Προσφατα
.

1.12.15

Τώρα ξεκινά η πολεμική επένδυση

Η Γερμανία κήρυξε τον πόλεμο στην Συρία βάζοντας 134 δις ευρώ - Το ΝΑΤΟ κάνει στρατιωτική βάση όλη την Τουρκία.
Ενώ η Ευρώπη περίμενε ότι η Μ. Βρετανία θα ήταν αυτή που θα συμμετείχε στην εισβολή στην Συρία πρώτη μετά την Γαλλία, η Γερμανία έκανε προσπέραση και ενέκρινε αποστολή 1,200 Γερμανών στρατιωτών, μιας φρεγάτας που ήδη πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο, αναγνωριστικών αεροσκάφων και ενός αεροσκάφους ανεφοδιασμού.

 Ο πόλεμος των δις ξεκινά
Ο πόλεμος στην Συρία δεν θα είναι πόλεμος ημερών, ούτε μηνών αφού το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας καθόρισε ότι το κόστος ετησίως για την συμμετοχή της στο πόλεμο εναντίον του ισλαμικού κράτους θα ανέλθει στα 134 δις ευρώ. Η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι συγκλονίστηκε από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και ήταν υποχρεωμένη ως φίλη χώρα της Γαλλίας να συνδράμει στην διάλυση του ισλαμικού κράτους. Ο σοσιαλδημοκράτης επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, δήλωσε: "Κάνουμε αυτό που σε στρατιωτικό επίπεδο μας ζητήθηκε, όπως μπορούμε καλύτερα και στο βαθμό που πολιτικά μπορούμε να αναλάβουμε".
Μέχρι στιγμής η Γερμανία έχει αποφασίσει ο ρόλος της να είναι βοηθητικός και όχι ενεργός όσον αφορά τους βομβαρδισμούς, έργο το οποίο από την πλευρά της Δύσης έχουν αναλάβει το ΝΑΤΟ και η Γαλλία (λες και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ).  Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα ψηφιστεί για να είναι καθόλα δημοκρατική και η γερμανική εισβολή στην Συρία την ερχόμενη εβδομάδα από την γερμανική βουλή.

Το ΝΑΤΟ κάνει φρούριο την Τουρκία
Κι ενώ τα ευρωπαϊκά κράτη μεμονωμένα  στήνουν τις πολεμικές τους εργασίες δισεκατομμυρίων στην Συρία, το ΝΑΤΟ στην Τουρκία  ανοίγει ένα νέο μέτωπο μετά το συμβάν με τα ρωσικά αεροσκάφη. Στις εργασίες της  συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ αποφασίστηκε να ενισχυθεί η τουρκική άμυνα, πρόταση η οποία μπαίνει προς συζήτηση και απόφαση με το τέλος της συνόδου. 
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξαιτίας της αστάθειας στην περιοχή, που αυξήθηκε από την επέμβαση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία η οποία υποστηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, το ΝΑΤΟ έχει στείλει γύρω στα δέκα πολεμικά πλοία στην περιοχή αυτή της Μεσογείου και ζητά από τα μέλη-κράτη του ΝΑΤΟ να συνδράμουν στην αμυντική κάλυψη του μέλους Τουρκία.
"Τους τελευταίους μήνες ενισχύσαμε την αντιαεροπορική άμυνα της Τουρκίας. Εκτός από τις συστοιχίες των Patriot, οι ΗΠΑ ανέπτυξαν μαχητικά αεροπλάνα στην τουρκική βάση του Ιντζιρλίκ και η Βρετανία ανακοίνωσε πως θα αναπτύξει μερικά αεροσκάφη". Ακόμη και η Ισπανία έχει αναπτύξει στην βάση του ΝΑΤΟ στα Άδανα μία αντιπυραυλική προστασία με Patriot  ενώ η Δανία και η Γερμανία έχουν ήδη στείλει πλοία τους προς της Ανατολική Μεσόγειο.

Μες του Βοσπόρου τα στενά
Με τέτοια στήριξη η Τουρκία μπορεί να παίξει τον ρόλο του αφέντη στην περιοχή και τώρα δημιουργεί νέες τριβές με την Ρωσία μην αφήνοντας ρωσικά εμπορικά πλοία να διαπλεύσουν τον Βόσπορο καταπατώντας την Σύμβαση του Μοντρέ για τα Στενά σύμφωνα με την οποία  "εμπορικά πλοία θα απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία διέλευσης και ναυσιπλοΐας στα Στενά , μέρα- νύχτα, με οποιαδήποτε σημαία και με οποιοδήποτε είδος του φορτίου, χωρίς διατυπώσεις". 
Για το τι θα γίνει με πλοία του ρωσικού πολεμικού στόλου που αναμένεται να κατέλθουν προς την Μεσόγειο ακόμη τα πράγματα είναι τεταμένα, πόσο μάλλον όταν τα  γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη θα χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ ενώ το γαλλικό αεροπλανοφόρο "Σαρλ ντε Γκολ" φημολογείται ότι θα λάβει επιμελητειακή υποστήριξη στο τουρκικό λιμάνι της Μερσίνας.
Η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ κατάφεραν όχι μόνο να κάνουν πεδίο ολοκληρωτικής εκκαθάρισης την Συρία με αφορμή τους τζιχαντιστές αλλά έκαναν μια στρατιωτική βάση σχεδόν όλα τα σύνορα της Τουρκίας για έναν πόλεμο εναντίον του ISIS, που όπως αποφάνθηκε το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο θα διαρκέσει τουλάχιστον έναν χρόνο και σε αυτόν θα ρίξουν πολλά δις ευρώ που πρέπει να τα πάρουν πίσω μετά την λήξη της εισβολής εις το πολλαπλάσιο.    
« PREV
NEXT »

2 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

ΟΜΟΛΟΓΙΑ- ΣΟΚ: Έτσι διαμελίσαμε τη Γιουγκοσλαβία…
Ο Πρώην Πράκτορας της CIA, Ρόμπερτ Μπέιρ, Aποκαλύπτει το Bρώμικο Παρασκήνιο της Eπιδρομής ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ε.Ε


1. NA MAΣ ΠEI TI ΞEPEI O ... ΥΠ.ΕΞ. MAΣ, H OΠOPTOYNA ! EITANE ΣYMBOYΛOΣ TOTE TOY Γ.A.Π., ΠPΩTOΣ ΣYMBOYΛOΣ TOY !
ΣYMΦΩNHΣE KAI O NIK. MAΣ ;;; NAI ! ΣYMΦΩNHΣE ME TON G.A.P. !!!

2. ΓIATI ΔEN ΓINETAI ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ;;

AΛΛA ΣTA XΩOPEYTIKA KAI TPAΓOYΔIΣTIKA EIMAΣTE "ΠPΩTH" MΠIMΠO !!!



3. ...... ANTE ΣTA TΣAKIΔIA ... Παράγωγα Προϊόντα !!!

Ανώνυμος είπε...

Die Heutige Thematik: Tabula rasa machen


Sind Wir von allen guten Geistern verlassen ? Oder haben Wir uns mit der Absolute Katastrophe geeinigt ?


Wir fassen zusammen:

A. Wir gebrauchen den gleichen Wortschatz wie die Speerspitze des Mörderischen Kapitalistischen Wirtschaftssystems die Söldner Namens IS !
Warum und weshalb sagen unsere "Politische ... Führer" Islamische Staat ? Warum diese Anerkennung als ... Staat ? Die haben a) mit Islam nichts gemeinsames, b) die sind und haben keine Staat, c) die sind Söldner/Zombies

B. Der Vergleich der Söldner Bande der IS mit der Kreuzzügler hat einen hacken und zwar das Jahr 1204. Seit Ihr die ... Gelehrten Pharisäer sowohl auch in der Politik und Kirche/Religion ?

C. Wieso lasst Ihr Euch von den da in der Scheiße ziehen ? Seit Ihr so Dumm oder habt Ihr denn gleichen "Arbeitgeber" und Auftraggeber wie diese Banden ? Wieso kappt Ihr diese Bande nicht die Wirtschaftliche Basis ? Habt Ihr denn gleichen Geldgeber wie diese Mörderbande ? Ist Eure allen Geldgeber die Kapitalistische New Age ? Weil bei New Age werden sämtliche Religionen mißbraucht !

D. Wir erinnern uns als vor viele viele Jahren die heutige Kanzlerin der B.R.Deutschlands, die Fr. Dr. Merkel, von Erdogan, den heutigen C.E.O. der Türkei, als fundamentalen Islamist bezeichnetet, und als sehr gefährlich einstufte ! Was hat sich geändert Fr. Dr. Merkel ? Er ist noch schlimmer und gefährlicher als Sie meinten und sagten ! Siehe a) Abschuß des Russen Fliegers über Syrien b) Unterstützung der IS, militärisch und Wirtschaftlich. Außerdem Fr. Dr. Merkel, zu Ihre Info, der Saudische Statt ist noch schlimmer als der tiefste Mittelalter Europas, wieso Unterstützen Sie Militärisch diesen Künstlichen Statt des gedeckten Terrors (IS, Al Kaida usw) ?

E. Es ist anmaßend und Menschenunwürdig Ihre verhalten sowohl gegenüber Menschen von anderen Kontinente auch Ihre eigene "Untertanen" ! Ein anmaßendes Verhalten gegenüber das Leben und die Zukunft ! Wer seit Ihr die Götter ? Denkste ! Ihr alle seit auswechselbare Lumben Elementen des Teuflische Kapitalistischen Wirtschafts Systems ! Weil Ihr Pharisäer, könnt nicht über die Umwelt und ihre Umweltschutz reden, und zugleich Gesellschaften kaputtbomben und Mörder Söldner wie IS züchten !
IHR Pharisäer ! Ihr NICHTS !