Προσφατα
.

15.5.15

Η μάνα Θράκη καίγεται και ο Κοτζιάς χορεύει

Η Ε.Ε χρηματοδοτεί μειονότητες στην Ελλάδα να συνεδριάζουν για τα εθνικά δικαιώματά τους

Σε εξέλιξη είναι το συνέδριο μειονοτήτων που πραγματοποιείται από τις 13 Μαΐου στην Κομοτηνή και έχει την σφραγίδα της Ομοσπονδιακής Ένωσης Εθνικοτήτων Ευρώπης (FUEN)  σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας και του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές το συνέδριο έχει ως κύριο θέμα την εκπαίδευση και θρησκευτική αυτονομία της μειονότητας της Θράκης και ευρύτερα τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων. Όμως το θέμα τους είναι καθαρά εθνικό και παίζεται βρόμικα.  

Με χρήμα της Ε.Ε
Το ερώτημα είναι πως το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε την έγκρισή του να γίνει ένα τέτοιο συνέδριο το οποίο δεν αφορά την θρησκευτική "μειονότητα" αλλά την εθνική μειονότητα, που στην συγκεκριμένη περίπτωση κάποιοι θέλουν να την αποκαλούν τουρκική. Άλλωστε την εποπτεία αυτού του συνεδρίου την έχει η FUEN που δεν επικεντρώνεται στο θρησκευτικό δικαίωμα του καθενός αλλά σε Εθνικότητες. Καθόλου τυχαίο επίσης δεν είναι ότι συνεπίκουρος σε αυτό το πρωτόγνωρο για την Ελλάδα συμβάν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ, κ. Κούτρας άφησε σαφείς υπαινιγμούς ότι το συνέδριο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε "Φίλες χώρες σπεύδουν αβίαστα να χρηματοδοτήσουν τέτοιου είδους δραστηριότητες, κάτι που στο εξής η Αθήνα θα λάβει υπόψη της", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ε.Ε νομιμοποιεί "εθνικές μειονότητες" στην Ελλάδα
Η FUEN είναι ένα εργαλείο της Ε.Ε που δημιουργήθηκε παράλληλα με την δημιουργία της Ένωσης το 1949. Στην Ομοσπονδιακή αυτή Ένωση μέλος της είναι και το Κόμμα της Φιλίας Ισότητας και Ειρήνης τουρκικής προέλευσης που έχει την έδρα του στην Κομοτηνή και 6,000 μέλη. Όπως διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα της FUEN, τα στοιχεία που δίνει ο πρόεδρός της, Mustafa Ali Çavus, το τουρκικό κόμμα δημιουργήθηκε από την ανάγκη να μάθει η πλειοψηφία και ο κόσμος "με πολιτικά και νομικά μέσα τις αδικίες που υπέστησαν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης". Μάλιστα ο κύριος Çavus κάνει σχόλιο στην επίσημη σελίδα της FUEN ότι η Ελλάδα αντιδημοκρατικά έχει ως εκλογικό όριο το 3% που αφορά ανεξάρτητους βουλευτές και για τον "αντιδημοκρατικό" αυτό λόγο το κόμμα του δεν έχει εκπροσώπους στο ελληνικό κοινοβούλιο!
Ενώ λοιπόν, ο κύριος Çavus θεωρεί αντιδημοκρατικό που δεν εκπροσωπείται στην Ελληνική Βουλή, από την άλλη στο ίδιο επίσημο σημείωμα της ιστοσελίδας της FUEN αναφέρει ότι η Ελλάδα επιμένει να μην αναγνωρίζει την Τουρκική Ταυτότητα των μουσουλμάνων πολιτών της Θράκης. Θέλει να είναι στην Ελληνική Βουλή, αλλά θέλει να είναι ως Τούρκος!
Συνεχίζοντας την επίθεσή του μέσω του ευρωπαϊκού 
εργαλείου FUEN εναντίον της Ελλάδας, τονίζει ότι μπορεί η Ελλάδα να τηρεί την Συνθήκη της Λωζάνης που αφορά την θρησκευτική και εκπαιδευτική ιδιαιτερότητα των κατοίκων, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Διότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του τουρκικού κόμματος της Θράκης είναι δικαίωμα να ορίζουν τα κρατικά σχολεία, τα ιδρυμάτα και τους εκκλησιαστικούς χώρους των μουσουλμάνων όπως αυτοί θέλουν. Τα χρήματα για το πώς θα το κάνουν αυτό, το σημείωμα δεν το αναφέρει. Ίσως από εκεί που χρηματοδοτείται επί 24 χρόνια για να είναι κόμμα τουρκικό μέσα στην Ελλάδα. Για το ότι δεν πρόκειται για ένα συνέδριο θρησκευτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα αποδεικνύεται από την συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης που έχουν ως σήμα τους την Θράκη ως ξέχωρο κράτος με τις ευλογίες της FUEN.
Δεν φθάνει όμως αυτό, διότι μέλος της FUEN με έδρα την Ρόδο είναι και ο "Σύνδεσμος Αλληλεγγύης Τουρκικού Πολιτισμού της Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων". Σύμφωνα με το δικό του σημείωμα στην FUEN,  μάχεται για λύση των προβλημάτων της τουρκικής μειονότητας που ζει στα νησιά!
Μέλος επίσης είναι και η "Μακεδονική μειονότητα" με έδρα την Φλώρινα που απαρτίζεται με μέλη του "Εθνικού Μακεδονικού κόμματος στην Ελλάδα", "Ουράνιο Τόξο".  

Επικοινωνιακή "στάχτη στα μάτια"
Αυτά είναι τα θέματα του Συνεδρίου που η ελληνική κυβέρνηση έδωσε την έγκρισή της να συζητηθούν σε ελληνικό έδαφος από Τούρκους. Δυστυχώς η ελληνική πλευρά άφησε αυτό το τεράστιο θέμα να καλυφθεί επικοινωνιακά μεταξύ της γελοίας κόντρας Χρυσής Αυγής και Ποταμιού. Η κόντρα όμως δεν έγινε για το Συνέδριο που ξεκίνησε στις 13 Μαϊου στην Κομοτηνή με χρήματα της Ε.Ε αλλά για τον αν έπρεπε ή όχι να περάσει ο Επιτάφιος την Μ. Παρασκευή στο χωριό Εχίνος.
Καθόλου τυχαία το Συνέδριο δεν ξεκίνησε την παραμονή της Επετείου της Απελευθέρωσης της Θράκης που είναι η 14η Μαΐου. Επίσης, καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι στην πλειοψηφία τους οι σύνεδροι που παίρνουν μέρος είναι εθνικοτήτων που ζητούν την απόσχιση των εδαφών που ζουν από τα κράτη που ανήκουν. Σκότοι, Καταλανοί, Τυρολέζοι κ.ο.κ. 
Όμως υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ Σκότων και Άγγλων και Ελλήνων και Τούρκων. Τα εδάφη της Σκοτίας κατακτήθηκαν με την βία όπως με την βία κατακτήθηκαν τα εδάφη της Ελλάδας από την Τουρκία. Δεν ζήτησε η Αγγλία την απόσχισή της από την Σκωτία, αυτό δηλαδή που ζητάει η Τουρκία μέσω της χρηματοδότησής της στο τουρκικό κόμμα της Θράκης.

Η ελληνική κυβέρνηση κάνει την πάπια
Η γελοιότητα της ελληνικής κυβέρνησης για το μείζον θέμα του Συνεδρίου είναι ότι στις 14 Μαΐου ενώ στην Κομοτηνή οι Τούρκοι διοργάνωναν συνέδριο για τα εθνικά τους και όχι θρησκευτικά τους δικαιώματα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Καμένος, βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη για τα 95 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θράκης. Την ώρα που η Τουρκία έχει στήσει παραμάγαζο μέσα σε ελληνικό έδαφος με την χορηγία της Ε.Ε ο κύριος Καμένος ανέμιζε σημαίες εναντίον ενός εχθρού που θα έρθει μέσω πολέμου να απειλήσει την Ελλάδα. 
"Φροντίζουμε με τη στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, να φέρουμε την πληρότητα των μονάδων της παραμεθορίου και ιδιαίτερα της Θράκης, στο 100%. Είμαστε περήφανοι για τις ένοπλες δυνάμεις μας. Είμαστε περήφανοι για τα στρατευμένα παιδιά μας που μαζί με τους επαγγελματίες, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, αλλά και τους εθνοφύλακες, κρατούν γερά αλλά και υψηλά το ηθικό, αλλά και προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα. Θα πρέπει να ξέρουν όσοι σκεφτούν να επιβουλευτούν την εθνική κυριαρχία αυτού εδώ του τόπου, ότι αυτός ο τόπος δεν παραδίδεται. Είτε η απειλή είναι με στρατιωτικά μέσα, είτε η απειλή είναι με οικονομικά μέσα", τόνισε ο υπουργός. 
Μόνο που οι εχθροί που απαιτούν Τούρκο βουλευτή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ανεξαρτησία για θέματα που άπτονται στην αποκλειστική ευθύνη του Ελληνικού Κράτους, ήταν λίγα μόλις χιλιόμετρα μακρυά από τον κ. Καμένο και με "οικονομικά μέσα" της Ε.Ε έκαναν συνέδριο για την "εθνική" τους κυριαρχία σε ελληνικό έδαφος. 
Την ίδια ημέρα που οι αυτοαποκαλούμενοι Τούρκοι συνεδρίαζαν για τα εθνικά τους δικαιώματα μέσα στην Ελλάδα  ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς βρισκόταν στην Αττάλεια και χαρούμενος που συμμετείχε στην Σύνοδο των υπουργών-κρατών μελών του ΝΑΤΟ χόρευε και τραγούδαγε το "we are the world" αγκαλιά με τον Τούρκο ομόλογό του. 
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν εθνικές μειονότητες στη Θράκη αγαπητέ αρθρογράφε. Απορώ με την εμμονή σου για αυτές.Και σταματάω εδώ.