Προσφατα
.

15.4.15

Ρατσιστής, Αριστερός και Ευρωπαίος

Καταρρέει το αλληλέγγυο πρόσωπο της κυβέρνησης μπροστά στο μεγάλο αφεντικό Ε.Ε. Με το "κεφάλι" θα παίρνει κονδύλια κάνοντας την Ελλάδα ευρωπαϊκό Γκουαντάναμο

Ξενοφώντας Ερμείδης
Σε σύγκρουση με την δήθεν αριστερή ιδεολογία της βρίσκεται η κυβέρνηση εξαιτίας του μεγάλου κύματος μεταναστών και προσφύγων που έχουν ξεχυθεί προς την Ευρώπη με τελικό σταθμό την Ελλάδα. Η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει τις χρόνιες γραμμές της που την διαχώριζαν από την φιλελεύθερη πολιτική περί μεταναστευτικού των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά αυτό δεν γίνεται όταν πρέπει να τηρείς τις ρατσιστικές Συνθήκες της Ε.Ε που διαχώρισαν την Ευρώπη σε Νότο και Βορρά. 
Πέρα από την αλαζονική στάση της αρμόδιας υπουργού κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου απέναντι στους μετανάστες-πρόσφυγες όσο και απέναντι στους ίδιους τους Έλληνες, τους οποίους θεωρεί ρατσιστές, η τελευταία κίνηση της κυβέρνησης με την εξαίρεση μόνο των Σύριων προσφύγων για νόμιμα χαρτιά, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δρα ως υπάλληλος της Ε.Ε. Μη μπορώντας να αθετήσει τις Συνθήκες της Ε.Ε για την μετανάστευση η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται το ρόλο που της έδωσαν οι εταίροι: Να γίνει ένα τεράστιο στρατόπεδο μεταναστών και προσφύγων για τους στρατιωτικοπολιτικούς σκοπούς των ισχυρών κρατών της Ε.Ε.

Πρόσφυγες δύο ταχυτήτων
Η πίεση που δέχεται από το άμεσο πρόβλημα εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που είναι έτοιμοι να σπρωχτούν από την Τουρκία και την Βόρεια Αφρική προς την Ελλάδα, ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει το απίστευτο για την ιδεολογική της γραμμή  κίνηση. Διαχώρισε τους πρόσφυγες σε Σύριους και μη, υποσχόμενη στους πρώτους ότι θα έχουν δικαίωμα νόμιμων χαρτιών και παροχή ασύλου. Εξαίρεσε δηλαδή πρόσφυγες άλλων εμπόλεμων περιοχών της Ασίας και της Αφρικής που καταφθάνουν στην Ελλάδα. Την ώρα που ο ISIS έχει εισβάλλει σε Παλαιστινιακά στρατόπεδα προσφύγων, σε Κουρδικές περιοχές, σε περιοχές της Υεμένης, του Ιράκ αλλά και παρακλάδια αυτής σφάζουν αμάχους στην Αφρικής λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να διαχωρίσει από όλους αυτούς τους πρόσφυγες μόνο τους Σύριους με δικαίωμα ασύλου. 
Αυτό δεν έγινε βέβαια επειδή θεωρούνται οι Σύριοι περισσότερο άνθρωποι από ό,τι οι άλλοι. Έγινε επειδή η Δύση έχει κηρύξει πόλεμο στην κυβέρνηση της Συρίας έτσι οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες θεωρούνται θύματα του εθνικού στρατού της Συρίας, ανεξάρτητα αν χιλιάδες από αυτούς είναι θύματα των εξτρεμιστικών ισλαμιστικών μισθοφορικών ομάδων του ISIS. 
Αν η Ε.Ε είχε υπογράψει ανάλογες κυρώσεις εναντίον των χωρών που πλήττονται από τον ISIS τότε η ελληνική κυβέρνηση θα ήταν υποχρεωμένη από την Ε.Ε να δώσει άσυλο σε όλους. Τι κερδίζουν όμως οι Σύριοι πρόσφυγες με τα νόμιμα χαρτιά; Απολύτως τίποτε διότι ακόμη κι αν έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν σε χώρες της Ε.Ε θα πρέπει να επιστρέψουν μέσα σε τρεις μήνες στην "φυλακή" Ελλάδα κι αυτό γιατί οι Συνθήκες του Δουβλίνου υποχρεώνουν την Ελλάδα και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, που δέχονται πρώτα το κύμα μεταναστών και προσφύγων, να είναι οι χώρες που αναγκαστικά θα τους στοιβάξουν ακόμα κι αν κάνουν ένα ταξίδι ενός έτους σε άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε.

Η ρατσιστική Ε.Ε
Οι Βρυξέλλες καθόλου τυχαία δεν επέλεξαν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να έχει το θέση του Επιτρόπου για το Μεταναστευτικό της Κομισιόν. Έτσι, ένας Έλληνας θα είναι υποχρεωμένος να κάνει το φερέφωνο των Βρυξελλών για όσα θα πρέπει η ίδια η πατρίδα του να κάνει για να είναι συνετό μέλος της Ε.Ε. Ο κύριος Αβραμόπουλος μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με το κύμα μεταναστών και προσφύγων αρκέστηκε να δηλώσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει οικονομική στήριξη στα κράτη-μέλη που σηκώνουν το φορτίο των ανθρωπίνων ψυχών που φθάνουν στα σύνορά της. Επίσης, ένα από τα σχέδια είναι να στοιβάξουν τους πρόσφυγες σε χρηματοδοτούμενα με ευρωπαϊκά κονδύλια στρατόπεδα της Βορείου Αφρικής για να έχουν ανάλογη τύχη με τον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στα περίχωρα της Δαμασκού πριν λίγες ημέρες.
Βέβαια, σύμφωνα με την υπουργό Χριστοδοπούλου, τα ευρωπαϊκά κονδύλια έρχονται μόνο όσον αφορά τους πρόσφυγες γι' αυτό και πίεσε τους δημοσιογράφους να μην τους αναφέρουν ως "μετανάστες" ή "λαθρομετανάστες" διότι δεν πρόκειται η Ε.Ε να δώσει λεφτά για την σίτιση και την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη. 
Σε μία τέτοια ένωση κρατών η αριστερή κυβέρνηση θέλει να είναι μέλος αποδεικνύοντας ότι οι κοινωνικές ευαισθησίες της σταματούν εκεί που θίγεται η σχέση της με την δανειοδότρια Ε.Ε. Δεν πέρασαν εβδομάδες από τις εξαγγελίες των υπουργών της που υποσχόταν κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης όπως αυτό της Αμυγδαλέζας. Όμως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τα κλείνει αλλά αποφάσισε να στοιβάξει σε αυτά όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν κατά χιλιάδες. Μάλιστα, με έναν μαγικό τρόπο θα διαχωρίσει σε δύο στρατόπεδα τους έγκλειστους: Σε πρόσφυγες και μετανάστες. Οι πρώτοι θα παίρνουν νόμιμα έγγραφα και οι άλλοι θα ζουν ως αδέσποτα με την επιτήρηση του μπόγια.
Μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, ότι 1,500,000 μετανάστες και πρόσφυγες είναι έτοιμοι να περάσουν από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα και την Βουλγαρία δεν μπορεί να μην περάσει από το μυαλό μας τι είδους στρατόπεδα συγκέντρωσης θα πρέπει να φτιαχτούν στην Ελλάδα για να τους χωρέσουν όλους. 
Μπορεί ο υπουργός να θέλει να έρθει σε σύγκρουση με την Ε.Ε μέσω δηλώσεων λέγοντας ότι πρέπει το βάρος των μεταναστών και προσφύγων να το μοιραστούν όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε, όμως αυτό που τον ένοιαξε περισσότερο είναι τα 90 εκατ. ευρώ που ενέκρινε η Ε.Ε για να φτιαχτούν 2,500 κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα και η κυβέρνηση Σαμαρά δεν τα έφτιαξε. Έφτιαξε όμως έναν φράχτη  που επιτηρείται με μία ευρωπαϊκή Frontex, η οποία σύμφωνα με τον επίτροπο Αβραμόπουλο θα ενισχυθεί για να φυλάξει τα ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΟΡΑ της ελληνοβουλγαρικής γραμμής!

Η "ρατσιστική" Ελλάδα
Η τάση της κυβέρνησης να θέλει να στιγματίσει τους Έλληνες ως ρατσιστές και ότι μόνο αυτή είναι η αλληλέγγυα στα πάθη των κατατρεγμένων, καταρρέει από την στιγμή που αποδέχεται τις ρατσιστικές Συνθήκες της Ε.Ε εναντίον της Ελλάδας. Από την στιγμή που μία κυβέρνηση δεν ασκεί άμεσα βέτο για την Συνθήκες Δουβλίνο Ι και ΙΙ, παρά κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων με έναν πρωθυπουργό Κάμερον ο οποίος έδωσε έξι μήνες προθεσμία στην Ε.Ε να άρει τις απαγορεύσεις απέλασης έτσι ώστε να έχει το δικαίωμα να πετάξει έξω από το βρετανικό έδαφος Ευρωπαίους μετανάστες που έχουν μείνει άνεργοι, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα παίζει τον ρόλο της αποικίας της Ε.Ε και όχι του ισότιμου μέλους αυτής. 
Οι Έλληνες πολίτες αποδεικνύουν σε όσες περιοχές φθάνουν μετανάστες και πρόσφυγες ότι είναι Έλληνες και όχι Ευρωπαίοι κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν να παρέχουν την φιλοξενία που αρμόζει στον οποιοδήποτε πατάει τα χώματά του. Όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ρατσιστής ένας πολίτης ο οποίος βλέπει ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν δύο από μία σταγόνα νερό και μάλιστα στην πιο σκληρή εποχή για την Ελλάδα από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο. 
Οι κυβερνήσεις της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής με μεγάλη άνεση ρίχνουν τις ευθύνες, που οι ίδιοι πρέπει να αναλάβουν, στον ελληνικό λαό χαρακτηρίζοντάς τον ως ρατσιστή που αποκαλεί μετανάστες και πρόσφυγες ως σκουπίδια και ισλαμοφασίστες. Οι υπουργοί της κυβέρνησης, Κοτζιάς και Πανούσης, ήταν αυτοί που τρομοκράτησαν τον ελληνικό λαό ότι κύματα μισθοφόρων του ISIS θα κάνουν ντου στην Ελλάδα από τα παράλια της Λιβύης μεταφερόμενοι με σαπιοκάραβα που μετακινούν μετανάστες και πρόσφυγες. Τι πρέπει να κάνει ο Έλληνας πολίτης; Να δώσει χέρι βοηθείας σε όσους φθάνουν στην πόρτα του ή να σηκώσει όπλο εναντίον τους; Τι προτείνουν οι δύο εξέχοντες υπουργοί της αριστερής κυβέρνησης; 

Πρώτη φορά Ρατσιστερά
Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της διαχωρίζοντας αυτούς που χρίζουν βοήθειας από αυτούς που την απειλούν τότε η Ελλάδα έχει πρόβλημα φύλαξης της εθνικής της κυριαρχίας εξαιτίας των πολιτικών εκπροσώπων της. 
Αν η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται ως εταίρους και φίλους συμμάχους μια Αγγλία που απειλεί ακόμα και Έλληνες μετανάστες με απέλαση επειδή έμειναν άνεργοι και μια Γαλλία που εκτόπισε μαζικά προς χώρες της Ανατολικής Ευρώπης Τσιγγάνους για να καθαρίσει η δυτική χώρα από τους "βρομιάρηρες", τότε είναι μια κυβέρνηση που δεν χρειάζεται ακροδεξιά κόμματα να παίξουν τον ρόλο του Άριου εφόσον πιο αποδοτικά για την Ε.Ε παίζει η ίδια αυτόν τον απάνθρωπο ρόλο. 
Μάλιστα παίζει διπλό ρόλο. Ο ένας είναι να κλείνει προς τις ρατσιστικές πολιτικές των ισχυρών κρατών μελών της Ε.Ε και από την άλλη να γεμίζει φόβο τον λαό της ότι θα του πάρει το ψωμί και το κεφάλι όποιος μπαίνει στην χώρα με το πρόσχημα του πρόσφυγα ή μετανάστη.
Άλλωστε η ίδια ελληνική κυβέρνηση διαχωρίζει τους ανθρώπους των φυλών της Μέσης Ανατολής και Αφρικής σε δύο τάξεις. Στους κατεστραμένους και στους νεόπλουτους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι προωθεί ευκολία βίζας για τους τουρίστες από τη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική που πλούτισαν μετά την "αραβική άνοιξη". Μια "Άνοιξη"  που σχεδίασαν με μαεστρία οι σύμμαχοι της Ελλάδας ΗΠΑ και  Ε.Ε με τα αποτελέσματα που βλέπουμε να "λιάζονται" κάτω από τον ελληνικό ουρανό.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια