Προσφατα
.

30.12.15

Φράχτες παντού για να φυλάγονται από ...ανθρώπους

Οι άνθρωποι αυτοί είναι πρόσφυγες μέσα στην ίδια την πατρίδα τους. Αυτό το τείχος ίσως δείχνει και το μέλλον της ανθρωπότητας αν επιβιώσει βέβαια. 
Το ονομάζουν "τείχος του αίσχους" ή "τείχος του Βερολίνου στο Περού". Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και χωρίζει την φτωχική συνοικία Vista Hermosa από την οικιστική ζώνη πολυτελών κατοικιών στο Las Casuarinas στη Λίμα.
Χτίστηκε για να παρέχει προστασία των πλουσίων από τους φτωχούς εμποδίζοντας τους την είσοδο στις πλούσιες γειτονιές για να μην διαπράξουν εγκλήματα.
Ολοκληρώθηκε το 2013, έχει φρουρούς σε κάθε είσοδο και αγκαθωτό συρματόπλεγμα. Οι άνθρωποι που ζουν στη Vista Hermosa αντιμετωπίζουν συνθήκες ακραίας φτώχειας, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και σύστημα αποχέτευσης, με το 23% των παιδιών κάτω των οκτώ ετών να υποφέρει από χρόνιο υποσιτισμό.
Οργανώσεις σε συνεργασία με τα παιδιά της "φτωχής" συνοικίας έγραψαν σε ένα μέρος της τσιμεντένιας κατασκευής: "Η χώρα μου είναι δική σου, η χώρα μου είναι δική μου, η χώρα μου ανήκει σε όλους".
"Οι ξύλινες καλύβες με τις σπασμένες οροφές που φωτίζονται με κεριά είναι η πλήρης αντίθεση από τα πολυτελή πανάκριβα σπίτια σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων", αναφέρει ρεπορτάζ τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Σε βίντεο του Al Jazeera φαίνονται ξυπόλυτα παιδιά να περπατούν στην "εξωτερική" πλευρά του τείχους. Πολλοί έχουν γράψει συνθήματα όπως "Η χώρα μου είναι δική σου, η χώρα μου είναι δική μου, η χώρα μου ανήκει σε όλους".

odditycentral.com
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια