Προσφατα
.

7.10.15

Καλώς ήρθατε στο 1984

Το κόλπο capital controls διευκολύνει τους δανειστές να κρατάνε από το λαιμό την Ελλάδα - Ο Αλεξιάδης διευκολύνεται από το αλαλούμ στο Τραπεζικό για να εφαρμόσει τα ναζιστικά σχέδια.
Μετά από την χλιαρή ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε το τοπίο για το ποιος κυβερνά τελικά αυτόν τον τόπο και πώς το σχέδιο των capital controls της κυβέρνησης Τσίπρα και των δανειστών διευκολύνουν τις κατοχικές δυνάμεις να βυθίζουν την Ελλάδα όπως θέλουν και για όσο θέλουν. 

Το Κράτος δόλωμα των Τραπεζών
Τα capital controls μπορεί να αρθούν αν πρώτα γίνουν όλα όπως τα θέλουν οι πιστωτές, είπε ο κ. Τσακαλώτος κατά την παρουσίαση του σχεδίου για την Ελλάδα.
Για να αρθούν πρέπει πρώτα από όλα η αξιολόγηση της Τρόικα να γίνει με επιτυχία και μετά πρέπει να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δεν σταμάτησε όμως εκεί ο υπουργός αλλά αποκάλυψε ότι για να γίνει η άρση τους πρέπει πρώτα να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον και επιστροφή των χρημάτων των Ελλήνων στις Τράπεζες. Εφόσον συμβούν όλα αυτά τα "ΑΝ" τότε υπάρχει περίπτωση να γίνει άρση του μέτρου των capital controls.
Ο κ. Τσακάλωτος ο οποίος είναι ο μοναδικός από την κυβέρνηση που παίρνει τα μηνύματα από πρώτο χέρι με τη παρουσία του στα Γιούρογκρουπ δεν ακούστηκε καθόλου αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε κατ' ευχή αντιθέτως, όσον αφορά το συνταξιοδοτικό και εργασιακό που είναι τα καίρια σημεία για την αξιολόγηση, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ζητά συμμαχίες χωρών και συμμάχων από το εξωτερικό για να μην πάρουν κεφάλια Ελλήνων οι Θεσμοί.
Βλέπουμε, λοιπόν, ότι με την κίνηση του κ. Τσίπρα να εξαγγείλει ξαφνικά, άνευ λόγου και αιτίας ένα δημοψήφισμα του οποίου το αποτέλεσμα το πέταξε ως άχρηστο αναγκάζοντας τους Έλληνες να αποδεχθούν το μοιραίο ως μοναδική λύση, οι δανειστές κήρυξαν capital controls στις Τράπεζες και μέσα σε δύο μήνες κατάφεραν να βάλουν το "ανθρωπιστικό πρόβλημα" (όπως το αποκαλούσε ο κ. Τσίπρας) κάτω από το τραπεζικό. Στις διαπραγματεύσεις πάνε πακέτο πλέον τα μέτρα πείνας, η απίστευτη φορολόγηση των πολιτών, η καρατόμηση των κοινωνικών παροχών με τη σωτηρία των τραπεζών. Πρώτα σώζονται οι τράπεζες και μετά η χώρα.

Ο ρόλος του Αλεξιάδη
Όμως ένας τομέας βγαίνει πάρα πολύ κερδισμένος από τα capital controls κι αυτός δεν είναι άλλος από την δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής με μέγα στρατάρχη τον κ. Αλεξιάδη. Το πράγμα είχε βρομίσει από την αρχή όταν οι Έλληνες στηνόταν στην ουρά των ΑΤΜ για 60 ευρώ την ημέρα. Όσοι είχαν κάρτα είχαν δικαίωμα να παίρνουν 420 ευρώ την εβδομάδα ενώ όσοι δεν είχαν  θα την έβγαζαν με 160 ευρώ την εβδομάδα. Ήταν το πρώτο μάθημα της εκλεγμένης Χούντας για όσους ήταν "κακά παιδιά" και δεν είχαν πλαστικό χρήμα, είτε γιατί γι' αυτούς ήταν δύσχρηστο, είτε γιατί δεν ήθελαν να έχουν πάρε-δώσε με τις τράπεζες.
Εκείνη ακριβώς την εποχή άρχισαν να "σκάνε" οι διαφημίσεις στα ΜΜΕ για τις POS, δηλαδή τις συσκευές πλαστικού χρήματος που σου έλυναν τα χέρια αν δεν υπήρχε ρευστό. Η τράπεζα κρατάει όλα τα χρήματα σου και οι αγορές γίνονται με αέρα. Ήταν η κατάλληλη συγκυρία να εμφανιστεί στο προσκήνιο ως μεγάλος φοροδιώκτης ο κ. Αλεξιάδης. 
Πλαστικό χρήμα παντού ανακοινώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι διαφημίσεις έχουν γίνει πλέον ακόμα πιο εφιαλτικές δείχνοντας έναν κτηνίατρο που για να σώσει έναν σκύλο δέχεται  πλαστικό χρήμα από τον ιδιοκτήτη του για να τον...διευκολύνει. Σε λίγο οι διαφημίσεις θα αγριέψουν περισσότερο δείχνοντας έναν γιατρό που για να σε εξετάσει θα περνάει πρώτα την πλαστική καρτούλα από το POS. Με λίγα λόγια αν δεν έχεις σε λίγο καιρό τραπεζική κάρτα ο σκύλος σου πέθανε και μετά πεθαίνεις κι εσύ. Τίποτε τυχαίο όταν η επικοινωνία γίνεται ουρά της πολιτικής. 

 Η εφιαλτική ακολουθία
Αυτή την στιγμή οι εντολές του κ. Αλεξιάδη από τους Θεσμούς είναι να καταργηθεί το ρευστό και οι συναλλαγές ακόμα και για μια τσίχλα να γίνονται μέσω πλαστικού χρήματος πριν γίνει η άρση των capital controls. Έρχονται λοιπόν όλα και συνδυάζονται:
1) Μία αριστερή κυβέρνηση που επί 7 μήνες έκανε την δύσκολη ως "αντιμνημονιακή".
2) Ένα σχεδιασμένο δημοψήφισμα που έφερε τα capital controls και την άμεση ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών υπό την απειλή ότι η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη. 
3) Ένα Μνηνόνιο 3 που θέτει ως όρο την σωτηρία των Τραπεζών ως εθνικό καθήκον για να αρθρούν τα capital controls.
4) Ένας υπουργός-φοροδιώκτης που "εκμεταλλεύεται" τα capital controls για να σταματήσει κάθε ίχνος ρευστού στην αγορά εις το όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής. Παράλληλα τρέχει το μέτρο του Μνημονίου 3 για εισβολή εφοριακής αστυνομίας σε επιχειρήσεις και σπίτια για να βρουν τα χρήματα που δεν είναι κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό. Ο φόβος και η απειλή θα σε στρέψει να τα βάλεις στην Τράπεζα.
5) Αφού συγκεντρώσουν τα πάντα σε τραπεζικούς λογαριασμούς και η ζωή σου θα εξαρτάται από μία πλαστική καρτούλα πολύ εύκολα κουρεύουν τις καταθέσεις, συνεχίζουν τα capital controls, φαίνεται ότι εισπράττεις από την εργασία ή την συνταξή σου 800 ευρώ, ζεις με 400 και θα φορολογήσε για 800. Ο φόρος θα εισπράττεται από το Κράτος και τους δανειστές απευθείας από τον λογαριασμό τραπέζης.
6) Οι ανάγκες σου θα είναι μεγαλύτερες από αυτά που θα έχεις στην τράπεζα με αποτέλεσμα να ξεκινήσεις την χρήση της πιστωτικής. Θα εργάζεσαι μόνο για να ξεχρεώνεις και πάντα θα είσαι χρεωμένος και αναγκαστικός φοροφυγάς. Θα είσαι σε ένα μόνιμο προσωπικό Μνημόνιο.
7)  Όλη ζωή σου  θα είναι καταγεγραμμένη ως συναλλαγή μέσω κάρτας από την Γενική Γραμματεία Εσόδων.
8) Το ΑΦΜ, ο Αριθ. Ταυτότητας, το ΑΜΚΑ και ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού θα συγχωνευτούν σε έναν. Αυτό σημαίνει ότι αν η ασθένειά σου κοστίζει περισσότερο από τα εισοδήματά σου είσαι περιττός για ένα Κράτος που στήνεται σε ναζιστικά ιδεώδη. 
9) Τα capital controls μετατρέπονται αναγκαία για το καλό του Κράτους σε human controls. Το κεφαλαίο γίνεται μέσω της δημοκρατίας επιτέλους πιο σημαντικό από τον άνθρωπο.  
10) Το νόμισμα πλέον δεν θα έχει καμία ουσία. Θα παίρνεις πόντους ηλεκτρονικά. Μία ωραία λύση για τον κ. Σόιμπλε ο οποίος θέλει να δοκιμάσει μία χρεοκοπία χώρας χωρίς να φύγει από την Ευρωζώνη. Δεν θα κινδυνεύει το ευρώ αφού δεν θα υπάρχει ενώ εσύ θα βλέπεις αρνητικά νούμερα στον τραπεζικό σου λογαριασμό.
« PREV
NEXT »

2 σχόλια

km58 είπε...

Συγχαρητηρια κ. Γκαρανη. Εχετε πιασει τον σφυγμο των υπαλληλων της Ε.Ε. - σηγνωμη των κυβερνωντων μας. Αν κανετε τον κοπο και διαβασετε τις προφητειες, θα δειτε οτι οι Αγιοι μας τα ειχαν δει ολα πριν αρκετα χρονια. Εμεις ομως ? Στην κοσμαρα μας και την δυσκολη καθημερινοτητα μας. Και να σκεφτειτε οτι ειμαστε οι ΠΟΛΛΟΙ.
Συνεχιστε. Που θα παει . . .

Χριστινα είπε...

Παιδιά, συγχαρητήρια για το άρθρο, πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα.
Αυτό που δεν λέτε όμως είναι ότι η κατάσταση που περιγράφετε έχει έτσι εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια στις άλλες χώρες της Ευρώπης.
Σας παρακολουθώ και σας διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον από Γαλλία, όπου ζω κι εργάζομαι πάνω από δέκα χρόνια και σας πληροφορώ ότι εδώ έτσι ζούνε όλοι, με την κρεμάλα περσαμένη στο λαιμό, να τους χαιδεύει και να τους θυμίζει ότι άνθρωπος και χρήμα είναι το ίδιο και το αυτό, ότι χωρίς καρτούλες πλαστικές δεν μπορείς ούτε να βγεις έξω από το σπίτι, ότι αν πας στον γιατρό, το πρώτο πράγμα που σε ρωτά δεν είναι πού πονάς αλλά με τι μέσο θα τον πληρώσεις, με τσεκ, κάρτα ή μετρητό, και ύστερα δέχεται να συζητήσει για όλα τα άλλα. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ κανείς δεν κερνάει, ότι η λέξη γενναιοδωρία έχει σβηστεί από το λεξιλόγιο και ότι κοινωνικά δεν στιγματίζεται όποιος προτιμά να σώσει τρεις δεκάρες για την τσέπη του παρά να εξυπηρετήσει έναν συνάνθρωπό του που είναι σε δύσκολη θέση.

Απλά αυτά που ξέραμε κάποτε, η Ελλάδα της φιλοξενίας και της ανθρωπιάς, θα ανήκει πια οριστικά και αμετάκλητα στο παρελθόν. Θα έχουμε ο καθένας μια θηλειά περασμένη στο λαιμό, όχι να μας χαιδεύει αλλά σφιχτά σφιχτά δεμένη (καθότι στη χώρα μας όλα εφαρμόζονται όλα με πολύ πιο αυταρχικο, βίαιο και αλήτικο τρόπο). Σας προτείνω να δείτε την ειρωνικότατη ταινία (σε κινουμενα σχέδια για μεγάλους) του Patrice Lecompte με τίτλο Magasin des suicides (νομίζω πως στα ελληνικά έχει μεταφραστεί 'Μπουτίκ για αυτόχειρες', την είχα δει στην Ελλάδα) όπου μας δείχνει πώς η αυτοκτονία, εδώ στη Γαλλία είναι εντελώς αποδραματικοποιημένη και θεωρείται ένα 'φυσικό' τέλος που κάποιος βάζει στη ζωή του όταν όλα όσα γράφετε στο άρθρο σας, δεν του πάνε καλά, διαπιστώνει ότι είναι βάρος της κοινωνίας και παίρνει τα μέτρα του...

Έτσι είναι, η Ευρώπη έχει σκληρό τίμημα... Θέλαμε Μερσεντές, BMW, τζιπάρες κι επιδοτήσεις... πάρτα τώρα, θα πληρώσουμε το τίμημα και χάρην στις εξαιρετικές ηγεσίες που έχουμε, θα το πληρώσουμε τόσο ακριβά που θα ζούμε σαν τους πιο μίζερους των μίζερων. Και μη μου πείτε ότι 'ναι, αλλά οι Ευρωπαίοι έχουν υγεία και παιδεία', είχανε, τώρα πια, εδώ και είκοσι χρόνια κόβονται σιγά σιγά όλα...