Προσφατα
.

11.11.15

Πρώτη φορά Τραπεζικά

Κυβέρνηση υπάλληλος των Τραπεζών - Περνάνε το Μεσοπρόθεσμο μαζί με τα προαπαιτούμενα.
Η κοροϊδία της κυβέρνησης όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας συνεχίζεται. Από την στιγμή που ο Γερμανός  υπουργός Οικονομικών, κ. Σόιμπλε, έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο τελευταίο Eurogroup ότι το θέμα των "κόκκινων δανείων" πρέπει να γίνει παράλληλα με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, το θέμα για την κατάσχεση έχει λήξει επισήμως. Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε συνέδεσε τα δύο αυτά κρίσιμα θέματα πετώντας ως δόλωμα ότι απελευθερώνονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας  10 δις ευρώ για τις Τράπεζες προερχόμενα από το τελευταίο δάνειο που χρεώνονται οι Έλληνες. Αυτό δείχνει ότι το θέμα της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας πρέπει να έρθει άμεσα προς ψήφιση στην Βουλή με την ολοκλήρωση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων. Ακόμη και η φίλη Γαλλία μέσω του υπουργού Σαπέν έπαιξε τον ρόλο του στηρίγματος στην άποψη Σόιμπλε ότι ισχυροποίηση τραπεζών και κατάσχεση κατοικιών πάει πακέτο με το Τρίτο Πακέτο Στήριξης.

Οι ελεγκτές των δανειστών ήδη βρίσκονται στην Αθήνα ανοίγοντας το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας σε βάθος χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο αφού πρώτα χάσουν την κατοικία τους όσοι είναι εκτός του νόμου λόγου συνολικής οφειλής του δανειολήπτη, του εισοδήματός τους και της αντικειμενικής αξίας, μετά έρχεται και η σειρά αυτών που προς το παρόν θα την γλυτώσουν που πληρούν τις προϋποθέσεις σήμερα. Ακόμα και το καθεστώς που επιτρέπει σε έναν δανειολήπτη να πληρώνει στην τράπεζα έναντι για το  80% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου η Τρόικα απαιτεί να καταργηθεί. Η έκπληξη θα είναι ότι εφόσον θα μπορούν οι τράπεζες να κατάσχουν σπίτια για οφειλές οποιοδήποτε ποσού τι θα κάνουν οι υπηρεσίες του Κράτους όταν οι οφειλές των Ελλήνων προς το δημόσιο δεν θα μπορούν να καλύπτονται από τους φορολογούμενους εφόσον οι φόροι θα ανεβαίνουν σταθερά προς τα πάνω λόγω των προαπαιτούμενων ενώ η ανάπτυξη και παραγωγή θα πέφτουν συνεχώς προς τα κάτω.

Ο υπουργοί των Τραπεζών
Ο κ.Τσακαλώτος δεν έκανε καμία απολύτως διαπραγμάτευση στο Eurogroup αντιθέτως έπαιξε τον ρόλο του εκπροσώπου των ελληνικών τραπεζών και όχι των πολιτών. Η απίστευτη δήλωσή του ότι οι Έλληνες διαπραγματευτές - υπουργοί "είναι θύματα της επιτυχίας τους" αφού κατάφεραν να κάνουν νωρίτερα του χρονοδιαγράμματος την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έτσι αναπόφευκτα ήρθαν γρήγορα τα μέτρα που αφορούν στην πρώτη κατοικία των Ελλήνων δείχνει ότι τελικά η αριστερή κυβέρνηση από την ώρα που εξήγγειλε το περίφημο δημοψήφισμα (που έφερε τα capital controls) μέχρι και σήμερα δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ανεβάζει τις Τράπεζες στην επιφάνεια και να βυθίζει τον ελληνικό λαό στον πάτο. 
Κανένα μέτρο υπέρ των πολιτών δεν έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παρά τολμούν να υποστηρίζουν ότι μέτρο ανάπτυξης της χώρας θα είναι η περιβόητη ελάφρυνση του χρέους. Δεν πρόκειται βέβαια για καμία ελάφρυνση παρά για μία επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων ενώ οι προεκλογικές εξαγγελίες περί μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους μπήκαν στο συρτάρι εφόσον ο επικεφαλής του ESM τελεσίδικα ανακοίνωσε ότι για τα επόμενα 10 χρόνια το χρέος είναι βιώσιμο (μπορούν να "αρμέγουν" κανονικά τις δόσεις μέσω απάνθρωπης φορολογίας) και ότι το θέμα του κουρέματος των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους "κοράκια" δεν μπαίνει καν προς συζήτηση.
Σαν να μην έφτανε όλη αυτή η δουλοπρέπεια των αριστερών προς τις Τράπεζες, ο κ. Δραγασάκης διαβεβαιώνει ότι δεν θα πουληθούν σε ξένα funts "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια αλλά θα γίνει αναδιάρθρωση αυτών των δανείων. Υπό μία προϋπόθεση όμως ότι όσοι επιχειρηματίες καταφέρουν να μην αγοραστούν από την μαφία των funts θα πρέπει να βάζουν νέους μετόχους στις επιχειρήσεις τους ή να κάνουν τζίρο έτσι ώστε να μπαίνει νέο χρήμα στην αγορά και βέβαια στις τράπεζες! Με τον τζίρο στον πάτο, με χρέη σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, με χρέη σε προμηθευτές και στην ΔΕΗ,  ο κ. Δραγασάκης περιμένει ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες θα βγάζουν λεφτά για να κινούν το τραπεζικό σύστημα. Αστειότητες, όταν ο ίδιος ο υπουργός αυτοακυρώνεται λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει παγκόσμιο ρεκόρ στα "κόκκινα δάνεια" και ότι οι κακομοίρες οι τράπεζες έχασαν 120 δις ευρώ από καταθέσεις! Βέβαια ο κ. Δραγασάκης ως αριστεροφιλελεύθερος δεν βλέπει πραγματική οικονομία  πουθενά αλλού παρά μόνο μέσω των Τραπεζών και για το λόγο αυτό ανακοίνωσε ότι αφού σωθούν οι ιδιωτικές τράπεζες μετά θα φτιάξουν και μία Αναπτυξιακή Τράπεζα συνεταιριστικού χαρακτήρα, η οποία θα είναι ανεξάρτητη από την ΕΚΤ, η οποία θα δανείζει Έλληνες για να φτιάξουν επιχειρήσεις!

Ψηφίζουν τους προϋπολογισμούς τριών χρόνων
Η ολοκλήρωση της ψήφισης του πρώτου και του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων δεν είναι μία απλή υπόθεση διότι ό,τι θα βγει από την ψηφοφορία της Βουλής θα υπογράφει άμεσα και τον προϋπολογισμό του Μεσοπρόθεσμου 2016-2019 ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός για αυτά τα έτη θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τα μέτρα του προϋπολογισμού του  Μεσοπρόθεσμου. Η πορεία λοιπόν για την Ελλάδα είναι μη αναστρέψιμη όταν ψηφιστούν τα μέτρα για μείωση συντάξεων, άμεση κατάσχεση του 50% των σπιτιών για όσους έχουν "κόκκινα δάνεια" και έμμεση για το υπόλοιπο 50%. Ο κύριος Τσακαλώτος δουλεύει ασταμάτητα υπέρ των τραπεζών οι οποίες όλο αυτό το διάστημα πουλάνε όλα τα υποκαταστήματά τους σε Βαλκάνια και Μεσόγειο σηκώνοντας χρήμα από όλες τις πλευρές. 
Μέχρι το τέλος του 2019 οποιαδήποτε κυβέρνηση και να πάρει την εξουσία με την ψήφιση αυτών των προαπαιτούμενων που είναι συνδυασμένα με το Μεσοπρόθεσμο, οι Έλληνες είναι ένας λαός δικασμένος, καταδικασμένος και εκτελεσμένος από τις ίδιες τις κυβερνήσεις τους. Η μεγαλύτερη αδικία όμως για τον λαό είναι ότι πληρώνουν και θα πληρώνουν μισθούς υπουργών και βουλευτών ενώ  αποδείχθηκαν οι καλύτεροι μάνατζερς των τραπεζών παγκοσμίως. Κατάφεραν να κατασχέσουν μία ολόκληρη χώρα.
« PREV
NEXT »

2 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Εύγε κ. Τσολακίδη.

Ανώνυμος είπε...

Από τη δεξιά του "success story" στην αριστερά
των " θυμάτων της επιτυχίας τους", ενδιάμεσα
ένας ολόκληρος λαός σε απόγνωση.