Προσφατα
.

24.4.15

Η Αμερική στρατοπέδευσε στην Ουκρανία


Για παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων που εκπαιδεύουν τις ουκρανικές δυνάμεις στις ζώνες των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, κάνει λόγο το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Intefax. 

Επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το Interfax μετέδωσε ότι αμερικανικά στρατεύματα εκπαιδεύουν τις ουκρανικές δυνάμεις όχι μόνο στη δυτική Ουκρανία «όπως δείχνουν τα ουκρανικά τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και στην εμπόλεμη ζώνη Μαριούπολης, Σεβεροντονέτσκ, Αρτιμοβόσκ και Βολνοβάκχα». 

Ένα 24ωρο νωρίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι έχει παραδώσει στους αντιαεροπορικά συστήματα και βαρύ οπλισμό στην ανατολική Ουκρανία, και παράλληλα οι ρωσικές δυνάμεις εκπαιδεύουν φιλορώσους κατά παράβαση της συμφωνίας εκεχειρίας. 

Έντονη ήταν η αντίδραση του αμερικανικού Πενταγώνου, το οποίο χαρακτήρισε γελοίους τους ισχυρισμούς των Ρώσων. «Η Ρωσία εξακολουθεί να εκπαιδεύει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, παραβιάζοντας κατάφωρα τη Συμφωνία του Μινσκ και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια