Προσφατα
.

15.4.15

Αμερικανοί έφυγαν άρον άρον από την Υεμένη

Εκατοντάδες Αμερικανοί υπήκοοι και μέλη των οικογενειών τους εγκατέλειψαν την Υεμένη με πλοία διαφόρων κρατών με προορισμό το Τζιμπουτί για να σωθούν από τον πόλεμο στη χώρα της αραβικής χερσονήσου, δήλωσε χθες Αμερικανός αξιωματούχος. 
Οι Αμερικανοί επιβιβάστηκαν σε ινδικά, κορεατικά και ρωσικά πλοία, τα οποία όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που ανάρτησε ο Αμερικανός Πρέσβης στο Τζιμπουτί δεν είναι και ό,τι καλύτερο, με τα οποία κάλυψαν μια απόσταση περίπου 30 χλμ. στην Ερυθρά Θάλασσα για να φθάσουν στο Τζιμπουτί, στο Κέρας της Αφρικής. 
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε παραδεχθεί την περασμένη εβδομάδα ότι δεν είχε λάβει ακόμη μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Αμερικανών που παγιδεύτηκαν στην Υεμένη εξαιτίας της σύγκρουσης ανάμεσα στους Σιίτες αντάρτες Χούτι και τους υποστηρικτές του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, που υποστηρίζεται από τη (σουνιτική) Σαουδική Αραβία. 
Όπως δήλωσε η Μαρί Χαρφ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την άφιξη των υπηκόων των ΗΠΑ στο Τζιμπουτί Αμερικανοί αξιωματούχοι θα τους προσφέρουν τροφή, νερό, φροντίδες και στέγη. 
Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Τζιμπουτί Τομ Κέλι ανέφερε μέσω Twitter ότι 178 Αμερικανοί και 125 μη Αμερικανοί έφθασαν ως χθες στο Τζιμπουτί με 12 πλοία και ένα αεροσκάφος.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια