Προσφατα
.

22.4.15

Κυβέρνηση Τσιπράκογλου

Με εντολές της Κομισιόν η κυβέρνηση παρέδωσε τα πάντα στους Δανειστές-Κόλπο οι ασάφειες για την τελική Συμφωνία του Ιουλίου

Σε ακραίο φεντεραλιστή μετεξελίχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, αποφασίζοντας να βγάλει αυτόν τον κρυφό εαυτό του την στιγμή που η κυβέρνηση άδειασε όλα τα ταμεία των δημοσίων φορέων. Από το 20ο Συνέδριο του Banking Forum, που έγινε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, δήλωσε ότι το όνειρό του είναι να συμμετέχει στην μετεξέλιξη της νομισματικής ευρωπαϊκής ένωσης σε οικονομική. Κατά τον υπουργό το μόνο εμπόδιο που σταματά την ομοσπονδιοποίηση της Ε. Ε είναι οι διαπραγματεύσεις, εννοώντας ότι το "παιχνίδι" των ρήξεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών είναι αυτό που εμποδίζει την ολοκλήρωση της πλήρους κοινής οικονομικής πολιτικής της Ε.Ε. "Έπρεπε να πηγαίνουμε προς μια ευρωπαϊκή ομοσπονδιακή ένωση αλλά η διαπραγμάτευση αποτελεί εμπόδιο".

Εμπόδιο της Ε.Ε ήταν τα αποθεματικά
Το σημαντικότερο εμπόδιο όμως για την πλήρη εξάρτηση της Ελλάδας από την Ε.Ε, δηλαδή από ένα κέντρο αποφάσεων εναντίον της οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας, έγινε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έγινε πραγματικότητα. Όπως δήλωσε η Κομισιόν που έχει ως πρόεδρο τον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο φεντεραλιστή για πρόεδρο, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, η απαίτησή της για ένα και μοναδικό Ταμείο στην Ελλάδα έγινε πραγματικότητα. Βάζοντας ως παράδειγμα την Ολλανδία (!!!), η Κομισιόν έδωσε εντολή στην ελληνική κυβέρνηση να αδειάσει όλα τα αποθεματικά δήθεν για τον καλύτερο δημόσιο έλεγχο.

Όμως από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, ενημερωθήκαμε ότι η αρπαγή των αποθεματικών ασφαλείας των 1500 φορέων δεν έγινε για τον καλύτερο έλεγχο, αλλά για να καλυφθούν οι εσωτερικές ανάγκες της χώρας. "Μάς λείπουν ακόμα 400 εκατ. μεταξύ αυτών μισθοί και συντάξεις", δήλωσε ο κ. Μάρδας. Η ασαφής απάντηση του αναπληρωτή υπουργού ότι θα καλυφθούν οι συντάξεις από άλλους πόρους, αν οι Περιφέρειες και Δήμοι δεν συναινέσουν να δώσουν τα αποθεματικά τους, αποδεικνύει ότι τα χρήματα τα έκλεψαν για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις εφόσον οι δανειστές αυτό ήθελαν. Να τελειώσουν και τα τελευταία αποθεματικά για να κρατάνε την Ελλάδα στο χέρι πλήρως. 

Στημένες οι ασάφειες για να "φάνε" τα λεφτά 
Ήταν μία απίστευτα καλά εκτελεσμένη στρατηγική με πρωτεργάτες την ελληνική κυβέρνηση και τους Δανειστές. Ο κύριος Βαρουφάκης από την αρχή της θητείας του δρα αποδεδειγμένα και με τις τελευταίες του δηλώσεις ως υπάλληλος της Ε.Ε και όχι ως Έλληνας υπουργός. Οι σκηνοθετημένες ασάφειες, που ο ίδιος της χαρακτήριζε ως δικιά του στρατηγική για να αγοράσει χρόνο, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από εντολή των Δανειστών να γίνει αρπαγή και των τελευταίων αποθεματικών των Ταμείων της χώρας βάζοντάς τα σε ένα κοινό λογαριασμό, που την διαχερίσησή του θα την έχει αποκλειστικά η Τράπεζα της Ελλάδος. Η ελληνική κυβέρνηση θα μετατρέψει σε τραπεζικά ρέπος το πραγματικό χρήμα που έχουν δώσει οι Έλληνες προς τα Ταμεία που άδειασαν με μία υπογραφή πραξικοπηματική.

Το τέλος της Ελλάδας μόλις άρχισε
Η υποκρισία του υπουργού συνεχίστηκε όταν σε μήνυμά του σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ελλάδα που έγινε στην Μελβούρνη, τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει από τους Θεσμούς ένα είδος πραξικοπήματος, όχι με τανκς όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών. Το ψέμα του καταρρίπτεται από τον ίδιο εφόσον στο Banking Forum δήλωσε ότι τα Eurogroups είναι εθιμοτυπικά και η Συμφωνία με τους Θεσμούς είναι δεδομένη. Αποκαλύπτει  λοιπόν ότι το Γιουρογκρούπ είναι για τα "μάτια του κόσμου" ενώ oi συμφωνίες γίνονται με άλλους κρυφούς για τον λαό τρόπους. Παραδέχθηκε ότι η συμμετοχή του στα Γιουρογκρούπ με ύφος ανένδοτου ήταν μια παράσταση "εθιμοτυπική" διότι η Συμφωνία ήταν ήδη προγραμμένη. 

"Η συμφωνία θα επέλθει, θα υπάρξει πλήρης σταθεροποίηση. Η σύγκληση είναι ξεκάθαρη και το παραδέχονται και οι θεσμοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει κάτι στο Eurogroup το οποίο είναι εθιμοτυπικό. Αυτή η κυβέρνηση δεν βάζει την επόμενη δόση πάνω από όλα. Αυτό που βάζουμε πάνω από όλα είναι να υπάρξει μια συμφωνία που θα σταθεροποιεί την οικονομία. Έχουμε επενδύσει πάρα πολλά για να υπάρξει μια συμφωνία και εμείς και οι άλλοι. Η Ευρώπη ξέρει να παράγει συμφωνίες στον κατάλληλο χρόνο", είπε ο κύριος Βαρουφάκης και το παζλ που στήνεται από το 2010 παίρνει μορφή. 

"Η Ευρώπη ξέρει να παράγει συμφωνίες στον κατάλληλο χρόνο". Τώρα πλέον που δεν υπάρχουν ούτε οι ασφαλιστικές δικλείδες ρευστού μέσω των αποθεματικών Νοσοκομείων, Δήμων, Ασφαλιστικών Ταμείων, ΟΑΕΔ κ.ο.κ με εντολή της Ευρώπης, που εξετέλεσε φασιστικά η ελληνική κυβέρνηση, ο "κατάλληλος χρόνος" φθάνει. Η ελληνική κυβέρνηση με σημαία το ψέμα και χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας παραδίδει την Ελλάδα στην πλήρη εξάρτησή της από Ε.Ε μέσω των τραπεζών για το όραμα των ευρωπαϊστών τύπου Βαρουφάκη για μια Ευρωπαϊκή Ομοσπονδιακή Ένωση.
« PREV
NEXT »

2 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Η τροικα έγιναν θεσμοί,και τώρα μαγειρεύουν ένα νέο αισχρότερο μνημόνιο που το αποκαλούν συμφωνία!Ο Βαρουφάκης ο ουάου γίνεται μνημονιότερος του μνημονίου!Τσίπρα,δε μας τα λες καλά,για αλλού μας είπες ότι θα αρμενίσεις και αλλού μας πας!Ευτυχώς δε ξέρω για πόσο θα υπάρχει ο Λαφαζάνης,είναι η μόνη ελπίδα να αντισταθεί η αξιοπρέπεια του έλληνα.Είπες Αλέξη ότι θα τους χορέψουμε πεντοζάλη και μας χορεύουν καρσιλαμά!Σε ένα τέτοιο πεδίο η μόνη διέξοδος είναι η προσφυγή στην ετυμηγορία ξανά του έλληνα,ποτέ ξανά μνημόνιο και επιπλέον χρέη,ας μπουν σε δραστηριότητα τα μηχανήματα του νομισματοκοπείου της Μεσογείων να έχουμε το δικό μας εργαλείο οικονομικής πολιτικής γιατί ο Σόιμπλε θα μας στείλει όλους στον Άγιο Πέτρο πριν το καλοκαίρι.

Ανώνυμος είπε...

Τι κακό τούτο που ζούμε,να μας έχουν βάλει στόχο ως μιάσματα τους ελληνες!Άμεμπτοι οι γερμανοί,καθάριοι οι γάλλοι,λαμπροί οι ισπανοί,κρυστάλλινοι οι ιταλοί,διαυγείς οι ολλανδοί,λαμπροί οι φινλανδοί!Μόνο οι έλληνες χρωστάνε,οι έλληνες να πληρώσουν,οι έλληνες στο πυρ το εξώτερο!Πλήρωσε το τάδε ομόλογ γιατί θα πτωχεύσεις,πλήρωσε το τάδε χρωστουμιό επειδή το είπε ο τάδε οίκος αξιολόγησης,και αν αυτός ο λαός δυστυχεί,αν πεινάει,αν 6=5 χρόνια δε κάνει τίποτα άλλο από το να πληρώνει υπέρογκα ποσά σε τοκογλύφους,αίμα ανθρώπων που πέφτουν από ταράτσες,γέφυρες,μπαλκόνια,πίνουν παραθείο,φέυγουν με ισχαιμικό,αποχωρούν με εγκεφαλικό δε τους πτοεί!Να πληρώσεις το ΔΝΤ να πληρώσεις τα κερατιάτικα των λαμογιών.ΟΧΙ ας πούμε,όπως τους πρέπει πρώτα ο λαός και μετά του Σόιμπλε τα τερτίπια.