Προσφατα
.

4.9.15

Βόμβα το αγροτικό ζήτημα για την Ε.Ε

Οι Γάλλοι αγρότες δείχνουν τα δόντια τους στην Ε.Ε- "Κατέλαβαν" το Παρίσι τα άρματα αγροτιάς.
Πάνω από 1,000 τρακτέρ έκαναν είσοδο στο κέντρο του Παρισιού ενώ 3,000 αγρότες διαδήλωσαν στην γαλλική πρωτεύουσα κάνοντας αισθητή την αντίδρασή τους στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης που έχει ρήξει τις τιμές των ντόπιων προϊόντων στον πάτο για να τις συμβαδίσει με της απαιτήσεις της Ε.Ε.

Οι Γάλλοι αγρότες έχουν εδώ και καιρό τραβήξει κόκκινη γραμμή με τα  εισαγόμενα (κυρίως από την Γερμανία) προϊόντα που κατακλύζουν την αγορά όταν τα δικά τους μένουν απούλητα ή δίνονται σε τέτοιες τιμές που δεν βγαίνει καν το κόστος παραγωγής. 
Την διαδήλωση την διοργάνωσε Εθνική Ένωση Παραγωγών Αγροτικών προϊόντων ενώ τα πανό που ήταν αναρτημένα στα τρακτέρ έγραφαν μεταξύ άλλων, "Η Γαλλία να μην εγκαταλείψει τους αγρότες της και "Σταματήστε να τσαντίζετε τους αγρότες". 

Οι Γάλλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε, που όχι μόνο έχει επιβάλλει νόμους καταστρεπτικούς για τα εθνικά προϊόντα αλλά με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας έχει αποκλειστεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές.

Καζάνι που βράζει 
Πριν κάνουν την εντυπωσιακή τους είσοδο στο Παρίσι,οι Γάλλοι αγρότες πριν ένα μήνα είχαν μπλοκάρει νταλίκες γερμανικών εταιρειών που εισήγαγαν προϊόντα συσκευασμένα από την Γερμανία και είχαν ρίξει τόνους κοπριάς στις εισόδους υποκαταστημάτων των σούπερ μάρκετ Lidl, εταιρεία με την οποία έχουν ανοίξει πόλεμο και οι Βέλγοι αγρότες μπλοκάροντας τις εισόδους και τα ταμεία καταστημάτων της πριν ένα μήνα. 
Το αγροτικό θέμα της Ευρώπης είναι τόσο μεγάλο που αγγίζει το μεταναστευτικό πρόβλημα και να μην ξεχνάμε ότι η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ΗΠΑ-ΕΕ βρίσκεται στα σκαριά από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Εκεί θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για την πρωτογενή παραγωγή όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε. 

Αν τώρα οι αγρότες αντιδρούν στην πτώση τιμών, στην υψηλή φορολογία και το κόστος παραγωγής τι θα γίνει όταν ανοίξουν τα σύνορα για την ελεύθερη εισαγωγή αμερικανικών αγροτικών προϊόντων (και όχι μόνο αυτών) τα οποία εδώ και δεκαετίες τα έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένες εταιρείες που ανεβάζουν και κατεβάζουν τις τιμές μέσω καρτέλ όποτε είναι να τζογάρουν στα χρηματιστήρια του πλανήτη.  

Αντίθετα με τους Γάλλους και Βέλγους αγρότες απολύτως αόρατοι σε κινητοποιήσεις είναι οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι εκτός από τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον Αρμαγεδδώνα της φορολογίας και του ασφαλιστικού που θα τους πλήξει από τα τέλη Οκτωβρίου. Ίσως οι υποσχέσεις του κ. Μεϊμάρακη και των αγροτοπατέρων των συνδικαλιστικών οργάνων τούς καθησυχάζουν ότι όλα θα πάνε καλά γι' αυτούς αντίθετα με τους Ευρωπαίους που σκάβουν την γη χωρίς να έχουν το τσεκούρι των Μνημονίων πάνω από το κεφάλι τους.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Άκρως σημαντικό άρθρο .-