Προσφατα
.

9.9.15

Απειλεί και ο «σύμμαχος» Γιούνγκερ την Ελλάδα

Τέλος οι χαρούλες και οι αγκαλίτσες
Γιάννης Λαζάρου
Η αλλαγή στάσης απέναντι ακόμη και στα φερέφωνά τους κυβερνώντες στην Ελλάδα προβληματίζει. Για ποιον λόγο ο Γιούνγκερ απειλεί ανοιχτά πια για το 3ο μνημόνιο; Στο Στρασβούργο άστραψε και βρόντηξε δηλώνοντας «Εάν αυτή τη φορά, οι κοινοί κανόνες δεν γίνουν σεβαστοί, τότε η αντίδραση της ΕΕ και της ευρωζώνης θα είναι διαφορετική».
Ενώ οι Έλληνες ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν το σουρεάλ ντιμπέιτ με τους στημένους πολιτικούς και δημοσιογράφους, τα όργανα του ολοκληρωτισμού στέλνουν μήνυμα. Το μήνυμα φυσικά δεν απευθύνεται στους ψηφοφόρους γιατί αυτούς τους έχουν στο τσεπάκι τους. Κάτι άλλο συμβαίνει και αγρίεψε ο "κολλητός" μας.
Έβαλε στο παιχνίδι και τις αντιρρήσεις των άλλων κρατών - μελών και τον προσωπικό του αγώνα για να πείσει ποιον άραγε; πως έχουν τα κράτη φερέφωνα λόγο και κλότσαγαν στο Ελληνικό ζήτημα.
Βέβαια ο φόβος του Γιούνγκερ δεν είναι μήπως δεν τηρηθεί το πρόγραμμα διότι όποιος και να εκλεγεί θα το πράξει.
Το μυστικό της απειλής  ίσως κρύβεται ανάμεσα στις δηλώσεις που εκτός των άλλων είπε: "Θεωρώ ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι μόνο θέμα εξυγίανσης των δημοσιονομικών της χώρας, δεν είναι μόνο δομικό,- αν και είναι σοβαρά όλα αυτά- αλλά και πρόβλημα που αφορά στις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας".
Αφού το δημοσιονομικό  και δομικό όσο σοβαρά και να είναι τα αντιμετωπίζεις για ποιες προοπτικές ανάπτυξης μιλας, πως θα γίνουν αυτές; Βέβαια όταν μιλάει για προοπτικές ανάπτυξης δεν εννοεί ανάπτυξη για τον λαό αλλά για τα συμφέροντα της ΕΕ και των οργάνων της.
Άλλη μια φορά όμως από τις δηλώσεις του αποδεικνύεται πως δημοσιονομικό πρόβλημα δεν υπήρχε.
Προς τι λοιπόν το :"Εάν η νέα κυβέρνηση δεν τηρήσει το μνημόνιο θα δείτε διαφορετική αντίδραση από ΕΕ". Τι θα κάνει άλλο η ΕΕ; Θα μας πάρει τα σπίτια; Θα διαλύσει την υγεία; Θα βάλει κι άλλους φόρους; Τι ακριβώς θα κάνει γιατί αυτά όλα είναι καθημερινά.
Η αντίδραση του Γιούνγκερ δείχνει πως βιάζονται για κάτι, το τι είναι αυτό θα το μάθουμε λίαν συντόμως.
« PREV
NEXT »

2 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Debate για αφελείς!Όλοι τους μνημονιακοί,όλοι τους υπέρμαχοι μετά το πέρας των εκλογών φιάσκο να εφαρμόσουν το μνημόνιο,εκτός ΚΚΕ!Και με την ηχηρή απουσία της Χρυσής Αυγής που όπως και να το κάνουμε σε μια κατ΄επίφαση δημοκρατικών διαδικασιών χώρα θα έπρεπε να έχει φωνή και να συμμετέχει.Αυτή η Ευρώπη όσοι δε το έχουν καταλάβει είναι νεκρή για τους λαούς που την απαρτίζουν,ζωντανή για τα λαμόγια τύπου Γιούνκερ.Μακάρι να πεθάνει γρήγορα,να τελέσουν και την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ευρωπαικής ψυχής στα Ηλίσια Πεδία.Και σύντομα θα πεθάνει,το ρόγχο της παρατηρούμε,στίφη αφροασιατών θα μεταλλάξουν την εικόνα της,κι ευτυχώς που πολλοί από μας δε θα ζούμε γιατί θα είναι φρικτή αυτή η εικόνα.

Giorgos fytakis είπε...

Η ΕΛΛΆΔΑ ΕΊΝΑΙ Η ΑΡΧΉ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΟΣ ΑΝΕΚΠΛΉΡΩΤΟΥ ΈΡΓΟΥ ΘΈΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΎΩ. ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΊΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΏΝ. ΑΛΛΆ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΦΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗ Σ ΗΘΙΚΗΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΈΝΑΝΤΙ ΤΗ Σ ΒΙΑ Σ ΠΟΥ ΌΣΟ ΒΊΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΈΝΑ ΤΟΥ ΒΙΏΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΌΣΟ ΕΚΕΊΝΟ ΘΑ ΕΞΕΓΕΊΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΆ .