Προσφατα
.

6.11.15

Ό,τι και να ψηφίσουν η Ελλάδα δεν σώζεται

Ο γερμανικός Τύπος δίνει μια γεύση από αυτό που περιμένει την Ελλάδα - Όλα στον αέρα παρά την ψήφιση των νόμων λαιμήτομων.
Παρά το οικονομικό χτύπημα στους αγρότες μέσω προαπαιτούμενων και παρά την φοροεπιδρομή και την άρση προστασίας πρώτης κατοικίας, οι Γερμανοί αναλυτές βλέπουν ότι η Ελλάδα δεν είναι ικανοί να σώσει τον εαυτό της ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι ικανή να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. 
"Αν οι Έλληνες επιθυμούν να λάβουν περισσότερα χρήματα από το πακέτο βοήθειας, θα πρέπει να εφαρμόσουν και άλλες μεταρρυθμίσεις", εξηγεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Τώρα το κοινοβούλιο στην Αθήνα υπερψήφισε ένα πακέτο λιτότητας, το οποίο πλήττει κυρίως τους αγρότες. Θα αρκέσει;", διερωτάται η γερμανική εφημερίδα. 
Και συνεχίζει σχολιάζοντας ότι το νέο πακέτο μέτρων είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιστωτές, όμως τονίζει ότι δεν είναι αρκετό. Σε μικρό χρονικό διάστημα η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει σημαντικές απαιτήσεις των πιστωτών προκειμένου να διασφαλίσει ότι το Eurogroup θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση των απαιτούμενων χρημάτων, υπογραμμίζει η FAZ. 
"Περικοπές για την επόμενη δόση της βοήθειας: οι Έλληνες αγρότες χάνουν ένα από τα σημαντικότερα προνόμιά τους", αναφέρει η οικονομική Handelsblatt, η οποία σχολιάζει ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πέρασε επιτυχώς ακόμη μια δοκιμασία. 
Την ίδια ώρα η Die Welt αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών του κρατιδίου της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και κατ’ επέκταση σχετικά με την επιτυχία του νέου πακέτου διάσωσης. 
«Η πιθανότητα η Ελλάδα να πετύχει με τις μεταρρυθμίσεις είναι μια πολύ αόριστη ελπίδα», είπε ο Σέντερ χθες στη διάρκεια ενός συμποσίου. "Είδαμε ήδη από τις πρώτες εβδομάδες μετά την απόφαση ότι (η Αθήνα) ήδη έκανε πίσω", πρόσθεσε. 
Ο Σέντερ εκτίμησε μάλιστα ότι ακόμη και μετά τις νέες εκλογές "λείπει από την κυβέρνηση Τσίπρα η σταθερότητα για την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων".
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια