Προσφατα
.

4.5.15

Ελλάδα, έχεις πακέτο

Τα έφεραν εκεί που ήθελαν δανειστές και κυβέρνηση-Λύση πακέτο για να χρηματοδοτηθούν οι...δανειστές

Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης κατέληξε να είναι αποκλειστικά στα χέρια του ΔΝΤ (το οποίο περιμένει την δόση του μέσα στον Μάιο) και της Γερμανίας που κρατάει στο χέρι την Ελλάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό δανείου από τα προηγούμενα μνημόνια, αλλά και το μεγαλύτερο μετοχικό πακέτο της ΕΚΤ. 

Η λύση-πακέτο δεν είναι ιδέα της ελληνικής κυβέρνησης αλλά πρόταση του ΔΝΤ που ασπάζεται η ελληνική πλευρά για να μην μείνει από ρευστό. Όχι ρευστό για να αντεπεξέλθει σε μισθούς και συντάξεις αλλά για τις δόσεις προς το ΔΝΤ και σε δύο μήνες για τις δόσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Μνημονιακότεροι των μνημονιακών
Έτσι λοιπόν, δίνεται η πολιτική λύση από την Ευρώπη,  που ζητούσε από την αρχή της διακυβέρνησης ο συνασπισμός  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η λύση πλέον φεύγει από το οικονομικό και πάει αποκλειστικά και στο πολιτικό επίπεδο εφόσον για να περάσει το αναμενόμενο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης από το πολιτικό όργανο της χώρας (Βουλή) θα πρέπει να το καθαρογράψει το Brussels Group. 

Και μόνο που ο μνημονιακός ΕΝΦΙΑ παραμένει ως έχει  με πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση πατάει στα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων χωρίς να μπορεί να κάνει βήμα αν δεν πάρει την έγκριση του Brussels Group. Τα πράγματα είναι χειρότερα από το απορριπτέο mail Χαρδούβελη, αφού οι δανειστές απαιτούν ο μνημονιακός όρος για την ρήτρα στις επικουρικές συντάξεις να προχωρήσει ολοταχώς και για τις κύριες από τη νέα χρονιά. Ήδη ο Ρωμανιάς, έριξε την πρώτη φωτοβολίδα ότι αν αυτό περάσει τότε οι κύριες συντάξεις θα κατέβουν στα 200 ευρώ. 

Λιτός πλούσιος βίος
Πολλοί ήταν οι ψηφοφόροι του Σύριζα που έριξαν την ψήφο τους για το αφορολόγητο των 12,000 ευρώ, αλλά θα περιμένουν πολλά χρόνια ακόμη. Αυτό συμβαίνει για να μπορέσει η κυβέρνηση να επιβάλλει στους έχοντες 30,000 ευρώ εισόδημα  φόρο αλληλεγγύης 30% . Για να φέρει μια ισορροπία στην κοινωνική συνοχή θα αφήσει για το μέλλον το αφορολόγητο των 12,000 ευρώ. Από την άλλη πλευρά η "αριστερή" κυβέρνηση που θα "χτυπούσε" την ελίτ και τον πλούσιο βίο επιβάλλει έναν γελοίο φόρο ύψους 7% για τα σκάφη αναψυχής και για τις πισίνες την ώρα που εκατομμύρια Ελλήνων απειλούνται με εξώσεις για "κόκκινα δάνεια" και έχουν κομμένο νερό λόγω απλήρωτων λογαριασμών. 

Νενικηθήκαμεν
Για το ποιος χαίρεται από την λύση-πακέτο φαίνεται από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης όπου από προχθές αναφωνούν "Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών". Η μεγαλύτερη απόδειξη όμως της παγίδας που έστησαν οι δανειστές και ευχάριστα έπεσε μέσα η ελληνική κυβέρνηση είναι η αποδοχή της Μέρκελ και του Γερμανού προέδρου Γκάουκ όσον αφορά τις θηριωδίες των προγόνων τους. 

Οι πρώην ανένδοτοι Γερμανοί ηγέτες ανοίγουν ελαφρώς την πόρτα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ίσως με το πακέτο-λύση του Brussels Group, να λυθεί και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Αυτό θα συνέφερε κυρίως την Γερμανία που θα λύσει με πολιτικό τρόπο την βρομιά 75 χρόνων. Θα αποζημιώσει την Ελλάδα και θα πάρει πίσω απευθείας τις αποζημιώσεις για τα χρέη των ελληνικών κυβερνήσεων, που φορτώθηκαν στον ελληνικό λαό. Άλλωστε, τα αποθεματικά των Δήμων ακόμα και των μαρτυρικών, βρίσκονται πλέον στα χέρια της ΤτΕ και από εκεί πάλι πίσω στα χέρια των δανειστών.

Μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία έχει την προεδρία των G-7 και πριν έναν μήνα ως ηγέτρια δύναμη σε συνάντησή της με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανχέλ Γκουρία (η ελληνική κυβέρνηση νομιμοποίησε την παρουσία του στην Ελλάδα), η κυρία Μέρκελ δήλωσε: "Η Γερμανία δεσμεύεται να αξιοποιήσει την προεδρία της στην G-7 το 2015 προκειμένου να συζητήσει κεντρικά θέματα γύρω από την εξωτερική πολιτική, την πολιτική ασφάλειας, κλίματος, εμπορίου και ανάπτυξης, με σκοπό να αναδείξει νέες πρωτοβουλίες στα πεδία της περιβαλλοντικής πολιτικής και της πολιτικής ενέργειας"

Οι πολιτικές λύσεις και ο πολιτικός πολιτισμός μεταξύ εχθρικών στρατοπέδων είναι παράδοση αμαχητί στον ισχυρό και όχι διαπραγμάτευση. Το μόνο που παίρνει ο ηττημένος είναι εξευτελισμό και νεκρούς στρατιώτες καθώς και το κόστος των σφαιρών που εξαπέλυσαν εναντίον του ηττημένου οι νικητές .
« PREV
NEXT »

2 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Παπανδρέου σε τι λάκκο των λεόντων μας έβαλες!!Οι άνθρωποι είναι γελοίοι,αναιδείς,τρομολάγνοι,ψεύτες και απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου.Στη θέση των απατεώνων του Κορυδαλλού να συγχρωτίζονται με όλα τα αποβράσματα που αλληλομαχαιρώνονται θα έπρεπε να βρίσκονται τώρα κι όχι να διαχειρίζονται ή να συμβουλεύουν πώς θα πορευτούμε.Δημιούργησαν πλούτο από το πλούτο των εργαζομένων ελλήνων οι ανεπάγγελτοι,τα έβγαλαν και στο εξωτερικό χωρίς ντροπή,πολλοί απ άυτούς το δηλώνουν ευθαρσώς και δε κουνιέται φύλλο!!Τι να πει κανείς πλέον,ό,τι και να πει σε ώτα μη ακουόντων θα απευθύνονται οι κραυγές μας,επειδή στις αρτηρίες τους δε κυλάει αίμα καθόλου,όχι το ελληνικό αίμα,αλλά εκείνο το υγρό που ζωοδοτεί το σώμα.Πύον κυλάει και είναι κατάμαυρο όπως οι ψυχές τους.Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ αυτοί μας επεξεργάζονται άγρια,όταν τους ψήφισε αυτός ο ρημαγμένος λαός του έδωσε εντολή ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΜΝΗΜΌΝΙΑ,ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ κι αυτοί μας πάνε ντουγρού προς νέο μνημόνιο χείριστο των πρώτων μνημονίων των εθελόδουλων πρώην σκύβαλων της πολιτικής.Που μας πάτε ωρέ,φτάνει πια τα μέτρα,φτάνει η κοροιδία,η εντολή ήταν να αλλάξει το τοπίο της αφαίμαξης,της εξόντωσης,να μην αγγιχτεί πια κανένας πολίτης ΚΟΥΡΑΣΤΉΚΑΜΕ.Αγγίξτε τα λαμόγια,πιάστε τις περιβόητες λίστες και τους ληστές,τους γνωρίζετε.Μεταρρυθμίστε την υγεία,τις προμήθειες,τη παιδεία,τη δημόσια διοίκηση,τις συναλλαγές με μέτρο τις κάρτες παντού πλαστικό χρήμα να μη ξεφεύγει ούτε η Μαρία η κουτσή,κι όχι τα μικροεισοδήματα φτωχομπινέδων και τα μαντριά βοσκών και χωράφια πενήτων.

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεσαι δικηγόρο αμα δεις απόδειξη γράψε μου.
Χρειάζεσαι γιατρό αν δεις απόδειξη γράψε μου.

Χρειάζεσαι ηλεκτρολόγο αν δεις απόδειξη γράψε μου.
Χρειάζεσαι υδραυλικό αν δεις απόδειξη γράψε μου.
Θέλεις απόδειξη..θα πληρώσεις πολλά περισσότερα με απόδειξη.

Χρειάζεσαι επισκευή του αυτοκινήτου σου,αν δεις απόδειξη γράψε μου.
ελάχιστα παραδείγματα ελληνικής παράνοιας.
Δικηγόροι και γιατροί οι κορυφαίοι.
Δικηγόροι και γιατροί πολιτευτές,κόρακας κόρακος οφθαλμού ποτέ δε βγάζει.Ψάξτε τα εισοδήματα και θα δείτε αναντιστοιχία ει
σοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.