Προσφατα
.

12.1.16

Στο έλεος της μοίρας τους οι καρκινοπαθείς

Τα μεγάλα λόγια των κυβερνητών στην Ελλάδα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στο θέμα των χημιοθεραπειών αφού διέλυσαν τα πάντα χωρίς να ενδιαφέρονται για διάφορες κατηγορίες ασθενών, μεταξύ των οποίων και οι καρκινοπαθείς. 
Όμηροι των ακέφαλων νοσοκομείων και των άδειων ταμείων του ΕΣΥ είναι οι καρκινοπαθείς, καθώς δεν μπορούν να βρουν τα φάρμακά τους. Στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας δεν έχουν αποδεσμευτεί τα απαιτούμενα κονδύλια για την αγορά φαρμάκων, με αποτέλεσμα να έχουν αδειάσει τα ράφια των φαρμακείων τους. 
Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), σήμερα στο νοσοκομείο «Λαϊκό», παρατηρήθηκε έλλειψη χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και η θλιβερή εξέλιξη ήταν ότι δεκάδες καρκινοπαθείς δεν έλαβαν την προγραμματισμένη θεραπεία τους. 
Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν σε σταθερή βάση οι ασθενείς που χρειάζονται αντιρετροϊκή αγωγή – ενδεικτικά σήμερα από το φαρμακείο του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» δεν εξυπηρετήθηκαν τέσσερις ασθενείς. 
Τον περασμένο μήνα που είχε δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας, το υπουργείο Υγείας είχε διαβεβαιώσει ότι έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια και έχουν αποσταλεί στα νοσοκομεία. Ωστόσο, όπως διαπιστώνει ο ΙΣΑ, «αυτό ήταν ανακριβές καθώς διαπιστώνουμε ότι σήμερα τα ταμεία των νοσοκομείων είναι άδεια και στα περισσότερα δεν μπορούν να γίνουν οι παραγγελίες φαρμάκων, για τον μήνα Ιανουάριο».
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια