Προσφατα
.

6.7.15

Το μεγάλο σκάνδαλο του δημοψηφίσματος

Όλα προμελετημένα ήταν για το τελικό χτύπημα-Ο λαός παγιδεύτηκε σε ερώτημα που η απάντηση ήταν μία: ΝΑΙ στην υποδούλωση
Ξενοφώντας Ερμείδης
Το πείραμα του δημοψηφίσματος έληξε με επιτυχία, ο λαός πρέπει να ετοιμάζεται για το τρίτο και πιο επίπονο μνημόνιο την στιγμή μάλιστα που η δημοκρατία καταλύθηκε αφού όλοι εκτός του ΚΚΕ, υποστηρίζουν την συμφωνία με την υπογραφή τους πριν καν δουν τους όρους της επικείμενης συμφωνίας. 

Τα μηνύματα για το που θα κατέληγε η δήθεν κόντρα δανειστών και κυβέρνησης φάνηκαν από το τελευταίο Γιουρογκρούπ και Σύνοδο Κορυφής, στα οποία οι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Ποταμιού βρισκόταν στις Βρυξέλλες ενώ διαπραγματευόταν η ελληνική κυβέρνηση. Μαζί έφυγαν για τις Βρυξέλλες,  μαζί έφυγαν από τις Βρυξέλλες και μετά από το φτιαχτό δημοψήφισμα μαζί, όσο ποτέ άλλοτε, είναι έτοιμοι να παραδώσουν εις το όνομα της Ε.Ε κάθε ελπίδα πραγματικής ανασυγκρότησης του ελληνικού κράτους. 

Το ΟΧΙ που ήταν ΝΑΙ
Ο κ. Θεοδωράκης μετά το θεατρικό μονόπρακτο περί τεμπέληδων και κομματοθρεμμένων Συριζαίων στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής ήταν ο πρώτος που βγήκε μετά το δημοψήφισμα και ανακοίνωσε την ανάγκη για "πατριωτικό μέτωπο και εθνική ενότητα". Πώς ο "τεμπέλης" με τον "δουλευταρά" μπορούν να έχουν κοινά συμφέροντα αυτό μόνο η Μέρκελ το ξέρει. Πώς η "Ευρωπαϊκή Πολιτεία της Ελλάδας" (όπως ο πρόεδρος του Ποταμιού χαρακτήρισε την χώρα μέσα στην Βουλή) έγινε Πατριωτικό Μέτωπο, αυτό μόνο ο Σόιμπλε το γνωρίζει.
Η παραίτηση του κ. Σαμαρά από την προεδρία της ΝΔ ήταν το δεύτερο σημείο που έδειξε ότι η κατάσταση της πολιτικής στην Ελλάδα αρχίζει να παίρνει άλλη μορφή από αυτή που ξέραμε. Τα παλιά πρόσωπα φεύγουν για να πάρουν την θέση τους νέα, που δεν θα έχουν την ταμπέλα του φθαρμένου Έλληνα "νοικοκύρη", αλλά του ευρωπαϊκού προσώπου που θέλει τη νέα τάξη πραγμάτων.
Μετά την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών και την επιβολή της Γερμανίας και Γαλλίας για υπογραφή όλων των πολιτικών ηγετών των κομμάτων για παραμονή της χώρας στο ευρώ και για πλήρη στήριξη στον κ. Τσίπρα στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής και στην τελική διαπραγμάτευση που έρχεται, οι Έλληνες σήμερα είναι οι χαμένοι του δημοψηφίσματος. Το ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών έφερε το ΝΑΙ στην άνευ όρων στήριξη της κυβέρνησης των κομμάτων που στήριξαν το ΝΑΙ τρομοκρατώντας επί μία εβδομάδα τους Έλληνες ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα και οι Έλληνες θα πεινάσουν. Πώς η πείνα έγινε εθνική ενότητα, αυτό μόνο ο Γιούνκερ, που έχει έτοιμο το πακέτο των 35 δις για την δήθεν ανάπτυξη της χώρας, το ξέρει.

Γλεντήσατε το ΟΧΙ, πληρώστε το λογαριασμό
Οι Έλληνες περίμεναν τρεις δεκαετίες να νιώσουν ότι μπορούν να πάρουν στα χέρια τους την ζωή τους και την ίδια τους την χώρα μέσα από ένα δημοψήφισμα που όμως πολώθηκε και από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση με τεχνάσματα σκανδαλώδη. 
Όλοι τους δούλευαν για το κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο και όχι για την Ελλάδα. Κερδισμένοι στην ουσία είναι οι ψηφοφόροι του ΝΑΙ και οι χαμένοι οι ψηφοφόροι του ΟΧΙ. Οι πρώτοι δεν έχουν να χάσουν τίποτε απολύτως εφόσον το πραγματικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν καμία ρήξη με τους δανειστές και νέο μνημόνιο. Αντιθέτως οι ψηφοφόροι του ΟΧΙ που πίστευαν ότι είπαν ΟΧΙ στους δανειστές θα είναι αυτοί που θα νιώσουν και πάλι τις επιπτώσεις ενός νέου μνημονίου. Το φτύσιμο  για όσους νόμιζαν ότι είπαν ΟΧΙ σε μια Ε.Ε στραγγαλιστή,  το έφαγαν από τον υπέρμαχο της Ομοσπονδιάς της Ε.Ε  κ. Σταύρο Θεοδωράκη. "Τα πρακτικά της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών θα δοθούν στην δημοσιότητα μετά την λήξη του κόκκινου συναγερμού". Δηλαδή, μετά τις υπογραφές με τους δανειστές και όχι τώρα. Απαγορεύεται ο λαός που χθες ήταν κυρίαρχος με το δημοψήφισμα να γνωρίζει τις συζήτησαν και τι αποφάσισαν. Είναι σαν να φτιαχνόταν επί εφτά ώρες μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο ο λογαριασμός για το γλέντι που έγινε την Κυριακή το βράδυ για τη νίκη του ΟΧΙ. Ο λογαριασμός έρχεται και όπως είπε ο κ. Σόιμπλε μετά τα αποτελέσματα του ελληνικού δημοψηφίσματος, τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι η κατάλληλη στιγμή για τον ολοκληρωτισμό της Ευρώπης. Με ένα κοινό τραπεζικό σύστημα και κοινούς θεσμούς. 

Όλοι συμμέτοχοι σε ένα εθνικό έγκλημα
Στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί που υπέγραψαν την στήριξη στον κ. Τσίπρα εμφανίζονται τρία στοιχεία ίδια με εκείνων των προηγούμενων Μνημονίων: 
-Κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, δηλαδή νέο δάνειο.
-Δίκαιη κατανομή των βαρών και μεταρρυθμίσεις, δηλαδή νέα μέτρα και φόροι.
-Αναπτυξιακό πρόγραμμα με πρόσχημα την ανεργία και την στήριξη της επιχειρηματικότητας, δηλαδή καινούργια 5μηνα κοινωφελούς εργασίας, ολοκλήρωση του ασφαλιστικού και εργασιακού, και επενδύτες που ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι (μέσω ΤΑΙΠΕΔ)
-Ουσιαστική συζήτηση για την βιωσιμότητα του χρέους, δηλαδή να το επιμηκύνουν για άλλα 30 χρόνια μετά το 2045 που ορίζει η Γερμανία ως όριο. Το ερώτημα σε αυτή την πρόταση είναι πώς θα δεχθούν οι δανειστές να συζητηθεί η βιωσιμότητα του χρέους, αφού το δεύτερο σκέλος του δημοψηφίσματος ήταν "προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους" και υπερίσχυσε το ΟΧΙ, δηλαδή να μην αναλυθεί.
-Αποκατάσταση ρευστότητας των Τραπεζών σε συνεννόηση με την ΕΚΤ, δηλαδή δάνεια και πάλι στις Τράπεζες που θα τα χρεωθεί ο λαός μέσω εκτάκτων μέτρων. 
Μία από τα ίδια αλλά αυτή την φορά χωρίς ίχνος τυπικής πολιτικής αντίστασης της Ελλάδας. Όλοι εργάζονται πλέον και με τις υπογραφές τους για το σχέδιο ολοκλήρωσης της Ε.Ε. Μπαίνει στο χρονοντούλαπο διά παντός η αμφισβήτηση του χρέους της Ελλάδας, η κατάργηση των μνημονιακών  νόμων και η τελευταία ελπίδα που είχε ο ελληνικός λαός να υποστηρίζει ότι θέλει να  ζει σε ελεύθερη χώρα χωρίς ξένους κηδεμόνες. Το 67% των ψηφοφόρων επέλεξε, με την συμμετοχή του στην παγίδα δημοψήφισμα, να υπογράψει το τελειωτικό χτύπημα της Ε.Ε εναντίον της Ελλάδας. 
Το 67% των Ελλήνων επέλεξε Ε.Ε πάση θυσία και όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, κ. Μάρτιν Γιέγκερ "μπαίνουμε στο πλαίσιο του ESM που σημαίνει σύνδεση δανειοδότησης με όρους....δεν υπάρχουν μαζικές παροχές χωρίς αντιπαροχές". 
Το 67% των Ελλήνων, λοιπόν, επέλεξε να γίνουν οι ίδιοι αντιπαροχή των παροχών που με δάνεια θα δέσουν την Ελλάδα σέρνοντάς την στο άρμα για την ολοκλήρωση της Ε.Ε εις το διηνεκές. Ο Δούρειος Ίππος για να ολοκληρωθεί το σχέδιο τους ήταν το δημοψήφισμα. Δημοκρατικά με την πλήρη ελευθερία της επιλογής των Ελλήνων ψηφοφόρων οι δανειστές μπορούν να δράσουν χωρίς καμία πλέον αντίσταση.
« PREV
NEXT »

9 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Σε παραδέχομαι σωστή η ανάλυσή σου.

Ανώνυμος είπε...

ο καθενας μπορει να τα δει τα πραγματα όπως θελει.. τι περιμενες δηλαδή? να μεινουμε στην ευρωπη - αν μεινουμε διχως μετρα? η θες να βγουμε εκτος, κατι που είναι πιθανο.. τα όλα συννενοημενοι δεν μου λενε τιποτα, παντου μπορεις να το πεις αυτό..

Ανώνυμος είπε...

61% του ελληνικού λαού ψήφισε ΟΧΙ αλλά δεν είναι αυτό το πραγματικό ποσοστό,αν συμπεριλάβει κάποιος και το φόβο.Πάνω από 80% θα πρέπει να υπολογιστεί,αν δνε υπήρχε τρομοκράτηση.Τέλος πάντων σημασία έχει ότι ο Τσίπρας ακόμη κι ο ίδιος τα έχασε με αυτό το ποσοστό,και δε μπορεί να το διαχειριστεί,παρ΄ότι ο λαός τον εξουσιοδότησε να μείνει σταθερός και αμετακίνητος.Όσο για τον Βαρουφάκη είναι τραγικό γεγονός που έφυγε.Το απαίτησαν οι τροικανοί και ιδίως ο Σόιμπλε,πώς θα συμπεριφέρονταν αν απαιτούσαμε να απομακρυνθεί ταυτόχρονα και ο Σόιμπλε?Τώρα τι κάνουμε...Μι από τα ίδια,και χειρότερα.Το μνημόνιο θα το φέρει ο μαλθακός Ευκλείδης,θα τον μαγειρέψουν φρικασέ οι τροικανοί!

Ανώνυμος είπε...

Η δήλωση του Βαρουφάκη που δε μασάει τα λόγια του αν αναλυθεί λέξη προς λέξη αποτελεί μνημιώδης προς τα πού πάει το πράγμα.Οι τοκογλύφοι είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ και θα καταγραφεί ως ο τελευταίος έλληνας που πάλεψε με θηρία σαν ένας άλλος Ηρακλής.Κρίμα που το έδιωξε ο Τσίπρας είναι απώλεια για την Ελλάδα και τα δίκαια της.Αντί να κοιτάξουν το περιεχόμενο αυτοί κοίταζαν τις ενδυματολογικές διαφοροποιήσεις του δυστυχώς.

Δημήτρης Βουχάρας είπε...

Ενδεχομένως τα πράγματα να έχουν και έτσι .... Το άρθρο, με τα σωστά στοιχεία που παραθέτει, έχει μιά καλή προσέγγιση στην πιθανή οργάνωση και εξέλιξη του "σεναρίου" ...
Όμως, διαφωνώ στην αντίληψη ότι ο "κόσμος παγιδεύτηκε" και ότι "κερδισμένοι βγήκαν αυτοί του ΝΑΙ" με την εντελώς επίπεδη άποψη ότι, αυτοί του ΟΧΙ "θα νιώσουν και πάλι τις επιπτώσεις ενός νέου μνημονίου" - γιατί, αυτοί του ΝΑΙ δεν θα τις νιώσουν ?

