Προσφατα
.

9.4.15

Ο Βλαντιμίρ κι ο Κακομοίρ

Του Γιάννη Λαζάρου 
Περιμέναμε κι εμείς ότι πήρε φόρα ο Αλέξης τρίζοντας τα δόντια δανειστών και Ευρωπαίων και θα γίνει το έλα να δεις. Θα τους κάνει μία ρήξη που θα δεν θα ξέρουν από πού να κρυφτούν. Αλλά ο Αλέξης είναι Αλέξης. Και από έναν Αλέξη μην περιμένεις ποτέ πράξεις Αλέξανδρου. 
Πάρε τα αγγούρια μου, πάρε τα καρπούζια μου, πάρε και την καρδιά μου, ωραία μου κυρία, ήταν η άτυπη συμφωνία με τον Ρώσο. Περιμέναμε να ακούσουμε κάτι και ακούσαμε τα χείριστα των χείριστων που αναμέναμε. Αυτή δεν ήταν συνάντηση δύο αρχηγών. Ήταν συνάντηση του Πούτιν με τον εκπρόσωπο των οπωροπωλών Ελλάδας. Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω. 
Το στείλαμε το παιδί να κάνει μία συμφωνία για να αναπτυχθεί η “ανεξάρτητη” Ελλάδα, όμως το παιδί έκανε συμφωνία να παράγουν οι Έλληνες τα προϊόντα της γης τους χωρίς να έχουν το δικαίωμα να τα στείλουν τυποποιημένα παρά μόνο χύμα λόγω του εμπάργκο που μάς έχει κάνει η Ρωσία. Πολύ ωραία, Αλέξη. Αλλουνού θα του βγαίνει το λάδι να παράγει και οι Ρώσοι θα έχουν το δικαίωμα να τα παίρνουν ως πρώτη ύλη για να τα τυποποιούν οι ίδιοι. Δε μάς έφθανε που το μοναδικό σε ποιότητα ελαιόλαδο μας το παίρνουν οι δυτικοί ως πρώτη ύλη το ραφινάρουν και το πωλούν ως δικό τους, τώρα θα έχουμε και πορτοκάλια Σιβηρίας! Κλείσε μία συμφωνία ρε Αλέξη, να μην καταναλώνουμε τα προϊόντα που παράγουμε αλλά αφού τα δίνουμε σε τιμές κάτω του κόστους να έχουμε δικαίωμα να τα εισάγουμε από τρίτες χώρες γιατί αυτό θα ανέβαζε τα έσοδα του Κράτους από τους δασμούς!
Έτσι λύνεται και το πρόβλημα της πρωτογενούς παραγωγής φτιάχνοντας ένα μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που θα φέρει τα πάνω κάτω, διότι είναι άλλο να υπάρχουν αγγούρια καλυβιώτικα και άλλο αγγούρια Μοσχοβίτικα άλλο πράμα η τσακώνικη μελιτζάνα και άλλο η μελιτζάνα Βλαδιβοστόκ. 
Χαρές που θα κάνουν οι αγρότες της Ελλάδας! Έτσι είναι. Πρώτα σε εξαθλιώνουν και αφού σε ρίξουν στον πάτο του βόθρου σου πετάνε ένα σωσίβιο να ζεις μεν, αλλά να νιώθεις τον βόθρο παράδεισο. Άνοιξαν οι αγορές και τρίβουν τα χέρια οι μεσάζοντες Ρώσοι που θα κάνουν κοινοπραξίες με Έλληνες αλλά με έδρα τη Ρωσία με μόνο σκοπό να “πουλάμε” προϊόντα στο “ξανθό γένος”. Το ξανθό γένος αυτοί , το κατάμαυρο εμείς. Κασμά εμείς, χαβιάρι αυτοί. 
Μα τι συμφωνίες κλείνει αυτό το παιδί που τρόμαξαν τους Ευρωπαίους εταίρους ότι έχασαν τον Αλέξη από σύμμαχό τους. Μισή Μακεδονία πήραν οι Αζέροι για να πουλήσουν το αέριο τους στην Δύση, έκλεισε και την υπόλοιπη μισή Μακεδονία ο Αλέξης για να πουλάνε αέριο οι Ρώσοι στην Δύση. Σε λίγο δε θα υπάρχει θέμα με τα Σκόπια και την ονομασία Μακεδονία. Κατάφεραν οι Ελληνάρες πολιτικοί να υπάρχουν ταμπέλες εταιρειών και όχι Μακεδονίας. “Κρατίδιο Αζέρων”, “Κρατίδιο Ρώσων” και από κάτω για να μη μας πουν και εντελώς αριστερούς έχουμε και το “Κρατίδιο των Καναδών”. Αυτό κι αν είναι ανεξαρτησία. Άντε να δώσουμε και το Αιγαίο στους φίλους Αμερικανούς του συγκυβερνήτη πατριωτάρα Καμένου να το κάνουμε “Μπρουκλινικό Πέλαγος” ενώ τον Πειραιά τον έχουν κάνει “Πόρτο Τσάινα Τάουν” οι φίλοι μας Κινέζοι. 
Ρε, πόσους φίλους είχε αυτή η χώρα και δεν το γνώριζε. Όλοι τρέχουν να την σώσουν γιατί έχουν ιστορικούς δεσμούς μαζί της. Μόνο που αυτοί οι δεσμοί είναι αιώνια προξενιά τα οποία δεν έχουν ίχνος αισθήματος παρά μόνο σκοπό την προίκα της νύφης. Ως προξενευόμενη νύφη η Ελλάδα βγάζει φωτογραφίες με τους μνηστήρες. Από την Ουάσιγκτον, στο Πεκίνο και από τη Μόσχα στο Βερολίνο. Έτσι, κρίμα ο ένας, κρίμα ο άλλος κανένα παιδί από τον άντρα μου. Σαν τους κερατάδες βλέπουμε να διαδραματίζεται το “πανηγύρι” της νύφης που την σέρνουν από το χέρι οι κηδεμόνες κυβερνήτες της. Κερατάς και δαρμένος είναι ο ελληνικός λαός ενώ η “Αριστερά” ντύνεται Μπαμπούσκα που την ανοίγεις και από μέσα βγαίνουν όλο και νέες μορφές. Μία κούφια κούκλα που αλλάζει πρόσωπο ανάλογα με το ποιον διαπραγματεύεται. Μια το πρόσωπο του Καπιταλιστή, την άλλη του Ευρωπαϊστή, του Φιλελευθέρου, του Ξεπουλητή και πουθενά καρδιά να χτυπάει στον ρυθμό της Ελλάδας. 
Αλλά εκεί που είναι να γελάει και το παρδαλό κατσίκι είναι την στιγμή που ο Αλέξης μίλησε στον Πούτιν για τον τουρισμό. Τα μάθατε; Ο Αλέξης θα φέρει πλούσιους τουρίστες να τους σερβίρουν τα ελληνάκια σερβιτόροι το ούζο που θα τυποποιείται στο Νοβοσιμπίρσκ. Ξέρει ο Αλέξης από Ρώσους τουρίστες. Του έδωσε τις συμβουλές ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, αριστεροαριστερός Πιτσιόρλας. Εφόσον κατάφερε να φτιάξει το ένα πόδι της Χαλκιδικής αποικία Ρώσων μεγιστάνων με ιδιωτικό χωριό δεν θα καταφέρει να πείσει να έρθουν οι Ρώσοι στο ελληνικό ρωσικό χωριό να αφήσουν τα ρούβλια τους; Άσε που μέσω αποκρατικοποιήσεων όπου υπάρχει ακρωτήρι ανεκμετάλλευτο θα βάζουμε τον κύριο Πιτσιόρλα να κάνει τον σχεδιασμό της “ανάπτυξης” με Ρώσο-Δυτικά κεφάλαια.
Ευτυχώς που υπάρχει η Ε.Ε και οι ΗΠΑ και “κράτησαν” τον Αλέξη που είναι τόσο κουβαρντάς γιατί έτσι που πήρε φόρα στην Μόσχα ήταν έτοιμος να δώσει και το βρακί του στον Βλαντιμίρ για κάνει ρήξη με τους Δυτικούς και να πιστέψουν οι Έλληνες ότι ζουν σε χώρα και όχι σε αποικία. Ευτυχώς το βρακί του δεν το έδωσε και δεν είδαμε που έχει γραμμένες με ανεξίτηλο μελάνι τις λέξεις: Ελπίδα, Αξιοπρέπεια, Ελευθερία, Ελλάδα.-
« PREV
NEXT »

3 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Λαζάρου ( το ρε εν προκειμένω συνιστά προσφώνηση τιμητική, καθώς απευθύνεται σε άνθρωπο με τιμή και αξία και σε πένα υπηρετούσα την αλήθεια ).

Ανώνυμος είπε...

Σε συμπλήρωση του προηγούμενου σχόλιου : ¨Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ" είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, γιατί κάποιοι " άφησαν το φαγητό τους στη μέση ..." .
Τι θα γίνει ρε αποικοικρατούμενοι ( συμπεριλαμβανομένης και της σχολιάζουσας, και εδώ το ρε έχει άλλη σημασία ) θα πρέπει να αναγκαστούμε να αφήσουμε το φαγητό μας στη μέση, για να καταλάβουμε ότι η Χώρα μας τεμαχίζεται και η Πατρίδα μας είναι σε κίνδυνο.
Αυτά που διαλαμβάνεται στο άρθρο σας κ. Λαζάρου, πλέον, δεν αποτελούν πρόβλεψη . Ήδη, στις κινεζικές εμπορικές επιχειρήσεις που υπάρχουν σε όλη την Χώρα, απασχολούνται ντόπιοι για ένα ξεροκόματο.

Ανώνυμος είπε...

διόρθωση του προηγούμενου : ΡΕ ΡΕ ΡΕ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ...