Προσφατα
.

9.4.15

Ισλαμιστές εισέβαλαν στο TV5 Monde

Εισβολή χάκερ της ISIS παρέλυσε το TV5 Monde
Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5 οδηγήθηκε σε πολύωρη παράλυση μετά από επίθεση χάκερ του τζιχαντιστικού «Ισλαμικού Κράτους». 
Τα κανάλια σταμάτησαν να εκπέμπουν και οι λογαριασμοί του δικτύου στα κοινωνικά δίκτυα αναμετέδιδε, επί περίπου τρεις ώρες, ισλαμιστικά συνθήματα, προτού η κατάσταση αρχίσει να τίθεται υπό έλεγχο. 
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι χάκερ εξαπέλυσαν και απειλές ονομαστικά σε συγγενείς Γάλλων στρατιωτικών. Η κυβερνοεπίθεση ξεκίνησε στις 22:00 (ώρα Παρισιού), όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού Ιβ Μπιγκό, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 
«Δεν είμαστε πλέον σε θέση να μεταδώσουμε κάποιο από τα κανάλια μας. Οι ιστότοποί μας και τα κοινωνικά μας δίκτυα δεν είναι υπό τον έλεγχό μας και εμφανίζουν όλα τα αιτήματα του Ισλαμικού Κράτους», είπε ο επικεφαλής του τηλεοπτικού δικτύου TV5 Monde. 
Τα κανάλια του δικτύου δεν εξέπεμπαν και οι ηλεκτρονικοί του λογαριασμοί σε Twitter και Facebook αναμετέδιδαν προπαγανδιστικά μηνύματα των τζιχαντιστών. Η επίθεση έγινε με «στόχο» τη γαλλική συμμετοχή στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. 
Συγκεκριμένα μάλιστα στο λογαριασμό του TV5 στο Facebook, οι χάκερ ανάρτησαν στοιχεία συγγενών στρατιωτικών αξιωματούχων που έχουν ρόλο στις επιχειρήσεις. «Στρατιώτες της Γαλλίας, μείνετε μακριά από το Ισλαμικό Κράτος» έγραψαν, και απείλησαν: «Έχετε την ευκαιρία να σώσετε τη ζωή των οικογενειών σας».
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια