Προσφατα
.

15.9.15

Συνειδητή αποχή και ασυνείδητη ψήφος

Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε πως όλα είναι τακτοποιημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ανακυκλώνεται συνέχεια αυτό το άθλιο, ξεφτιλισμένο σύστημα τόσο καλύτερα. Το δικαίωμα της λευκής ψήφου είναι σημαντικό αλλά δυστυχώς δεν το έχουμε. Δεν υπάρχει τρόπος να τους πεις δεν γουστάρω κανέναν σας και ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ. Το λευκό προσμετράται μαζί με τα άκυρα. Στα βουτάει το πρώτο κόμμα. Η συνειδητή σου αποχή από το συνολικό καραγκιοζιλίκι δίνει δύναμη πάλι σε όποιους δεν γουστάρεις. Δεν υπάρχει τρόπος να εκφράσεις την αγανάκτησή σου και να καταγραφεί κάπου παρά μόνο ψηφίζοντας κάτι.
Σ΄αυτό το σημείο όμως θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεσή μου με ένα άλλο καραγκιοζιλίκι που δίνει και παίρνει πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Την ιερότητα της ψήφου. Οχι η ψήφος δεν είναι ιερή. Είναι δικαίωμα. Κι αυτοί που θα επιλέξουμε δεν είναι ιεροί αλλά άνθρωποι που θα τους δοκιμάσουμε κι αν αποδειχτούν διεφθαρμένοι θα πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρια μας να τους ξαποστείλουμε στα αζήτητα. Επίσης σε μια ψευτο δημοκρατία που έχει αποδείξει περίτρανα πως γράφει στα παλιά της τα υποδήματα τη ψήφο του λαού το να μιλάμε για "ιερότητα" είναι γελοίο.
Σ΄ ένα κράτος πνιγμένο στην διαφθορά, τα σκάνδαλα, την απόλυτη κλεψιά, που λειτουργεί ερήμην του λαού του, όπως γουστάρει , κοροϊδεύοντας με απύθμενο θράσος τους ψηφοφόρους και ξεπουλώντας σε τιμή ευκαιρίας τη χώρα ολόκληρη, και μόνο να συζητάμε για ιερότητα των εκλογών είναι ένας ηλίθιος στρουθοκαμηλισμός.
Επίσης αυτή η κατά μέτωπο επίθεση στους απαράδεκτους που θα απέχουν συνειδητά σ΄αυτή τη περίπτωση είναι εντελώς άχρηστη γιατί όλο τα βάρος της καταγγελίας μας θα έπρεπε να πάει στις εκατοντάδες χιλιάδες πανηλίθιους ή βολεμένους που θα δώσουν τη ψήφο τους στους χασάπηδες που τους βλέπουν σαν κρέας. Θα έπρεπε επίσης περισσότερο από την αποχή να μας προβληματίσουν εκείνοι που θα ψηφίσουν μπουρδολόγους απατεώνες σαν νέα ελπίδα. Και τέλος θα έπρεπε να μας προβληματίσουν όλοι εκείνοι που πάνε στη κάλπη με τα ψηφοδέλτια έτοιμα από το σπίτι.
Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τη συζήτηση περί σοβαρότητας για ένα λαό που, στη πλειοψηφία του, τα τελευταία σαράντα χρόνια ψηφίζει είτε κοιτάζοντας πως να βολέψει το τομάρι του είτε γιατί σα χάχαλο εντυπωσιάζεται από σημαιάκια και ντουντούκες. Ένα λαό που παρακολουθεί τηλεσκουπίδια, που έπνιξε τα λεφτά του σε βρώμικα χρηματηστήρια και γέμισε τα πορτοφόλια του πλαστικούρα , ένα λαό που έφαγε τις σόλες του να περιμένει στο διάδρομο κάποιου πολιτικάντη να εισπράξει το αντίτιμο της ψήφου του. Κακά τα ψέμματα σε όλο αυτό το εμετικό σκηνικό κάθε σοβαρός άνθρωπος που του έχει μείνει ακόμα ένα ψίχουλο αξιοπρέπειας η πρώτη επιθυμία είναι να ψηφίσει ένα τεράστιο "αντε γ@μηθείτε όλοι "
Η τελευταία αίσθηση ελευθερίας είναι να νοιώσεις πως δεν είσαι κομμάτι αυτής της τεράστιας συμμορίας..... Η εμμονική ψήφος κάπου οπουδήποτε δεν είναι πολιτική ψήφος . Το πάω και ψηφίζω ότι νάναι γιατί έτσι πρέπει δεν είναι σοβαρότητα. Το ψηφίζω αυτόν για να μη βγει ο άλλος δεν είναι "ιερότητα" Το ψηφίζω αυτόν γιατί παραδοσιακά έτσι κάνουμε στην οικογένεια δεν είναι καν ψήφος.
Πέρα από συνειδητή αποχή , το συνειδητό λευκό και το συνειδητό ακυρο σ΄αυτή τη χώρα ίσως κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε τι σκατά συνείδηση έχει όποιος ψηφίζει συνεχώς απατεώνες και λεχρίτες.
Κι όπως είπε κι ο αρκάς "έχω μερικές απαντήσεις να δώσω, μπορείτε να μου κάνετε την ερώτηση?"

