Προσφατα
.

24.5.15

Εσύ, να το βουλώσεις


Της Κατερίνας Γκαράνη
Να το βουλώσεις, εσύ Αλεξάκο μου. Άκου εκεί να το βουλώσει όποιος δεν μπορεί να προσφέρει στην βιώσιμη λύση που θέλουν οι δανειστές και η κυβέρνηση;! Πας καλά, Αλέξη ή το έχεις καβαλήσει καθέτως το καλάμι της εξουσίας; Σε ποιον ακριβώς απευθύνεσαι κακομαθημένο αγοράκι του συστήματος; Διότι οι φίλοι σου Σαμαράς, Βενιζέλος, Θεοδωράκης, Κουβελοπιάσματα και όλοι οι όμοιοί σου έκαναν παύση αντιπολίτευσης μέχρι να υπογράψεις την μακροχρόνια βιώσιμη λύση που σου υπαγορεύουν οι Θεσμοί. 
Να το βουλώσεις, εσύ Αλεξάκο μου που είχα ως πολίτης οικονομικούς δολοφόνους στην πατρίδα μου και θα μπορούσα να τούς κάτσω στο σκαμνί όποια ώρα ήταν ώριμη για να το κάνω, κι ήρθες εσύ και τους έκανες Θεσμούς της πατρίδας μου. Τώρα πώς να κάτσω στο σκαμνί τον Θεσμό; Μπορώ να μηνύσω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου; Δε μπορώ. Ούτε να τους βρίσω δεν έχω δικαίωμα γιατί θα "πάω μέσα" για προσβολή Θεσμών. Εσύ δεν είσαι Θεσμός, είσαι εκπρόσωπος κόμματος και πρωθυπουργός του 36%  του 63% των ψηφοφόρων, δηλαδή βάση της απλής αναλογικής που δεν θα έρθει ποτέ γιατί τώρα δε σε βολεύει, είσαι μειοψηφία όπως και οι προκάτοχοί σου. Επειδή ανήκω στο 37% του 100% των ψηφοφόρων, άρα στην πλειοψηφία σου ξαναλέω: "Βούλωστο, εσύ Αλεξάκο μου". 
Από πρωθυπουργός χώρας κατάντησες Θεσμοφύλακας και λες στο λαό που έχει καταλάβει τι κάνεις εσύ και η συμμοριτομνημονιακοί να το βουλώσει γιατί θα σάς χαλάσει την σούπα. Αν αυτή την κουβέντα την έλεγε ο δεξιός Σαμαράς και ο δημοκράτης Βενιζέλος θα είχατε κατεβάσει όλα τα στρατεύματα της ΑΔΕΔΥ ,  ΓΣΕΕ, της Φούντας και του Gay Parade έξω από την Βουλή με την Ζωή και την Ραχήλ να ξανακαβαλάνε το κάγκελό της. 
Κοίτα που μάς έφθασες να συμφωνούμε με το ψυχογράφημα που σού έκανε κάποτε η Κανέλλη. Πραγματικά είσαι ένας πολιτικός δεινόσαυρος αλλά πολύ επικίνδυνος γιατί κουβαλάς ως ασπίδα το νεαρό της ηλικίας σου. Άλλο να σου λέει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης "βούλωσε το" κι άλλο να στο λέει το παιδί των καταλήψεων. Έχει άλλη χάρη, άλλο νάζι, άλλο επίπεδο. 
Εκτός από κουβέντες, συσκέψεις, συνεντεύξεις, ομιλίες άλλη δουλειά δεν κάνετε εκεί στον καφενέ της αριστεροπαρέας. Τι κάνετε δηλαδή; Πηγαίνετε στα Brussels Group συναντιέστε με τον Γιούνκερ και τη Μέρκελ παίρνετε έτοιμα τα θέματα του διαγωνίσματος, τα ξεπατικώνετε και μετά βγαίνετε στον πίνακα και τα λέτε με αριστερό υφάκι. Και εμείς σάς πιστέψαμε. Αν τολμήσουμε δε να είμαστε εναντίον οποιασδήποτε συνομιλίας και διαπραγμάτευσης με την κατοχική δύναμη, που εσύ θέλεις να την κάνεις συγκυβέρνηση εις τον αιώνα τον άπαντα με πολιτική λύση σε συνεργασία με τους Θεσμούς ΣΟΥ, να το βουλώσουμε. 
Από  τη  μια χρησιμοποιείς την φράση του δεξιού Μπακογιάννη "η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα" και από την άλλη μάς λες βουλώστε το γιατί μόνο η δική σου βιώσιμη λύση είναι το διέξοδο. Σώπα, ρε Αλεξάκο! Πού τα έμαθες αυτά; Στην επιμόρφωσή σου στην ΚΝΕ, στη Νεολαία του Σύριζα ή στα επιμορφωτικά σεμινάρια που σού έκανε κατ' ιδίαν στο σπίτι ο κ. Φλαμπουράρης; Πώς γίνεται ένα μυαλό 80 χρόνων να συνάδει με ένα μυαλό 40 χρόνων είναι μεγάλο ερώτημα. Πάντως επειδή ο 80αρης ως γέρικο σκυλί δεν μαθαίνει καινούργια κόλπα, σίγουρα εσύ ως νέο τα αρπάζεις γρήγορα τα κόλπα. Αριστούχος μαθητής στην επικοινωνία. 
Πού το βρήκες γραμμένο Αλέξη να ζητάς εν μέσω ισχύος του μνημονίου να θέλεις εσύ να υπογράψεις μακροχρόνια λύση με τους δανειστές; Δηλαδή, για να καταλάβουμε η νέα Συμφωνία που θα το βουλώσουμε για να την κατοχυρώσει ο εχθρός, θα πατάει στους μνημονιακούς νόμους που δεν μπορείς να καταργήσεις βάση της Συμφωνίας του Φεβρουαρίου. Δηλαδή, εσύ μάς πας σε ένα νέο Μνημόνιο μακράς διαρκείας με τις 22,000 μνημονιακές διατάξεις σε ισχύ για να μπορούν να δρουν οι δανειστές ως Θεσμοί όσο γουστάρουν στην Ελλάδα. Γιατί πρώτα δεν καταργείς τους νόμους και μετά να πας για βιώσιμη συμφωνία; Διότι πολύ απλά η νέα Συμφωνία θα είναι η επικύρωση ως Συνταγματικών Νόμων όλων των Μνημονιακών. Αυτό δεν θέλεις να κάνεις Αλέξη και φοβάσαι ότι αν ξεφύγει κάτι τέτοιο προς τον λαό, τότε καήκατε;
Επειδή το βουλώναμε πολιτικώς τόσα χρόνια φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αλλά δεν το βουλώσαμε ούτε απέναντι σε εργοδότη, ούτε σε αστυνομική εξουσία, ούτε σε δικαστική εξουσία, ούτε στον ίδιο μας τον πατέρα. Να το βουλώσουμε σε σένα ποιος ο λόγος; Μη και δε μάς διορίσεις στην ΕΡΤ ή δε μάς χώσεις σε κανένα 5μηνο κοινωφελούς εργασίας σε Δήμο ή Περιφέρεια; 
Βούλωσέ το εσύ Αλεξάκο, γιατί έπρεπε να στο βουλώσουμε 23 χρόνια πριν αλλά σεβαστήκαμε την χαμηλή νοημοσύνη σου και το μαλλί χαίτη. 
Δώσε χαιρετισμούς στον βουλευτή σου, Νικολόπουλο της Αχαΐας, Αλεξάκο μου. Αυτός έχει δικαίωμα να ομιλεί, να σε στηρίζει και να σε παλαμακίζει. Σωστές επιλογές έκανες Αλεξάκο. Το βούλωνες εκεί που δε σε έπαιρνε και βγάζεις τον φασισμό σου μόνο από θέση εξουσίας. Εκεί δηλαδή που σε παίρνει. 
« PREV
NEXT »

5 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Πως να σωπάσεις στην αδικία.Χθες αυτοκτόνησε ο νεαρός πέφτοντας στο μετρό,παράπλευρη απώλεια μνημονιακών πολιτικών θα πουν.Ακόμη κι αν αποφασίσουν να πεθάνουν ή να λιμοκτονήσουν οι μισοί έλληνες,το ευρώ θα πρέπει να είναι η σημαία μας πάση θυσία!Όλα τα μέσα αποβλάκωσης πιστά στις μνημονιακές καταστροφές,δουλαγωγά του πληθυσμού που αγωνιά,που αηδιάζει,που τρομοκρατείται ασταμάτητα.Αν ο Αλέξης πέσει έρχεται το χάος το Σαμαροβενιζελικό,με ολίγον ποταμίσιο φιλέτο να μας κάνει περαιτέρω τη ζωή κόλαση.Αρέσει πολύ στο Σόιμπλε το προηγούμενο σχήμα,έστω και ο ποταμός να συμμετάσχει μας παρέσυρε το ρέμα μας πήρε ο ποταμός.Και ύστερα ξανά το μαινόμενο πλήθος στους δρόμους,ξανά οι πλατείες με φωνασκίες και διαξιφισμούς.Αν πιστεύει ο Σαμαράς ότι θα κερδίσει το στοίχημα και ξανά θα βρίσκεται στο τιμόνι της υποτέλειας μάλλον ονειροπολεί.Καλός ο Τσίπρας όσο αντιστέκεται,αλλά κάνει πολύ κακό το όλίγον πικρό,ολίγον γλυκό,ολίγο μνημόνιο και ολίγη αντίσταση.Φταίει και αυτός ο ρημαδιασμένος ρεαλισμός,δυτικού τύπου ,συνώνυμος της απανθρωπιάς,της ξεδιαντροπιάς,της αναίδειας,του κυνισμού που λέει ο σκοπός αγιάζει τα μέσα,να σωθεί το ευρώ κι ας πεθάνουν οι μισοί έλληνες στη ψάθα,ας σωθεί η ευρωπαική ενότητα και ας χαθεί για πάντα στην αλλοδαπή ο ανθός 200.000 νέων της Ελλάδας.5 χρόνια εγκλήματα σε βάρος των ελλήνων και δε χόρτασαν το βιασμό του,θέλουν κι άλλο ξέσκισμα ωσότου υποταχτεί αναίσθητο το ανδράποδο.

