Προσφατα
.

17.12.15

Εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας

Το ουκρανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε αίτημα στις δικαστικές αρχές για να τεθεί εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, κατηγορώντας το για υποστήριξη των αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας και υποστήριξη της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία. 

Το κόμμα αντέδρασε απορρίπτοντας πως υποστήριξε τη διάσπαση της Ουκρανίας και μιλώντας για κατασκευασμένες κατηγορίες. «Αναλύοντας τεράστιο σώμα στοιχείων από την αστυνομία, τις υπηρεσίας ασφαλείας και την εισαγγελία σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες του κομμουνιστικού κόμματος, υπέγραψα και κατέθεσε το αίτημα για απαγόρευση του εν λόγω κόμματος» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Πάβλο Πετρένκο. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παράνομες δραστηριότητες αφορούν «την υποστήριξη των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, την υποστήριξη της στρατιωτικής επίθεσης και της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία, τις εκκλήσεις κατά της ουκρανικής εδαφικής κυριαρχίας και τη χρηματοδότηση και υποστήριξη σε οικονομική και τεχνική βάση των αυτονομιστών». 

Ημερομηνία για την εξέταση του αιτήματος δεν έχει οριστεί, αλλά το υπουργείο δήλωσε αισιόδοξο για σύντομη αποδοχή του. Ο αρχηγός του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονένκο χαρακτήρισε την απόπειρα απαγόρευσης «μέρος της μάχης του Κιέβου εναντίον όσων διαφωνούν», απορρίπτοντας πως το κόμμα έχει αντισυνταγματική δράση. «Υποστηρίζουμε μία ενιαία Ουκρανία και καταδικάζουμε κάθε αποσχιστική τάση» είπε, προσθέτοντας πως «ποτέ δεν υποστηρίξαμε την απόσχιση της Κριμαίας, είπαμε ότι υπεύθυνοι για την απώλειά της ήταν οι εκπρόσωποι του σημερινού καθεστώτος». 

Σε ανακοίνωσή του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ανέφερε: «Η ενέργεια αυτή αποκαλύπτει τις πραγματικές διαθέσεις των πολιτικών δυνάμεων, που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της Ουκρανίας, με τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ, που επιδιώκουν να επιβάλλουν στη χώρα "σιγή νεκροταφείου" την ώρα που συνεχίζουν τις δολοφονικές επιδρομές τους στην Ανατολική Ουκρανία». 
 «Οι ιδεολογικοί απόγονοι του Χίτλερ και του φασίστα συνεργάτη τους στην Ουκρανία, του Μπαντέρα, επιδιώκουν την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, συνολικότερα της κομμουνιστικής ιδεολογίας, στοχεύοντας στην επιτάχυνση των πολεμικών εκκαθαριστικών αιματηρών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία, αλλά και στην εφαρμογή των αντιλαϊκών- αντεργατικών μέτρων, που έχουν συναποφασιστεί από την αντιδραστική κυβέρνηση και το ιμπεριαλιστικό "επιτελείο" ΔΝΤ- ΗΠΑ- ΕΕ» αναφέρει το ΚΚΕ.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Αντε Αλεξη τι περιμενεις και δεν στελνεις μια αντιπροσωπεια
στην Ουκρανια με τον Κοτζια επικεφαλης να; σπουδασει την τεχνι
κη απαγορευσης του ΚΚ ισως σου χρειαστει για το εδω ΚΚ και κα
θε ΚΚ οταν θα παρεις εντολες απο τη ΕΕ να τα απαγορεψεις melito