Προσφατα
.

15.10.15

Το δίλημμα ενός βλάκα

Γιάννης Λαζάρου 
Όταν και το τελευταίο κουνουπίδι στην Ελλάδα γνωρίζει πως οι αποφάσεις παίρνονται αλλού και απλά οι κυβερνητικές μαριονέτες τις διεκπεραιώνουν είναι τουλάχιστον γελοίο να υπάρχουν διλήμματα σε προαποφασισμένα. 

Η πραγματική ειδησεογραφία για την χώρα αφορά τις αποφάσεις των ισχυρών οι οποίοι ασκούν και την εξουσία ουσιαστικά στην περιοχή. Επειδή όμως αυτά γίνονται γνωστά ως τετελεσμένα σε οτι αφορά τον Ελληνικό λαό, στο μεσοδιάστημα οι παραστάσεις των "σωτήρων" καλά κρατούν.

Η φοροδιαφυγή έχει αναδειχτεί σε μείζον ζήτημα και παρουσιάζεται σαν ένας γόρδιος δεσμός εδώ και πολλά χρόνια διότι αυτό βολεύει τους εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας. Ακόμη περισσότερο βολεύει τους σημερινούς που με αφορμή τους κακούς Έλληνες φοροφυγάδες κάνουν πάρτι με την υλοποίηση των εντολών που έχουν από τα αφεντικά τους.

Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι απλό από την στιγμή που υπάρχει ευνομούμενη πολιτεία με θέληση για να λύσει το πρόβλημα αλλά και να λειτουργήσει υπέρ του λαού.
Σε βαθιά περίσκεψη λοιπόν ο τσάρος της οικονομίας για να παταχθεί το φαινόμενο. Έτσι οδηγήθηκε στην σκέψη: «Να ξεφύγει από τη φυλάκιση ο ένοχος ή να φυλακιστεί ο αθώος». 

Το φιλοσοφικό ερώτημα που τέθηκε ζητά απάντηση και φυσικά δεν θα απαντηθεί ποτέ γιατί πολύ απλά τα τερτίπια των βλακών είναι τέτοια που δεν χρήζουν απάντησης. Αφού ούτως ή άλλως ο ένοχος στην Ελλάδα ποτέ δεν πήγε φυλακή και ούτε πρόκειται να πάει, μια ματιά στο περιβάλλον του Τσακαλώτου το κυβερνητικό θα πείσει και μπαμπουίνο Αλάσκας. Όσο για τους αθώους όλες οι κυβερνήσεις τώρα πια δεν τους στέλνουν φυλακή, αλλά τους σκοτώνουν. Μιλάμε για κανονικές δολοφονίες, μια ματιά στο καθημερινό δελτίο αυτοκτονιών θα πείσει και τον από γεννησιμιού του Συριζαίο.

Τι να κάνει ο απελπισμένος τσάρος, παραγωγός φόρων και προστίμων; Έχει ντέρτι μεγάλο γιατί τα αφεντικά θέλουν χρήμα, κι άλλο χρήμα. Έτσι έφτασε να μονολογεί: «Σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει σωστή απάντηση», πάλι η αμφιβολία τον τρώει, και συνεχίζει: «Μπορείς να το βάλεις τόσο ψηλά το πρόστιμο που στο τέλος δεν θα εισπράξεις τίποτα ή από την άλλη να το μειώσεις και να εισπράξεις περισσότερα χρήματα. Αυτά τα προσπαθείς, τα δοκιμάζεις και βλέπεις στην πορεία τι αποτελέσματα έχουν».  

Αυτός είσαι σωτήρα μας, αφού έχουμε δεν έχουμε θα πληρώνουμε τους πατριωτικούς φόρους εσύ θα παίζεις στο κεφάλι του κασίδη, θα δοκιμάζεις θα βλέπεις τα αποτελέσματα και ανάλογα τι θα σου λένε θα φτιάχνεις την πορεία. 

Η πολιτική στο κεφάλι τους είναι τρεις το λάδι τρεις το ξύδι είμαστε αριστεροί και σωτήρες. Ας φοβερίζουμε τώρα τους κακούς Έλληνες και όταν πάρουμε τις εντολές βλέπουμε. Μόνο που ο άεργος Τσακαλώτος και η παρέα του δεν γνωρίζει πως η πλειοψηφία αυτού του λαού δεν μπορούσε ποτέ να κρύψει εισοδήματα οπότε και φορολογήθηκε άγρια πολλά χρόνια τώρα. Οι άλλοι είναι γνωστοί σε όλους. Μόνο τα υπουργεία και όλως τυχαίως οι κατά τόπους εφορίες δεν τους γνωρίζουν.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Διλήματα, κ. Λαζάρου, έχουν την πολυτέλεια, να έχουν μόνο οι χορτασμένοι.
Πολλοί από τους έντιμους ανθρώπους αυτής της χώρας αυτή την στιγμή πεινάνε, και αρκετοί από αυτούς δίνουν τέλος στην ζωή τους. Αυτοί σίγουρα δεν έχουν διλήμματα . Οι αυτόχειρες δε αναμφίβολα αποδεδειγμένα .
Ας μείνουν, λοιπόν, τα διλήμματα για τους ανέντιμους χορτασμένους και μόνο.
Μόνο σε αυτούς ταιριάζουν.
Διότι, στους έντιμους, που δεν πεινάνε και δεν έχουν αυτοκτονήσει, δεν τους αρμόζουν διλήμματα κανενός είδους .
Ο ένας πεινασμένος, ο ένας αυτόχειρας, ο ένας ασθενής που στερείται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ο ένας άστεγος ..... είναι υπόθεση όλων των ανθρώπων, που θέλουν να έχουν τιμή.