφορίες των τοπικών εκλογών οι οποίες διεξήχθησαν στην Γερμανία, καθώς οι Γερμανοί ψηφοφόροι "τιμώρησαν" την Γερμανίδα καγκελάριο για την ανοικτή προσφυγική της πολιτική δίνοντας μεγάλα ποσοστά στην "Εναλλακτική για τη Γερμανία", σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit polls.
Η Μέρκελ ενίσχυσε όσο ήθελε με εργατικά χέρια την ίδια της την χώρα και τώρα χωρίς να γίνει η "κακιά" του παιχνιδιού με το όνομα "προσφυγικό" θα κάνει όπισθεν με το να βάλει κόφτη στις εισροές προσφύγων και μεταναστών στην χώρα της τιμώντας την δημοκρατική απόφαση των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε για κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας. Ευχαριστημένους θα αφήσει και τους Γερμανούς ψηφοφόρους που τείνουν να ενισχύουν το εθνικιστικό κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία" θυμίζοντας εποχές του 1936. Η Μέρκελ θα παίξει επάνω στον ναζισμό που απειλεί ξανά την χώρα της ενισχύοντας την δημοκρατική "ανοιχτή" Ευρώπη αλλά και και θα ξεπλύνει τους Γερμανούς από την ταμπέλα των ναζιστών που κινδυνεύουν να φορέσουν και πάλι στο πέτο τους.   
Καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να είναι η μόνη δημοκράτης ηγέτης στην Ε.Ε και με επιλογή των ειδικοτήτων που χρειάζεται θα παραλαμβάνει απευθείας τα εργατικά χέρια από τις περιοχές κρίσεων που ανέφερε ο Φάινμαν. 
Άλλωστε μέχρι να φτάσει τις 6,5 εκατόμμυρια θέσεις εργασίας, που θα χάσει λόγω συνταξιοδοτήσεων η Γερμανία, μπορεί να "εισάγει" πρόσφυγες και μετανάστες σταθερά. Μέσα σε 9 χρόνια (μέχρι το 2025) με 400,000 αιτήσεις ασύλου θα έχει έτοιμους 3,5 εκατ. εργάτες και υπαλλήλους που θα γεννήσουν σε βάθος χρόνου τους διπλάσιους για να μένει πάντα ενισχυμένη και ισχυρή η χώρα, που παίζει παιχνίδια πάνω και κάτω από το τραπέζι των Συμφωνιών της Ε.Ε. Ενισχυμένη και με μία νέα αποικία, την δεύτερη μετά την Πορτογαλία, που δεν είναι άλλη από την Ελλάδα.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια