Προσφατα
.

1.11.15

Πέτα Λευτέρη, πέτα

Γιάννης Λαζάρου
Οι ειδήσεις αυτού του είδους τέτοιες εποχές μένουν τελευταίες για να συμπληρώσουν τα κενά των πρωτοσέλιδων. Όμως το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Γλασκόβη που κατέκτησε ο 25χρονος Λευτέρης Πετρούνιας αποδεικνύει ότι οι Έλληνες και στους δυσκολότερους καιρούς με ορατά και αόρατα τραύματα αφήνουν τον πλανήτη άφωνο.
Η νίκη του Πετρούνια είναι τεράστια όχι μόνο για τις απίστευτες ικανότητές του στους κρίκους, όχι μόνο γιατί συναγωνιζόταν δύο γυμναστές του "θηρίου" στην ενόργανη, Κίνα, όχι γιατί εκπροσωπεί μια χώρα που είναι στα μαύρα κατάστιχα του κόσμου αλλά γιατί κουβαλούσε στην πλάτη του και μια κρυφή πληγή.
"Ο τελευταίος μήνας ήταν πολύ δύσκολος για μένα. Η μεγαλύτερη μάχη που έδωσα τον τελευταίο μήνα είχε να κάνει με την απώλεια του πατέρα μου. Ό,τι κάνω τώρα, το κάνω για αυτόν γιατί είμαι σίγουρος ότι θα ήταν περήφανος για μένα αν με παρακολουθούσε. Η απώλεια του πατέρα μου ήταν κάτι που συνέβη πολύ κοντά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και είχα δύο επιλογές: Είτε να πέσω κάτω και να πάθω κατάθλιψη, είτε να μην τα παρατήσω και να κάνω όλη αυτή την προσπάθεια για τον πατέρα μου. Απλώς είπα στον εαυτό μου ότι χρειάζεται να συνεχίσω", δήλωσε ο Λευτέρης πριν αγωνιστεί στον τελικό τους κρίκους.
Ο χαρακτηρισμός για τον Λευτέρη του ολλανδικού δημοσιογραφικού ιστότοπου, "The Hard Way To Success",  ήταν ο "ήρωας της ημέρας" διότι ο Πετρούνιας είχε να παλέψει τον εαυτό του, συναγωνιστές του επιπέδου του, τον θάνατο του πατέρα του και την κύστη στον καρπό του από τραυματισμούς. Παρόλα αυτά κατάφερε στους προκριματικούς να κερδίσει 15,900 βαθμούς. 
Το σημαντικό για τον Πετρούνια είναι ότι δεν βρίσκεται λόγω τύχης στην κορυφή του κόσμου. Από το 2010 σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα ήταν πάντα στο βάθρο των νικητών. Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι είχε εγκαταλείψει το άθλημα στα 15 του χρόνια και ξαναγύρισε τρία χρόνια μετά, το 2008. Τρία σημαντικότατα χρόνια για την ανάπτυξη ενός αθλητή που αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο ειδικά στην ενόργανη γυμναστική. 
Ο Λευτέρης κυριολεκτικά στους τελικούς στην Γλασκόβη πέταξε αποσπώντας 15,800 βαθμούς παίρνοντας απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου. 
Η νίκη όλη δική του και η περηφάνια όλη δική μας.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια