Προσφατα
.

19.12.15

Οι δημοκράτες σκοτώνουν καλύτερα

Με την γνωστή συνταγή της "δημοκρατίας" η Δύση μοιράζει την Μέση Ανατολή και την Μεσόγειο-Οι αγωγοί ενέργειας θα ενώνουν τους λαούς.
Όλοι οι πόλεμοι της νέας Ιστορίας έγιναν για την ενέργεια. Αυτός που αφήνει εκατοντάδες πτώματα καθημερινά στην Συρία είναι ένας ανάλογος πόλεμος. Πόλεμοι που οι τηλεοπτικοί δέκτες δεν δείχνουν γίνονται την ίδια στιγμή σε Λιβύη, Αίγυπτο, Αλγερία, Υεμένη, Σουδάν και όπου υπάρχει πηγή ή διάδρομος μεταφοράς του ορυκτού πλούτου.  Η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ με παντιέρα τον "εκδημοκρατισμό" των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής κατάφεραν μέχρι στιγμής να φτιάξουν, όπως αυτές συνέφερε, τις αποικίες ενέργειας. Η Ε.Ε είχε πάντα ως τεράστια αδυναμία την αυτάρκεια σε ενέργεια. Όταν η Ρωσία σκλήρυνε την θέση της προστατεύοντας τα δικά της συμφέροντα κρατώντας την Ε.Ε στο χέρι, αφού ήταν ο κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου,  Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία με πάντα συμπαραστάτες τις ΗΠΑ θυμήθηκαν τις δικτατορίες των κρατών και έφεραν την "αραβική άνοιξη", τη μήτρα δηλαδή του Ισλαμικού Κράτους.

Φτιάχνοντας αποικίες ενέργειας
Το US Geological Survey’s (USGS) Energy Resources Program ξεκίνησε εδώ και μία δεκαετία την έρευνα του ορυκτού πλούτου της περιοχής που μαίνονται οι πόλεμοι αλλά και η οικονομική κρίση. Η πρώτη του εκτίμηση έγινε για το σύνολο των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή που ανήκει στην ανατολική Μεσόγειο, περιλαμβάνοντας την Λεκάνη του Αιγαίου και την ανατολική λεκάνη (Levant Basin) στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου, του Λιβάνου, της Συρίας και του Ισραήλ και την Λεκάνη του Νείλου στα ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου. Σύμφωνα με τις έρευνες υπολόγισε το σύνολο της ανατολικής Μεσογείου σε 345 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου. Η Λεκάνη της Δυτικής Σιβηρίας στη Ρωσία, η μεγαλύτερη παγκοσμίως γνωστή λεκάνη φυσικού αερίου, εμπεριέχει 643 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου.
Θα πει κανείς ότι και πάλι δεν μπορούν να "χτυπήσουν" την Ρωσία, όμως οι περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής έχουν κι αυτές διάφορες περιοχές πλούσιες σε φυσικό αέριο, συμπεριλαμβανομένων της λεκάνης Rub Al Khali Basin (426 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) στην νοτιοδυτική Σαουδική Αραβία και τη Βόρεια Υεμένη, του πεδίου Greater Ghawar Uplift στην ανατολική Σαουδική Αραβία (227 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) και του πεδίου Zagros Fold Belt (212 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) στον Περσικό Κόλπου και εντός του Ιράκ και του Ιράν. Προσθέτοντας όλα τα αποθεματικά η Δύση θα καταφέρει να έχει στα χέρια της μέσω των αποικιών που δημιουργεί την ανάλογη δεξαμενή φυσικού αερίου από την Ρωσία (συνολικά έχει 1,163 τρις κυβ.πόδια) αλλά και κάλυψη από τις εξορύξεις πετρελαίου. Η Ρωσία δεν υπερασπίζεται κανέναν Άσαντ στους βομβαρδισμούς. Προστατεύει το δικό της μερίδιο που θα λάβει με την λήξη αυτού του πολέμου και την έναρξη του επόμενου.
Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν τελικά η νέα Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή-Ακτοφυλακή θα φυλάει τα "εξωτερικά σύνορα" της Ε.Ε από μετανάστες ή θα παίξει τον ρόλο του φρουρού των δεξαμενών εξόρυξης φυσικού αερίου αλλά και των δεξαμενόπλοιων που θα σουλατσάρουν στην Μεσόγειο μεταφέροντας τον "διάφανο χρυσό" και "μαύρο χρυσό" στην Μητροπολιτική Ε.Ε. 

Όλα ξεχνιούνται όταν μιλά το χρήμα
Οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ ξεπαγώνουν μετά από το επεισόδιο με το καράβι "Mavi Marmara" που είχε ως προορισμό την Γάζα με αποτέλεσμα ισραηλινές ειδικές δυνάμεις να εκτελέσουν δέκα Τούρκους που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική εκστρατεία. Όλα ξεχνιούνται όταν στο τραπέζι μπαίνει χρήμα. 
Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα "El Pais" ο Ερντογάν και ο Νετανιάχου σύναψαν μία πρώτη συμφωνία να ξεχαστούν όλα υπέρ του κέρδους και των δύο κρατών και βέβαια υπέρ του κέρδους της Ε.Ε. Το Ισραήλ ψάχνει τον γρήγορο και οικονομικότερο διάδρομο για την μεταφορά φυσικού αερίου από το ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν στην Ευρώπη. Έτσι, πρότεινε στον Ερντογάν να δώσει 10 εκατ. ευρώ στις οικογένειες των δέκα Τούρκων που εκτέλεσε στο καράβι για την Γάζα ενώ από την πλευρά του ο Ερντογάν φαίνεται να συμφώνησε να απελάσει από την Τουρκία τον Παλαιστίνιο, Ανούρι Σάλεχ, ο οποίος κατηγορείται από το Ισραήλ για βομβιστικές ενέργειες στην Δυτική Όχθη. Επίσης η Τουρκία υποσχέθηκε ότι θα περιορίσει την συνεργασία της με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς κλείνοντας στην ουσία την πόρτα στους Παλαιστινίους για οποιαδήποτε βοήθεια ακόμη και ανθρωπιστική.
Το Ισραήλ είχε κάνει μία άτυπη συμφωνία με την Αίγυπτο να μεταφέρεται εκεί μέσω των υπαρχόντων αγωγών το φυσικό αέριο του κοιτάσματος Λεβιάθαν αφού πρώτα θα κάλυπτε τις ανάγκες ενέργειας του Ισραήλ. Όμως μετά την ανακάλυψη αντίστοιχων κοιτασμάτων στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ, το Ισραήλ έπρεπε να βρει νέο αγοραστή και αυτός δεν είναι άλλος από την Ευρώπη. Ο πιο γρήγορος δρόμος είναι από τις ακτές της Τουρκίας  μέσω της Κύπρου. Η Τουρκία έχοντας πλέον την εμπειρία των υποθαλάσσιων αγωγών, αφού κατάφερε να τροφοδοτεί με νερό τα Κατεχόμενα με έναν ανάλογο, έγινε το σταυροδρόμι για την μεταφορά φυσικού αερίου των κοιτασμάτων της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Αν η συμφωνία κλείσει επίσημα σειρά έχει και το κοίτασμα του οικοπέδου 12 της Κύπρου για το οποίο έχει κλείσει διακρατική συμφωνία η Κύπρος με το Ισραήλ. Επόμενο στην σειρά κράτος με τα δικά του κοιτάσματα θα είναι η Ελλάδα. Μένει το φυσικό αέριο των κοιτασμάτων της Αιγύπτου που πρέπει να διοχετεύεται και αυτό στην Ευρώπη για την ενεργειακή της κάλυψη η οποία στην πλειονότητά της μέχρι σήμερα εξαρτάται από την Ρωσία. Η Ελλάδα σε αυτό το σημείο θα παίξει τον ρόλο του μεταφορέα με καράβια Lng τα οποία θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο στα προς πώληση σε ιδιώτες λιμάνια της Ελλάδας. Υπάρχει όμως και ο αγωγός Ισραήλ-Αιγύπτου που μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα αν συμφέρει οικονομικά την Δύση. 
Η Τουρκία από χώρα της Ανατολής γίνεται ο βασικός εταίρος της Ε.Ε. Μάλιστα, μετά τις Συμφωνίες για το προσφυγικό και την χρηματοδότησή της από την Ε.Ε να κρατά έγκλειστους πρόσφυγες και μετανάστες στα εδάφη της, όλα δείχνουν ότι θα είναι η χώρα που θα παίξει τον ρόλο σταυροδρόμι των αποικιών ενέργειας. Η ισχυρότερη γεωπολιτικά χώρα της Μεσογείου κατάφερε να γίνει η Τουρκία εφόσον οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν επέβαλλαν ούτε ένα βέτο, δεν διαπραγματεύονται τίποτε υπέρ των ελληνικών συμφερόντων αφού είναι πιασμένες από τον λαιμό με την προμελετημένη οικονομική κρίση που της επέβαλλαν οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί. 

Σκοτώνουμε λαούς για την δική μας πολυτέλεια
Η Συρία είχε την τύχη και ατυχία να βρίσκεται στο κεντρικό σημείο όπου οι αγωγοί φυσικού αερίου και πετρελαίου θα έπρεπε να περνάνε από το δικό της έδαφος για να έχουν οι Ευρωπαίοι φθηνή ενέργεια και οι αμερικανικές εταιρείες πάντα εργασία και κέρδος.  Είναι μία από τις χώρες και που η ίδια έχει ορυκτό πλούτο που πρέπει να μοιραστεί στην Δύση, στην Ρωσία, στο Ισραήλ αλλά και στην Κίνα που παίζει το δικό της αιματοβαμμένο παιχνίδι αφού έχει χάσει τον έλεγχο της υπερκατανάλωσης και υπερπαραγωγής για να καλύψει την παγκόσμια αγορά προσφέροντας φτηνά προϊόντα μέσω φτηνών εργατικών χεριών. Η Κίνα ήδη πεινάει για ενέργεια και η Δύση πρέπει να την καλύψει για να μπορεί να κρατά το κόστος εργασίας και παραγωγής σε χαμηλά επίπεδα.
Ουδείς αθώος στην Δύση, ακόμα και οι πολίτες συμμετέχουμε στην γενοκτονία άλλων λαών μέσω της δημοκρατικής διαδικασίας ψηφίζοντας πολιτικά πιόνια οικονομικών κολοσσών που ανεβάζουν και κατεβάζουν δημοκρατικές μόνο στο όνομα κυβερνήσεις. Όλοι συμμετέχουμε στο έγκλημα που διαπράττεται στην Συρία, όπως συμμετείχαμε και στα εγκλήματα στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε όλες τις χώρες που η φύση τούς δώρισε φυσικό πλούτο ο οποίος πρέπει να αρπάζεται με αίμα για την δική μας ευμάρεια, ειρήνη και αιματοβαμμένη ανάπτυξη.  
« PREV
NEXT »

4 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Έτσι,επέβαλλαν εσκεμμένα την οικονομική ασφυξία στην Ελλάδα ώστε ως ενδιάμεσος κρίκος σε νευραλγική θέση να είναι του χεριού τους.Ποιός το έπραξε;Όλα αυτά τα ομορφόπαιδα της φωτογραφίας εκτός βεβαίως του ξανθού γένους επειδή δεν ανήκουμε στη δική του σφαίρα επιρροής.Σώσαμε την Ευρώπη από τη κρίση,σώσαμε το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης από βέβαιη καταστροφή,μας εγκλώβισαν με δεσμά και εσωτερική υποτίμηση των πάντων ώστε όλα να τα ελέγχουν και να τα αρπάξουν μπιρ παρά,και μας μετέτρεψαν σε μια σύγχρονη αποικία με ένα πληθυσμό συσκοτισμένο.Διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν μέσω των μέσων ενημέρωσης που ελέγχονται τις κοινωνίες με ασύστολα ψεύδη,ενώ ληστεύουν ταυτόχρονα οι ελάχιστοι τους περισσότερους.Αποικία,έτσι όπως τη γνώρισαν οι προπάτορες μας,από το 1204 και εντεύθεν,Φραγκοκρατία απο σύγχρονους ιππότες της συμφοράς.

Ανώνυμος είπε...

Τάχατες..είμαστε μια ευρωπαική οικογένεια!Στην οικογένεια όλοι θα πρέπει να γεύονται την ίδια ποσότητα φαγητού,και να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα μέσα στο σπίτι.Αν νοιάζονταν για την Ελλάδα θα την στήριζαν έμπρακτα βάζοντας το θηρίο στη θέση του όταν μιλάμε για κοινά εξωτερικά ευρωπαικά σύνορα.Αντίθετα,χαιδεύουν το θηρίο,το ταίζουν(χρηματοδοτώντας το αδρά)του υπόσχονται και ελευθέρας διάβαση(VISA)!Αλλά είμαστε μια οικογένεια,μη το ξεχνάμε αυτό!Τρώει ο γερμανός πλουσιοπάροχα ενώ ο έλληνας λοιμοκτονεί,ο ιταλός τη βγάζει με φρυγανιά,ο ισπανός με χαμομήλι και στο βρετανό επειδή είναι άτακτο παιδί του δείχνουν τη πόρτα!

Ανώνυμος είπε...

Λεηλάτησαν τη ρωμαική εποχή,τους συγχωρήσαμε.Λεηλάτησαν το 1204 το κατάπιαμε.Λεηλατούν ξανά το ξεροκαταπίνουμε.Μας κουρέλιασαν,μας ξεγύμνωσαν,αυτοί ως μικρόνοες ήταν η αιτία να εδραιωθούν και οι μουσταφάδες σε μακραίωνες ελληνικές περιοχές,το ήπιαμε κι αυτό το πικρό ποτήρι.Ποίος άραγε να φταίει;Ο φούφουτος!Αλλά υπάρχει ένας νους κυρίαρχος,δώρο του Θεού που δε χρησιμοποιείται επαρκώς.Φτάνει αυτό;Όχι βέβαια,αν επι κεφαλής του νου υπάρχουν εθελόδουλοι που το διαχειρίζονται,υπάρχουν επίσης εμπαθείς με το χρήμα σε συγκεκριμένες λωπούς,την εξουσία ως αυτοσκοπό.Και έτσι ξανά-μανά στη καταστροφή...Γιατί δεν έχουν στέρεες βάσεις,δεν έχουν πίστη,με την οποία έκαναν θαύματα οι προγενέστεροι,αυτοσχεδιάζουν και υπηρετούν το μεγάλο αφεντικό πειθήνια.

Ανώνυμος είπε...

Όποιο όνομα φέρεις θα πρέπει και οφείλεις να το τιμάς.Κάποτε ο μεγαλέξανδρος είδε έναν στρατιώτη να είναι κρυμμένος πίσω από ένα θάμνο,τον ρώτησε ποιό είναι το όνομα του.Ο στρατιώτης του απάντησε Αλέξανδρος το όνομα μου.Τότε ο μεγαλέξανδρος θυμωμένος του απαντάει,ή γίνε αγωνιστής και θαρραλέος ή άλλαξε το όνομα σου επειδή με προσβάλλεις.Αν αυτοαποκαλείσαι χριστιανός γίνε αντάξιος του ονοματος σου,αν είσαι και έλληνας,τίμησε αντάξια το όνομα που φέρεις,διαφορετικά άλλαξε το,δεν το αξίζεις.