« PREV
NEXT »

5 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Το σωστό κ. “Συνήθης Ύποπτος” είναι ότι σ΄αυτή τη χώρα ίσως κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε τι σκατά συνείδηση έχει κάποιος που προτείνει ΜΟΝΟ “ συνειδητή αποχή, συνειδητό λευκό και συνειδητό άκυρο “ στις εκλογές, σαν πολιτική λύση-πρόταση σε ένα πολιτικό ζήτημα.

Το, “ συνειδητή αποχή , το συνειδητό λευκό και το συνειδητό άκυρο” δεν ξέρει να κάνει κάτι άλλο; Δεν έχετε να του προτείνετε πολιτικά κάτι άλλο;
Αυτή είναι η πολιτική λύση σε ένα πολιτικό ζήτημα-πρόβλημα, η πολιτική πρόταση αλλά και ο σκοπός σας; Το όπως γράφετε “ "αντε γ@μηθείτε όλοι " ” και μετά ρετσίνα και αντάρτικα στις ταβέρνες;

Συνειδητό ψέμα εκ μέρους σας; ΝΑΙ, γιατί γνωρίζεται πολύ καλά ότι το αποχή-λευκό-άκυρο εξυπηρετεί το σύστημα και ειδικά το πρώτο κόμμα που είναι και ο σκοπός σας. Προφανώς θέλετε και σκοπός σας είναι οι της αποχής-λευκού-άκυρου, να στηρίξει ΜΝΗΜΟΝΙΑ (μέσω της αποχής-λευκού-άκυρου) και όχι να πάρει την κυβέρνηση, να γίνει εξουσία και να καθαρίσει την χώρα...

Τέλος κ. “Συνήθης Ύποπτος” γιατί είστε κατά της πολιτειακής αλλαγής μέσω των εκλογών; Μήπως ονειρεύεστε (αν όχι πείτε μας τον τρόπο) τις γνωστές “δημοκρατικές” πολιτειακές αλλαγές άλλων εποχών;

Προσοχή γιατί αυτά τα λένε οι Συνήθεις Ύποπτοι και γνωστοί-άγνωστοι του συστήματος.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που προτείνουν συνειδητά αποχή λευκό ακυρο,εχουν συνείδηση ότι το παιχνίδι είναι στημμένο.Τα έωλα επιχειρήματα που κυκλοφορούν τα διαφορα παπαγαλάκια του συστήματος περί ενίσχυσης του πρώτου κόμματος,είναι γιά εξαπάτηση των αφελών,επειδή θέλουν με την συμμετοχή να νομιμοποιήσουν την απάτη και να ενοχοποιούν τους πολίτες.Και βέβαια δεν είναι τελική λύση και από μόνο του δεν φτάνει,αλλά είναι ένα δείγμα ότι ο λαός αρχίζει να αποκτά πολιτική συνείδηση.

Ανώνυμος είπε...

@ 15 Σεπτεμβρίου 2015 - 11:25 μ.μ.

Τι λέει ο εκλογικός νόμος περί αποχής; που τα παπαγαλάκια του συστήματος που προπαγανδίζουν την αποχή δεν αναφέρουν;

Βουλευτικές εκλογές: Τι συμβαίνει αν τα λευκά ψηφοδέλτια ή η αποχή φτάνουν στο ποσοστό του 51%;

https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/09/11/%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BD-%CF%84/

Τέλος για ανάλυσε μας αυτό που γράφεις "Και βέβαια δεν είναι τελική λύση και από μόνο του δεν φτάνει" εσύ που δεν είσαι παπαγαλάκι του συστήματος και που τώρα απέκτησες πολιτική συνείδηση.

Η πολιτική συνείδηση φτάνει μέχρι την αποχή, της ψευδεπίγραφης και δόλιας επαναστατικής διάθεσης των απεχοντων, όπως κάνουν σε όλες τις εκλογές;

Ανώνυμος είπε...

Κάτω από αυτό το είδος δημοκρατίας που ζούμε το εκλογικό δικαίωμα και η χρήση του
φαντάζει οξύμωρο.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμο 17 Σεπτεμβρίου 2015 - 7:52 μ.μ.

Πες μας κάτι, μίλησε μας, για την δημοκρατία (όχι αυτό το είδος δημοκρατίας που ζούμε) όπου το εκλογικό δικαίωμα και η χρήση του ΔΕΝ φαντάζει οξύμωρο.


Υ.Γ.
1)_Υποθέτω ότι είστε υπέρ της δημοκρατίας ή κάνω λάθος;
2)_Υποθέτω ότι είστε υπέρ της πολιτειακή αλλαγής μέσω προφανώς εκλογικών διαδικασιών ή κάνω λάθος;