Ο κόσμος του ΟΧΙ γνώριζε επακριβώς όταν διαδήλωνε και όταν ψήφιζε ΟΧΙ, ποιά θα μπορούσε να ήταν η εξέλιξη, ΔΕΝ ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΕ ! Μάλλον έγινε προσπάθεια χρησιμοποίησής του .., , αυτό όμως είναι άλλο ! Τούτο το γνωρίζω εξ επαφής, ήμουν συνδιοργανωτής !
Εάν λοιπόν τα πράγματα εξελιχτούν έτσι - και δεν θ' αργήσει να το μάθουμε - ο μόνος που θα 'χει παγιδευτεί θα είναι ο Τσιπρας ...
ΔΙΟΤΙ
η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού συνιστά την άρνηση σ' αυτό που του προτείνουν ως "λύση" και διόρθωση στη ζημιά, που του έχουν κάνει, με ζημιά ξανά .... !!!!
Αυτό, η άρνηση δηλαδή, συνιστά τον πρώτο βαθμό Συνείδησης Ανατροπής...: Το άτομο λέει : "Δεν δέχομαι τις "λύσεις" σας " , basta !
Αυτό λέει τουλάχιστον η κλασσική θεωρία ... , όπως και φάνηκε !
Αυτό το απλό, αλλά βασικό και ουσιώδες είπε ο κόσμος. !!!! Και αυτό θα έχει να αντιμετωπίσει ενδεχομένως ο Τσίπρας και η παρέα του (στην κυριολεξία)
Αναρτώ την ανάλυσή σας στον "fb-τοίχο" μου, σαν καλή !

Ανώνυμος είπε...

Ρε ανώνυμε 7 Ιουλίου 2015 - 11:05 π.μ. είσαι σίγουρος ότι μιλάς για τον μπαρουφάκη τον Έλληνα με Αυστραλιανή υπηκοότητα με τέτοια λόγια;

Διάβασε λίγο για το μανάρι σου: http://journal-neo.org/2015/07/03/what-stinks-about-varoufakis-and-the-whole-greek-mess/

Εκτός αν ενημερώνεσαι από τρέμη, ευαγγελάτο, τράγκα και λοιπούς για το ποιόν του, τότε πάω πάσο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ:) ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΨΥΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ Η ΑΝΕΛ. ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΑΚΡΟ Χ.Α. ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΙΚΑΝ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΜΟΨΗΦΗΣΜΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΝΔ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΚΡΟ Κ.Κ.Ε ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΙΚΑΝ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΟΧΙ ΙΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ:) ΣΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΨΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΙΓΩΨΝ ΑΠΗΧΕ Η Χ.Α. ΕΝΩ ΕΚΛΗΘΗ. Στο δυμοψηφισμα που εγινε για προτη φορα στην νεα χιλιετιριδα στην χωρα μου ψηφισα οχι 1ον για τον λογο που εθετε η κυβερνηση (δηλαδη οτι δεν δεχομε αυτα τα μετρα, οποτε θα πρεπι να ερωτηθω για οποια μετρα παρθουν), 2ον και για τον λογο που εθεταν τα κομματα που αυτοπροσδιοριζοντε ος ευροπα'ι'στες (δηλαδη εξω απο το ευρο). δεν εδοσα λευκη επιταγη σε κανεναν, αντιθετα θα πρεπι να με ξαναρωτησουν για οποια μετρα παρουν:)καλος ειναι ο καναπες και η εκ του ασφαλους τοποθετησεις. για την Χ.Α. τα λογια ειναι περιτα ολοι ξερουμε τη ειναι, ομος πιτε μου το Κ.Κ.Ε οταν λεει η εξουσια στον λαο αοριστα (ΛΕς ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΛΑΟΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΛΑΣΩΝΤΕ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΣΤΟ) ΤΗ ΕΝΩΩΗ? ΥΠΑΡΧΗ ΕΝΑ ΜΕΡΟς ΣΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΤΙς ΚΡΑΤΙΚΕς ΕΞΟΥΣΙΕς ΤΗς ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΓΗΗΝΟΙ ΛΑΟΙΚΟΙ ΑΝΘΡΟΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΕς ΤΗς ΘΕΣΕΙς ΤΙς ΔΗΜΟΣΙΕς? ΕΠΙΔΗ Η ΜΠΑΡΟΥΦΑ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΡΟΣΟΝ ΟΛΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΗΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΩΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟς ΛΑΟς ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ 40 ΑΠΟ ΤΟΥς ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ (ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕς ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΙΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥς ΓΕΡΜΑΝΟΥς) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΙΚΝΕΙΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΤΟΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΧΟΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΕΙΝΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟΔΙΜΗΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΗΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Υσ. ΑΝ ΤΟ ΔΥΛΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟς ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙς ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙς ΕΝΩΗΤΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΙΝΗ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΩΜΑΙ ΕΝΑΝΤΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ(ΟΧΙ ΟΜΟΣ ΜΕ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΕΙ. ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΕΝ ΔΥΝΟ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ) Η Χ.Α. ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΟΠΟς ΚΑΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΕ ΟΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΥΡΟΙ, ΟΠΟς ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ, ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΣΟΥς ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΔΥΧΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΕΡΕΧΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΠ,ΚΛΠ,ΚΛΠ!

Ανώνυμος είπε...

21/10ου/2015.
Φίλτατε Ξενοφώντα, είδα καθυστερημένα τό άρθρο σου... ίσως νά μήν είναι τόσο επίκαιρο τό θέμα πλέον ... αλλά επίτρεψέ μου τήν κατάθεση τών προβληματισμών μου επ΄αυτού,ξεκινώντας από τήν πρώτη παράγραφο τού άρθρου σου :
- « ... η δημοκρατία καταλύθηκε αφού όλοι εκτός του ΚΚΕ, υποστηρίζουν την συμφωνία με την υπογραφή τους πριν καν δουν τους όρους της επικείμενης συμφωνίας.»

Η αναφορά αυτή υπονοεί κάτι περισσότερο ;;; γιά τήν στάση τού ΚΚΕ ;;; ! ! ! ...γιατί εάν υπονοεί , θά θυμίσω τήν στάση του στήν ψηφοφορία τού ΘΕΆΤΡΟΥ τής βουλής μέ ψήφο ΠΑΡΩΝ... επίσης , λίγο παλαιότερα μέ τήν περιφρούρηση τού ’’’ΘΕΆΤΡΟΥ βουλή’’’ μέ τά ΄΄ΚΝΑΤ΄΄ ...αλλά καί τήν γενική στάση ώς δεκανίκι τής εξ-ΟΥΣΊΑΣ... τούς ΄΄ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ΄΄ καί τά ΣΥΝδικαΛΙΣΤικΑ ...όργανα... Άλλωστε καί μεγάλο μέρος τού ΣΥΡΙΖΑ από τόν ευρύτερο χώρο τής λεγομένης αριστεράς προέρχεται.
Έν κατακλείδι, ψευδοΙΔΕοΛΌΓΟΙ χρειάζονται κάθε είδους... αλλιώς δέν στήνεται ... ΘΈΑΤΡΟ ! Οί προερχόμενοι έκ αριστερών ( καί ουχί Αρίστων !!! ) καταλήγουν δεξιότερα τών δεξιών... (βλ. αριστεροί μέ δεξιές τσέπες...).

Στήν παράγραφο : «Γλεντήσατε το ΟΧΙ, πληρώστε το λογαριασμό»...
καί στήν πρώτη πρόταση:
- « Οι Έλληνες περίμεναν τρεις δεκαετίες να νιώσουν ότι μπορούν να πάρουν στα χέρια τους την ζωή τους και την ίδια τους την χώρα μέσα από ένα δημοψήφισμα που όμως πολώθηκε και από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση με τεχνάσματα σκανδαλώδη. »

Αλήθεια ! 30 χρόνια αναμονής ;;; καί γιατί παρακαλώ ;;; γιά ένα +αίσθημα;;;
ΣΥΝ +αίσθημα !!!
καί ..γαμώ τό +συν+αίσθημα !!!(ρέ ..δικέ μου! βλ. Χάρυ ΚΛΥΝ !!!)
... ωραία !!! έτσι εξηγείται :
+ΡΙΖΑ=ΤΣΙΠΡΑ=ΤΣΙΠΟΥΡΑ=ΡΑΚΟΣ
(...πές μου πώς τό ΄΄βάρυνα΄΄τό θέμα...!)
..τριάντα ;;; ποιά 30 ;;; 1400+400+ ...+ Πίστη καί++...
... - -μείον - - - μείον- -ΛΟΓΙΚΗ .., πουθενά ! ή ποιό σωστά ελαχίστης Νοήσεως !

αλλά καί στήν 3η καί 4η πρότασή σου :
- «Κερδισμένοι στην ουσία είναι οι ψηφοφόροι του ΝΑΙ και οι χαμένοι οι ψηφοφόροι του ΟΧΙ. Οι πρώτοι δεν έχουν να χάσουν τίποτε απολύτως εφόσον το πραγματικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν καμία ρήξη με τους δανειστές και νέο μνημόνιο.»

Υποστηρίζεις πώς υπάρχουν ΑπόΛΥΤΕΣ καταστάσεις κέρδους από τό ΝΑΙ ;;;!!!
...καί μάλιστα ότι δέν έχουν νά χάσουν τίποτε όσοι ΠΙΣΤΕΥΨΑΝ στηρίζοντας μέ τήν ψήφο τους τόσο τήν μία όσο καί τήν άλλη πλευρά ;;;

(άσπρο ή μαύρο ;;;
άσπρο τό καλό ! μαύρο τό ..κακκό ! )
χά! χά! χά!
... Όσοι πιστοί προσέλθετε !
θά υμνήσωμε τά ΚΈΡΔΗ-SON y!...y!.. OYAOY..!!!