Ανώνυμος είπε...

Να το βουλωσει και να σκασει,ο Αλεξης ,και πισω και μπροστα απο τις λεξεις!!Και να ξερει οτι υπαρχουμε και εμεις ,που δεν πιστεψαμε ουτε για μια στιγμη,πως θα σταθει απεναντι απο τους δανειστες,αλλα ξεραμε οτι θα τις παρει τις εκλογες, επειδη ακριβως ειναι δικο τους ,παιδι!!Ειλικρινα,δεν ξερω τι θα καταφερουμε ως λαος και ως χωρα απο εδω και περα!! Ενα απο τα πραγματα,που εχουμε να κανουμε,ειναι ακριβως,να βαλουμε και ενα φρενο σε δηλωσεις πολλων!! Δεν ειμαστε ζωα!! Μπορουμε να καταλαβουμε ,ως νοημονες,πολυ πιο δυσκολα φαινομενα,ποσον μαλλον,τους απατεωνες που μας φλομωνουν στις δηλωσεις και στις καθοδηγησεις,λες και ειμαστε ουγκανα!!!Αντε,να προσεχουν ,τι βγαζουν απο το μουγκο τους!!!

Ανώνυμος είπε...

κάποιοι λένε ότι η επιστροφή στη δραχμή θα είναι καταστροφή.Από πού προκύπτει αυτό?Λένε ότι δε παράγουμε τίποτα και δε μπορεί να σταθεί η δραχμή σε μια καταστραμένη οικονομία.Ενώ με το ανύπαρκτο ευρώ και με την ασφυξία που γίνεται σκόπιμα για να υποκύψουν οι έλληνες στη δικατορία της Γερμανίας επί των ευρωπαικών λαών είναι υπέροχο πράγμα!Μας στέγνωσαν,μας τιμωρούν,μας υποδούλωσαν,μας απειλούν,μας εκβιάζουν,μας βιάζουν,μας ταπεινώνουν,και εμείς το απολαμβάνουμε και το εκθειάζουμε!Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός λαού τότε τί είναι?Εθελοτυφλούμε,πιστεύουμε ακόμη ότι αυτό το κακέκτυπο της Ευρώπης είναι εκείνο που οραματίστηκαν όλοι οι κορυφαίοι ευρωπαικστές!Αν κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό ήθελε να πετύχει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν μας έβαλε το 1979 στην τότε ΕΟΚ είναι μακράν της αλήθειας.Αν σήμερα ζούσε θα είχε αγανακτίσει και ήδη θα είχε δρομολογήσει άλλη πολιτική,ενώ αν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα είχε ξεσηκώσει όχι μόνο το πανελλήνιο αλλά όλο το κόσμο,και θα είχε αποσύρει την Ελλάδα από τη ζώνη του λυκόφωτος της ευρωζώνης.Ας μην αυταπατώμαστε,αυτή η Ευρώπη οικοδομεί το όνειρο της ναζιστικής Γερμανίας,τα παιδιά-όχι όλοι για να είμαστε ακριβείς,υπάρχουν και συνετοί γερμανοί και δημοκράτες-των ναζιστών,οι μεταγενέστεροι ό,τι δε κατάφεραν με την επιβολή των όπλων το δρομολογούν με την οικονομική καταστροφή όλων των ευρωπαίων επvφελούμενο μόνο το germanicum imperium.

Ανώνυμος είπε...

Φτυστή ο παππούς της
ωραία που είναι η νύφη μας ωραία και τα προικιά της
http://katoikoiiliou.blogspot.gr/2015/05/blog-post_24.html

ο Αλλέξις με δύο λάμδα
πίσω από τις λέξεις
http://katoikoiiliou.blogspot.gr/2015/05/blog-post_22.html

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι νουνεχείς οι δανειστές αυτή η κυβέρνηση συμφέρει όσο καμιά άλλη να συνεργαστούν μαζί της και να συμφωνήσουν στο καλύτερο δυνατό.Διαφορετικά είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν τη παγκόσμια οικονομία σε αβέβαιο μέλλον,ενώ η Ευρώπη θα θρηνήσει την ευρωπαική ενοποίηση και το ευρώ που αποτελεί το συνεκτικό κρίκο στη διάλυση σε σύντομο χρόνο.Αν πιέσουν κι άλλο αυτή τη κυβέρνηση και πάει σε εκλογές θα πάρει ο Τσίπρας πάνω από 55% και δε πρόκειται να διαφοροποιηθεί το εκλογικό σώμα.Ούτε ΝΔ ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε Ποτάμια θα σωθούν,μάλλον θα καταβαραθρωθούν.