Προσφατα
.

6.11.15

Οι Γερμανοί uber alles

Η πιο σκληρή καγκελάριος απειλείται από την "φιλανθρωπία" της - Οι Γερμανοί δεν θέλουν ξένους στην χώρα τους.
Οι Γερμανοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ εξαιτίας του τρόπου που διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, ενώ αντίθετα ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ φαίνεται να κερδίζει σε δημοτικότητα.

Πριν από έξι μήνες, τα τρία τέταρτα των Γερμανών συμφωνούσαν με το έργο της Μέρκελ, ενώ τώρα μόλις το 49% έχει την ίδια άποψη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ARD- Deutschlandtrend. Η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου έχει μειωθεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο και συνολικά κατά 26% τους τελευταίους έξι μήνες, τονίζει η δημοσκόπηση.

Αντίθετη πορεία φαίνεται να ακολουθεί ο Ζέεχοφερ, ο οποίος είδε τη δημοφιλία του να αυξάνεται κατά 6 μονάδες από τον προηγούμενο μήνα και να φτάνει το 45%. Παράλληλα, μείωση εξακολουθεί να παρουσιάζει το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Συγκεκριμένα η Χριστιανική Ένωση έχασε 3 μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο και πλέον το ποσοστό της είναι μόλις 37%. Τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με τη Deutschlandtrend, το CDU/CSU έχει χάσει συνολικά 5 μονάδες. Πάντως οι Γερμανοί εμφανίζονται εξίσου απογοητευμένοι από τη στάση που κρατά τόσο η Μέρκελ όσο και ο Ζέεχοφερ αναφορικά με την προσφυγική κρίση.

Το 39% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι ικανοποιημένο από την πολιτική της Μέρκελ και ίδιο ποσοστό είχε την ανάλογη άποψη για την πολιτική του Ζέεχοφερ.
 Το 60% δήλωσε λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από την Γερμανίδα καγκελάριο, ενώ για τον πρόεδρο του CSU το ποσοστό ήταν 56%. Εξάλλου έχει μειωθεί συνολικά η ικανοποίηση των Γερμανών με το έργο της κυβέρνησής τους: Πλέον μόνο το 42% εκτιμά ότι είναι θετικό. Ποσοστό που παρουσιάζει μείωση 6 μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ είναι και το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο.
Αντίθετα, το 57% είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τη γερμανική κυβέρνηση, αύξηση 6% σε σχέση με τον Οκτώβριο.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια