Προσφατα
.

19.9.15

Απέχω

Κατερίνα Γκαράνη
Δεν θα πάρω με την σειρά τα ψηφοδέλτια, ούτε θα περιμένω στην ουρά, ούτε θα παραδώσω την ταυτότητά μου να εγγραφούν σωστά τα στοιχεία μου για το εκλογικό μου «δικαίωμα». Αρνούμαι.
Και ναι, αυτή την φορά δεν το κάνω με κανένα ίχνος ενοχής. Αυτή την φορά δεν θα μπω στο παραβάν, ούτε θα κλειστώ στο σπίτι εκείνη την Κυριακή. Αντιθέτως θα βάλω την πανοπλία της συνείδησης και θα βγω στα καφενεία που συναθροίζονται υποψήφιοι της κακιάς ώρας, που θεωρούν ότι η άθλια ύπαρξή τους πήρε βαρύτητα λόγω της ανάγκης του κάθε καημένου επικεφαλής να κλείσει ψηφοδέλτιο, και θα φτύσω.
Όπλα δεν έχω για να τους πολεμήσω αλλά ούτε το δικαίωμα να τους απαγορεύσω την κάθοδο τους στην πολιτική, έχοντας όλοι τους κατά αυτόν τον τρόπο, υπογράψει συμβόλαιο με την κατοχική κυβέρνηση της χώρας. Μπορώ όμως να τους φτύσω στα μούτρα γιατί αυτή την φορά η συμμετοχή τους και μόνο σε εκλογές που έχουν αποφασιστεί από τους κουμαντοδόρους της Κρίσης συγκρίνεται μόνο με την συμμετοχή στην Κατοχική Κυβέρνηση των Ναζιστών.
Το παραμυθάκι των μικρών κομμάτων, του λευκού και του άκυρου, ας το πουλήσουν στον όχλο που θεωρεί ότι θα κάνει την επανάστασή του ρίχνοντας στην κάλπη την αρνητική του ψήφο. Η ιδέα και μόνο ότι τα καταστατικά ψηφοφορίας θα τα βρει η γενιά του 2045 και θα δει τις υπογραφές εκατομμυρίων Ελλήνων ψηφοφόρων να συνωμοτούν ψηφίζοντας ο,τιδήποτε εναντίον της ίδιας τους της χώρας, κάνει το αίμα να παγώνει.
Το δικαίωμα του εκλέγειν ανήκει σε μία χώρα ελεύθερη.
Σε μία χώρα σκλαβωμένη είναι αποδοχή της κατάστασης και διαιώνιση της σκλαβιάς με τις ευχές του όχλου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από οποιονδήποτε θέλει να λέγεται ελεύθερος και ευσυνείδητος άνθρωπος. Οι διαχωριστικές γραμμές δεξιών-αριστερών, κεντρώων-οικολόγων, ακροδεξιών και απολιτίκ, έχουν σβηστεί παντελώς- και τυπικά- ένα χρόνο πριν.
Όσοι συμμετέχουν σε αυτό το προδοτικό για την χώρα πισώπλατο χτύπημα που λέγεται «εκλογές του Νοεμβρίου» και για τις όποιες θα ακολουθήσουν σε υπό κατοχή συνθήκες, δηλώνουν τις ευχαριστίες τους για τα όσα δεινά έχει τραβήξει αυτός ο τόπος και για τα χειρότερα που θα έρθουν μετεκλογικά. Η ψήφος αυτή την φορά μοιάζει με την σφαίρα που θα ρίξει ο κάθε νομοταγής ψηφοφόρος στο ήδη νομίμως πληγωμένο κορμί της Ελλάδας.
Όσο για το ερώτημα: «Θα αλλάξει κάτι με την αποχή;», που λέγεται ελαφρά τη καρδία από ραγιάδες απαίδευτους, η απάντηση είναι: «Η αποχή είναι η ψήφος υπέρ της Ελλάδας». Και αυτή η χώρα δεν χώρεσε ποτέ σε παραβάν, ούτε σε κάλπη, ούτε στο όνομα του κάθε υποτακτικού που κορδώνεται για την υποψηφιότητά του. Δεν διεκδικείται με εξουσία σε όσα παζάρια της Δημοκρατίας κι αν την έχουν σύρει. Δεν μπαίνει, που να πάρει, σε ποσοστά κομμάτων. Ή την έχεις 100% στο αίμα σου ή δεν την έχεις καθόλου.

γράφτηκε Οκτώβριο του 2010
« PREV
NEXT »

7 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι ότι ένας ελεύθερος και ευσυνείδητος άνθρωπος έχει γνώση του υπάρχοντος εκλογικού νόμου και ποιόν εξυπηρετεί η αποχή στις εκλογές.

Οπότε, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από οποιονδήποτε θέλει να λέγεται ελεύθερος και ευσυνείδητος άνθρωπος και που θέλει να ανήκει σε μία χώρα ελεύθερη, να έρχεται και να μας λέει: «Η αποχή είναι η ψήφος υπέρ της Ελλάδας».

Εκτός αν αυτό που λέει, το λέει για αυτές τις εκλογές, γιατί από την δευτέρα σαν ελεύθερος και ευσυνείδητος άνθρωπος που είναι, θα πρέπει να λέει αλλά και να εργάζεται, πάνω σε αυτά που πρέπει να γίνουν για να ζήσουμε όλοι μας σε μία χώρα ελεύθερη.

Αν όμως στις επόμενες, μεθεπόμενες, κ.λ.π. εκλογές, μας λέει πάλι: «Η αποχή είναι η ψήφος υπέρ της Ελλάδας» τότε έχουμε θέμα, σωστά;

Εσείς κ. Simple Man πέστε μας, πότε δεν θα κάνατε αποχή;

iptamenos ollandos είπε...

Ανώνυμε σου απαντά ξεκάθαρα μέσα από το άρθρο. Ξαναδιάβασέ το χωρίς παρωπίδες.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο απλά και τόσο ρηχά; Πανικοβλήθηκες; Για τεκμηρίωσε λίγο.
Μήπως σε πλήγωσα; Δεν το ήθελα. Nothing personal iptamenos ollandos

iptamenos ollandos είπε...

Μάλλον εσύ πληγώθηκες αδελφέ. Γιατί διάβασες το άρθρο απλά και ρηχά.
Και γιατί γράφεις ότι πανικοβλήθηκα, μήπως είσαι από αυτούς που επειδή δεν μπορούν να διαβάσουν ένα άρθρο απλά προβοκάρουν;

Ανώνυμος είπε...

iptamene ollande, δυο σχόλια σου και δεν απαντάς ξεκάθαρα στο πρώτο σχόλιο.
Κανένα επιχείρημα παίζει,
- ότι εσύ μιλάς χωρίς παρωπίδες;
- ότι έχεις διαβάσει το άρθρο (όχι απλά και όχι ρηχά);
- ότι δεν σχολιάζεις ένα σχόλιο απλά προβοκάροντας;

Στο ξαναλέω: Δυο σχόλια σου και δεν απαντάς ξεκάθαρα, με επιχειρήματα, στο πρώτο σχόλιο.
Τα επιχειρήματά σου είναι τόσο πειστικά όσο και τεκμηριωμένα. Η διαλεκτική της αμφισβήτησης σε όλο της το μεγαλείο. Κατά τα άλλα δεν είσαι από αυτούς που επειδή δεν μπορούν ή δεν θέλουν (για τους γνωστούς λόγους) να σχολιάσουν ένα σχόλιο/άρθρο απλά προβοκάρουν;

iptamenos ollandos είπε...

Ρε φίλε είσαι με τα καλά σου;
να σου απαντήσω για το άρθρο κάποιου άλλου
πάνω σε τι; στα "επιχειρήματά" σου;
Εσύ ούτε τι έγραψες δεν διάβασες!
"Φαντάζομαι ότι ένας ελεύθερος και ευσυνείδητος άνθρωπος έχει γνώση του υπάρχοντος εκλογικού νόμου και ποιόν εξυπηρετεί η αποχή στις εκλογές. Οπότε λες..."
Φαντάστηκες ότι είσαι ελεύθερος και ευσυνείδητος και φαντάστηκες ότι ξέρεις και ποιον εξυπηρετεί η αποχή. Και μετά άρχισες τα συμπεράσματα. Οι απόψεις, οι υποθέσεις και οι φαντασίες δεν είναι επιχειρήματα.
Μετά μας είπες ότι ζούμε και σε μια χώρα ελεύθερη αλλά από Δευτέρα πρέπει να εργαστούμε για μια χώρα ελεύθερη... Πάρ' το αυγό και κούρεφτο!
Βγάλε από το κεφάλι σου ότι ιδέα σου έχουνε πασάρει και ξαναδιάβασε το άρθρο και θα πάρεις απάντηση στη μόνη σωστή πρόταση που έγραψες και που ήταν ερώτημα.

Ανώνυμος είπε...

Από το άρθρο: "Το δικαίωμα του εκλέγειν ανήκει σε μία χώρα ελεύθερη."....