Προσφατα
.

10.6.15

ΗΠΑ - Ουκρανία Συμμαχία

Τζακ Λιου: Είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία


Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου είπε στους Ουκρανούς ηγέτες χθες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Συμμάχοι  της Ομάδας των Επτά πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου (G7) βρίσκονται σε ετοιμότητα να επιβάλλουν περισσότερες κυρώσεις στην Μόσχα αν υπάρξει ανάγκη, σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Συμμάχοί μας στην G7 είμαστε έτοιμοι να επιβάλλουμε σημαντικές πρόσθετες κυρώσεις στην Ρωσία εάν χρειαστεί να ανταποκριθούμε στις επιθετικές πράξεις της στην ανατολική Ουκρανία", είπε ο Λιου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου. 

Ο Λιου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ και την Υπουργό Οικονομικών Νάταλι Γιαρέσκο στη Ουάσιγκτον χθες και χαιρέτισε τις προσπάθειες του Κίεβου να φτάσει σε συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους. 

Ο Λιου "επεσήμανε ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ απαιτεί κοινές θυσίες από όλους τους ενδιαφερόμενους για να εξασφαλίσουν την οικονομική ανάκαμψη που είναι προς όφελος όλων των πλευρών", είπε ο εκπρόσωπος.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια