Προσφατα
.

3.7.15

Άντε και καλή τύχη, βλάκες


Του Γιάννη Λαζάρου
Όταν σε καλούν τα απόλυτα εργαλεία ενός σάπιου συστήματος να πεις ΝΑΙ, θα είσαι βλάκας αν πεις ΟΧΙ. Όταν σε καλούν τα απόλυτα εργαλεία της λαμογιάς και της ρεμούλας του ιδίου συστήματος να πεις ΟΧΙ, θα είσαι βλάκας αν πεις ΝΑΙ. Πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι βλάκας επιλέγοντας ανάμεσα σε ένα ΝΑΙ και ένα ΟΧΙ που σημαίνουν το απόλυτο ΒΕΒΑΙΩΣ. Κι αυτό διότι οι "σύμμαχοί" σου είναι πάνω απ' όλα δημοκράτες και σου αφήνουν επιλογή στον τρόπο εκτέλεσης που θα σε στείλει να δεις τα ραπανάκια ανάποδα.
Με παντιέρα την Ελλάδα εργάζονται πυρετωδώς υπηρετώντας την νέα πατρίδα τους την Ευρώπη προσκυνώντας το κουρελόπανο που επέβαλαν για σημαία. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ευτέλισαν τόσα χρόνια κάθε έννοια ανθρώπινης υπόστασης εκμαυλισμένοι χαϊδεύοντας φιλάρεσκα το τομάρι πολυτελείας, το οποίο απέκτησαν εις βάρος ανθρώπων, ιδανικών, ιερών και όσιων.
Το μόνο που άλλαξε το ίδιο το σύστημα είναι οι ομάδες. Παλιά το εξυπηρετούσαν πολλές, τώρα τις έκανε δυο που παλεύουν για ένα σκοπό. Είναι που δεν μπορεί να μην λειτουργεί δημοκρατικά, αρκεί να έχουν όλα ένα αποτέλεσμα, δηλαδή αυτό που θέλει.
Αν δεν καταλαβαίνεις τι σε καλούν να κάνεις μεγέθη του πολιτισμού της Ελλάδας τύπου Ρουβά, είσαι άξιος της μοίρας σου, αν δεν καταλαβαίνεις τι σε καλούν να ψηφίσεις διαμορφωτές της κοινής γνώμης τύπου Λιάγκα είσαι για τα μπάζα. Αν δεν πάλλεται η καρδιά σου στο "πατριωτικό" ξέσπασμα ενός Βορίδη και ενός Πύρρου Δήμα, ξεχνώντας το ναι σε όλα στα μνημόνια, είσαι απλά μια κοινή γνώμη για μπουρδέλο, τόσο κοινή. Και όλα αυτά για να πεις ένα απλό ΝΑΙ.
Αν δεν καταλαβαίνεις πως οι ένοπλες δυνάμεις είναι εγγυήτριες της σταθερότητας, όπως σου είπε ο Πάνος ο Ραμποκαμμένος, είσαι το τίποτα των τίποτα. Αν δεν πιστεύεις τα λόγια του πρωθυπουργεύοντος πως ότι και να γίνει εγγυάται και θα τα υπογράψει όλα, είσαι περίπτωση βλακείας που γιατρειά δεν έχει. Αν δεν πείθεσαι από τους απέναντι πως όχι ο στρατός αλλά η αστυνομία εγγυάται την σταθερότητα είσαι για χωματερή. Διότι όπως διαπιστώνεις κανένας από τους ένθεν κακείθεν δεν εμπιστεύεται την εγγύηση σταθερότητας που μπορεί να προσφέρει η δημοκρατία μέσω ενός λαού δημοκράτη. Φυσικό θα μου πεις διότι η δημοκρατία θέλει θυσίες, αγώνες, παιδεία. Ακριβώς αυτά δηλαδή που δεν διαθέτουν οι δυο "αντίπαλες" ομάδες που σε καλούν να ταχθείς αναφανδόν υπέρ τους μα πάνω απ' όλα υπέρ της Ε.Ε.
Σου κόλλησαν διάφορα ονόματα επειδή δεν υποκύπτεις στις ορέξεις τους. Σε είπαν ευρωσκεπτικιστή, λαϊκιστή,  δραχμολάγνο, οπισθοδρομικό και άλλα πολλά. Αυτά όλα μπορεί να απαιτήσουν κάποια στιγμή έξοδα τύπου Άουσβιτς και Μακρονήσου γι' αυτό κι αυτή την φορά θα σε πουν απλά βλάκα.
Είσαι ο ίδιος βλάκας που σάπιζαν στο ξύλο με τα ιδιώνυμα όταν σφάζονταν Βενιζελικοί και Βασιλικοί για το καλό της "πατρίδας" πάντα. Είσαι ο ίδιος ακριβώς βλάκας που αντί να κουνάς τις σημαίες του πατερούλη Μεταξά έκανες διακοπές στις Ακροναυπλίες και μετά σε παρέδωσαν στους τουρίστες Ναζί που ήρθαν για να αργάσουν το τομάρι σου στους τοίχους κάθε Καισαριανής. Είσαι ο πανύβλακας που τα κόκκαλά σου λαμπυρίζουν μετά από κάθε βροχή όταν βγαίνει ο ήλιος στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας. Είσαι ο αλλοπαρμένος που πήρες τα βουνά γιατί δεν άντεχες την μπότα της Ναζιστογερμανίας. Είσαι πράγματι βλάκας και θα μείνεις ακίνητος ξανά την ώρα που ο Δημήτρης Κασλάς θα βροντοφωνάξει "ούτε βήμα πίσω", γιατί το ίδιο βλάκας ήταν κι αυτός που τα έβαλε με τις μεραρχίες των κατακτητών.
Είσαι ακριβώς τόσο βλάκας όσο και η Ιουλία Μπίμπα που της έκοψαν το κεφάλι με τσεκούρι γιατί τα έβαλε με τους κατακτητές της πατρίδας της. Δεν είσαι από τους έξυπνους που την κατέδωσαν για να περνάνε καλά.
Είσαι τόσο βλάκας που αφού σου άργασαν το τομάρι στα ξερονήσια εσύ επέμενες για κοινωνική δικαιοσύνη. Η βλακεία σου δεν είχε όρια αφού δεν προσκύνησες το παρακράτος την ώρα που σφύριζαν στον αέρα οι λοστοί των Γκοτζαμάνηδων και δεν πήγες αργότερα να επαναστατήσεις αντικαθιστώντας την πατρίδα και τα ιδανικά με ένα πουλί φλαμπέ, για μια γλυκιά ζωή κουβαλώντας στο σπίτι σου κάθε βράδυ το αντίκρισμα του ματωμένου μεροκάματου για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου. 
Η βλακεία σου ξεπέρασε κάθε όριο, αφού την σταθερότητα της ψευδοδημοκρατίας που προσέφερε με γαλάζια προβιά το παρακράτος την περιφρόνησες και επέμενες σαν μουλάρι στα ιδανικά και την κοινωνική δικαιοσύνη. Τόσο βλάκας που θα στουκάρεις και συ με ένα MIRAFIORI σε κάποιον τοίχο. Βλάκας με περικεφαλαία που δεν ξεφτίλισες την ύπαρξή σου στις κλαδικές της πράσινης πατρίδας τους για να περνάς και εσύ καλά. Τέλος, αφού εδώ και κάποια χρόνια δεν αναφωνείς ναι σε όλα, είσαι για δέσιμο.
Τρομάζεις στην σύγκριση των μεγεθών από τότε. Τόσοι πολλοί έξυπνοι και τόσο λίγοι βλάκες. Πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς η κατάσταση εφόσον οι μυριάδες των έξυπνων τυγχάνουν και πατριώτες;! Γι' αυτό και πάντα επικρατούσε σ΄ αυτή την χώρα η επιθυμία των πολλών έξυπνων ενταγμένων σε παρατάξεις που βόλευαν κάποιους σε καιρούς πολέμου ή ψευδοειρήνης.
Σήμερα οι έξυπνοι με ΝΑΙ και ΟΧΙ είναι όλοι με την Ευρώπη και οι βλάκες απέναντι- όπως πάντα- στον κατακτητή.
Πραγματικά τρομάζεις στην σύγκριση ακόμη μια φορά. Τόσοι πολλοί έξυπνοι, τόσο λίγοι οι Έλληνες.
Η τύχη των έξυπνων αυτή την φορά είναι προγραμμένη γιατί η νέα κατοχή δεν πολεμιέται. Η τύχη των βλακών η ίδια πάντα απέναντι σε ξένους και ντόπιους. Μα δεν μπορείς θαυμάζοντας την ελεύθερη ψυχή τους να μην τους ψιθυρίσεις στο αυτί:
Άντε και καλή τύχη, βλάκες.-
« PREV
NEXT »

5 σχόλια

Θεόφραστος είπε...

Μπορείς να γίνει ο "Ζουρλός";;;!!!
Αυτό είναι το ερώτημα...
http://blackjackgreek.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμη τι πάει να πει ένα ΝΑΙ και τι ένα ΟΧΙ σε τούτον το παραλογισμό.Αφού εγώ ως κόπανος θα πρέπει να μπω στο δίλημμα να ψηφίσω είτε πω ένα ΝΑΙ είτε ένα ΟΧΙ σφάξε με δήμιε όπως και να ΄χει..Εγώ ψηφίζω αποχή,αν και είμαι απόλυτα υπέρμαχος του ΟΧΙ.Επειδή δεν ανέχομαι να προσβάλει ο τυχαίος την εκλεγμένη ηγεσία μου έσω κι αν αυτή μ΄αρέσει δε μ΄αρέσει,τη ψήφισα ή δε τη ψήφισα.Επίσης δεν ανέχομαι με τη δική μου συναίνεση να δώσω το δικαίωμα στο δήμιο να με σφάξει,ας το πράξει εκείνος χωρίς τη δική μου θέληση.Έχει τεράστια διαφορά να πω κατακρεούργησέ με από το να με πάνε παρά τη θέλησή μου στο εκτελεστικό απόσπασμα.Αυτό το δημοψήφισμα είναι τραγελαφικό και σφοδρά σχιζοφρενικό,είτε πεις ΝΑΙ είτε πεις ΟΧΙ ο ΔΗΜΙΟΣ σε περιμένει!Τότε προς τί κύριε κυβερνήτη μου να πω ΟΧΙ για να πεις εσύ ΝΑΙ σε όλα?Προς τί να πω ΝΑΙ κύριε κυβερνήτη μου αφού έιπες ότι σε 48 ώρες θα πεις ΝΑΙ σε ένα νέο μνημόνιο ως νέος ναινέκος?Η γελοιότητα στο μεγαλείο της,και το δυστύχημα είναι ότι κολυμπάμε θέλουμε δε θέλουμε σε αυτά τα βρώμικα νερά όλοι μας..

Ανώνυμος είπε...

Βλάκας τον βλάκα έβρισε
έρις βλακώδης πάλαι,
βρίσε με έλληνα εσύ
ρωμιέ σε ξεφτιλίζω,
αντάμα πάμε στο γκρεμό
τα αντρειωμένα αλώνια,
κοίτα εμέ να σε κοιτώ,
να μας θωρούμε όψεις,
για δες πώς καταντήσαμε
απ΄όλες τις απόψεις,
λέγε εσύ το ΝΑΙ,
κι εγώ θα λέω ΟΧΙ,
και να φουντάρουμε μαζί
απ του βουνού τη κόχη.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ

Το ριζικό μου ακόμα τι μου γράφει
το μελετάνε τρεις μηχανορράφοι.
Θα μας το πουν γραφιάδες και παπάδες
με τούμπανα, παράτες και γιορτάδες.
Το σύνταγμα βαστούν χωροφυλάκοι
και στο παλάτι μέσα οι παλατιανοί
προσμένουν κάτι νέο να φανεί.
Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες,
ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες.
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.


https://www.youtube.com/watch?v=OD9BZn-ix8U

Καλή Λευτεριά....

Ανώνυμος είπε...

ηταν το πρωτο μεταπολιτευτικο δημοψηφισμα και ημε περιφανος που ψηφισα οχι. 1ον η κηβερνηση δεσμευτικε με το οχι οτι δεν αποδεχομαι αυτους ορους οποτε οφιλη να με ρωτηση και για οποια αλλη συμφωνεια.- 2ον τα ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΑ κομματα πρεπι αν αποδεχθουν οτι Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟς ευρο, αυφου αφτο ηταν το ημοψηφισμα κατα αυτους:)
προτημο να κανει ο τσιπρας της οποιε διαπραγματευσεις παρα τα παλιά κόμματα.
ΕΣΥ ΠΡΟΦΑΝΟς ΕΛΗΝΝΑΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΑΠΨΕΙΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΨΗΦΗΖΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΙΛΟΕΥΡΟΠΑ'Ι'ΚΑ ΚΟΜΜΑΤ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΑΝΘΕΛΗΝΙΚΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΣΤΕ ΣΥΝΕΧΗΣΗ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΤΗς ΕΡΓΟ, ΜΕ Η ΧΟΡΙς ΜΝΗΜΟΝΙΑ... ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΟΣΗ, ΔΥΧΝΗς ΔΡΟΜΟΥς ΜΕ ΑΠΤΕς ΛΥΣΗς ΟΧΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕς ΥΒΡΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΔΥΧΑΣΤΙΚΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΟΠΕ:) ΝΙΚΟΛΑΣ69