Προσφατα
.

11.8.15

Ο ISIS έτοιμος να χτυπήσει την Βρετανία

Μία δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε το σχέδιο-Έδωσαν διαταγή για "χτύπημα" το Σάββατο
Πέντε τζιχαντιστές βρίσκονται στη Βρετανία και ετοιμάζουν χτύπημα κατά τις εκδηλώσεις για το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Νέες πληροφορίες φέρνει στο φως το Sky News, δημοσιογράφοι του οποίου προσποιήθηκαν επί μήνες τους οπαδούς του ISIS, στο διαδίκτυο, και έλαβαν οδηγίες για το μεγάλο χτύπημα.

Τις πληροφορίες για χτύπημα που ετοιμάζουν οι τζιχαντιστές το Σάββατο, κατά τους εορτασμούς για το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου όπου θα παρευρεθεί και η Βασίλισσα Ελισάβετ, έδωσαν στην Αντιτρομοκρατική δύο δημοσιογράφοι του Sky News.

Είχαν δημιουργήσει πλαστά προφίλ στο διαδίκτυο, παριστάνοντας φανατικούς οπαδούς του ISIS για τέσσερις μήνες. Τους προσέγγισαν δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Ισλαμικού Χαλιφάτου και μέσα από σειρά συζητήσεων, τους αποκάλυψαν τον νέο τρόπο με τον οποίο δουλεύουν. 

 «Από την αρχή μας κατέστη σαφές ότι το Ισλαμικό Κράτος θέλει τα μέλη της να επιτεθούν στην Βρετανία και όχι να ταξιδέψουν στο λεγόμενο κράτος τους. Μπορούμε να πούμε ότι αυτή είναι μια εντελώς καινούρια τακτική του Iσλαμικού Χαλιφάτου. Αρχικά καλούσαν τους εθελοντές να τους συναντήσουν στη Συρία. Μας έστειλαν λεπτομερείς οδηγούς, προέτρεψαν τους ψεύτικους χαρακτήρες μας να σχηματίσουν συμμορίες για να δημιουργηθεί στο μέλλον το Βρετανικό Ισλαμικό Κράτος», αναφέρουν οι δημοσιογράφοι. 

Τους έδωσαν οδηγίες πώς να κατασκευάζουν βόμβες, ενώ για να βεβαιωθούν για την αυθεντικότητα των χαρακτήρων τους, τους ζήτησαν αποδείξεις από την αγορά των υλικών που θα χρησιμοποιούσαν. 

Τους δημοσιογράφους θορύβησε η διαταγή που έλαβαν πριν από λίγες μέρες για βομβιστική επίθεση κατά τις εκδηλώσεις του Σαββάτου. Στην καταγγελία τους προς την Αντιτρομοκρατία αναφέρθηκαν σε πέντε Τζιχαντιστές που έχουν σταλεί στο Λονδίνο και πήραν την ίδια οδηγία, με τη σαφή διευκρίνιση ότι έπρεπε όλοι να δράσουν μόνοι. 

Τις πληροφορίες για τους πέντε επιβεβαίωσε και ένα μέλος του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Sky News, όλες οι πληροφορίες που συνέλλεξαν οι δύο δημοσιογράφοι, έχουν δοθεί στην Αστυνομία.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια