Προσφατα
.

14.5.15

ΕΡΤ για τα…μπάζα!


Του Άρη Σκιαδόπουλου
Τόση φασαρία για να φύγει το μαύρο και να πέσουμε στα μαύρα μας τα χάλια; Τέτοιο έλλειμμα τελικά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανθρώπους;

Διότι η περίπτωση τοποθέτησης της κορυφής στην ΕΡΤ αυτό προδίδει. Έλλειμμα ανθρώπων που νάχουνε σχέση με πολιτισμό και στοιχειώδη διοίκηση! Κι αυτό, προοπτικά αναπαράγει μια παθογένεια μετριοτήτων, ευάλωτων σε κάθε παρακμή και ανασχετικών μηχανισμών κάθε προόδου και εξέλιξης.

Μια συνταγή που εφήρμοσε άριστα το ΠΑΣΟΚ και μας έστειλε κατά διαόλου. Άνθρωποι άσχετοι με τον πολιτισμό και το αντικείμενο, μάθανε στου κασίδη το κεφάλι, για να τα κάνουν στο τέλος σκατά κι απόσκατα.

Δεν είναι αρκετό σ΄ αυτόν τον τόπο να αποστρέφεσαι τη…γραβάτα. Τόκανε και ο Τσιτσάνης σ όλον του το βίο, δίχως να δηλώνει γενικώς και αορίστως αριστερός. Ωστόσο, πλούτισε τον πολιτισμό μας. Δεν αρκεί λοιπόν το τάχαμου αγράβατος για να δηλώσεις τον αντικομφορμισμό σου. Πρέπει όταν κρατάς τα ηνία μιας χώρας να την εκπροσωπείς επάξια. Δεν αρκούν κάποια προσοντούχα παιδιά να πάρουν ηγετικές θέσεις χωρίς να ξέρουν ποιος έγραψε το «Μεγάλο Ανατολικό»! Τουλάχιστον οφείλουν να περνάνε κι ένα φροντιστήριο… εδωδίμων!

Καλός και άγιος λοιπόν ο κ. Νίκος Παππάς,πού είναι υπουργός Επικρατείας και υπεύθυνος για τα τηλεοπτικά. Όταν όμως οι επιλογές του περιορίζονται ανάμεσα σ΄ έναν μέτριο συνθέτη κι έναν μετριότατο δημοσιογράφο, τότε τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνα. Αλήθεια, δεν έχει αυτός ο τόπος ικανότερους από τον συμπαθή συνθέτη κύριο Τσακνή κι από τον κ. Ταγματάρχη, που η μόνη δημοσιογραφική του επιτυχία ήταν μια σειρά φαρσοκωμωδίας μετά του κ. Λάλα;

Κι επιτέλους κανένας δεν φρόντισε να μάθει ότι τοποθετήθηκε στην ΕΡΤ επί… φωστήρος Γεωργίου Παπανδρέου; Ούτε ότι φέρει δια βίου, μετά του τότε προϊσταμένου του Χυτήρη τον βαρύ ίσκιο τής απόλυσης του Μανώλη Ρασούλη που ζούσε από το γλίσχρο μεροκάματο τής ΕΡΤ;

Κρίμα γιατί αναφέρει στο βιογραφικό του το πέρασμα του από την «Πρώτη». Ας ερωτηθεί πόση ήταν η θητεία του στην «Πρώτη» και τι προσέφερε.

Έπειτα, ποια είναι η απίθανη κυρία Έλλη Παπακωνσταντίνου, σκηνοθέτις και καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου «Βυρσοδεψείο»; Χάθηκαν τόσοι σημαντικοί καλλιτέχνες από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ας πούμε, τώρα μούρχεται στο νου η Μάνια Παπαδημητρίου, που η προσφορά της στο θέατρο είναι απείρως πιο σημαντική, αλλά και ο αγώνας της για το ΣΥΡΙΖΑ εξαιρετικά σημαντικός; Στο κάτω κάτω της γραφής, η Μάνια υπήρξε και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση του Μανώλη Γλέζου. 

Πολλά είναι τα ονόματα ικανών ανθρώπων του πολιτισμού, αλλά και νέων τεχνοκρατών με εμπειρία, που μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να εμπιστευθεί. Το επιχείρημα ότι κριτήριο επιλογής του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ ήταν η προηγούμενη εμπειρία του είναι για…γέλια! Διότι:

Μια κυβέρνηση αριστεράς οφείλει να κομίζει νέο ήθος και ύφος και να δίνει ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα, φρέσκα με νέες ιδέες πρωτοποριακές.

Εδώ δεν έχει εμπειρία διακυβέρνησης κανένας από τούς υπουργούς της κυβέρνησης και μας μάρανε η… εμπειρία του Ταγματάρχη στην ΕΡΤ;

Θα πρέπει να ξέρει ο κ. Παππάς ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ν΄ ανοίξει η ΕΡΤ και να απαλλαγούμε από το παλιό μόρφωμα. Το πρόβλημα δεν περιορίζεται σε μια λογιστική αντίληψη, γιατί τότε την ηθική της «τρόικας» που αποστρεφόμαστε, την εφαρμόζουμε στην ΕΡΤ.

Άλλωστε κι έναν μπακάλη να βάλεις στο ταμείο και του πεις δούλεψε το μαγαζί με τριακόσια ευρώ το μήνα, θα το κάνει. Δε χρειάζεται νάναι και φωστήρας στο κάτω- κάτω. 

Χρειάζεται να είναι ένας άνθρωπος βαθιά πολιτισμένος, που νάχει επαφή με την κοινωνία και τα σύγχρονα ρεύματα. Να δώσει μια αριστερή προοπτική και αισθητική στον τηλεθεατή. 

Διαφορετικά, NOVA έδωσες, ..NOVA θα λάβεις!


ημεροδρόμος
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ελληνική τηλεόραση?Παρ ότι έχω αποκωδικοποιητή δε πιάνω το σήμα της.