Προσφατα
.

6.3.15

Deutsche Bank: Διαπραγματεύσεις για νέο πρόγραμμα

Ενώ όλων τα βλέμματα είναι στο Eurogroup της Δευτέρας, η Deutsche Bank μιλά για νέο Μνημόνιο
Ξενοφώντας Ερμείδης
Σε έκθεση με τίτλο "Global Economic Perspectives - Will exit or Grexit vol give the Fed pause", η γερμανική τράπεζα αναφέρει ότι η Ελλάδα απειλεί την παγκόσμια οικονομία και μπορεί μέσα στο 2015 να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους. Η Deutsche Bank αυτή την στιγμή παίζει ένα άσχημο παιχνίδι απειλών εναντίον της Ελλάδας με πρόσχημα τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη με την ελληνική κυβέρνηση.
Στριμώχνουν την χώρα στην γωνία μετά την γροθιά- άρνηση του Ντράγκι να μην χρηματοδοτήσει άλλο τις ελληνικές τράπεζες με το πρόσχημα ό,τι  η Ελλάδα έχει ήδη πάρει περισσότερα χωρίς να έχει ισχυρές δεσμεύσεις. 
Έρχεται, η γερμανική τράπεζα και προειδοποιεί ότι ακόμα και να συμφωνήσουν οι εταίροι την Δευτέρα στο Γιουρογκρούπ για τα μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση αυτή η συμφωνία είναι ουσιαστικά τίποτε. "Η συμφωνία της Δευτέρας είναι η αρχή της διαδικασίας πολλών διαπραγματεύσεων που θα γίνουν".

Στημένο παιχνίδι τραπεζικών συμφερόντων
Οι εταίροι δουλεύοντας αποκλειστικά για το κέρδος των τραπεζών τους και των ταμείων τους είναι σίγουροι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντέξει για πολύ ακόμα στις απειλές και η αρχή έγινε με το πάγωμα της ρευστότητας από την ΕΚΤ. Κλείνουν την στρόφιγγα χρηματοδότησης απειλώντας να αφήσουν να λιμοκτονήσει ένας λαός που τους έχει πληρώσει και πληρώνει χωρίς εγγυήσεις από την πλευρά των δανειστών. 
Με την ίδια σιγουριά η Deutsche Bank, τονίζει στην έκθεσή της ότι  "η μακρά διαπραγματευτική διαδικασία θα έχει θετική έκβαση. Η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμβιβασμό με τους δανειστές και θα διασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρωζώνη"
Τι σημαίνει όμως παραμονή στην Ευρωζώνη; Ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει υπό κατοχή με τρεις διαδοχικές στρατηγικές των δανειστών και αυτό θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. 
Πρώτη στραγηγική είναι η ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος. Αμέσως μετά να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις για το ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και τελικώς η ελληνική βουλή να εγκρίνει το νέο πρόγραμμα (ψήφιση Μνημονίου).
Έτσι όπως έχει έρθει η κατάσταση, με την ελληνική κυβέρνηση να θέλει να ξεσηκώσει υπέρ της πανικόβλητης "κοινωνικής πολιτικής" της όλα τα αποθεματικά από Κρατικούς φορείς, δεν μένουν και πολλές επιλογές εφόσον δεν σπεύδει ως θα έπρεπε  να ξεκινήσει την αυτο-ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Οι εταίροι με τον εκφοβισμό του Grexit και τι αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα στην παγκόσμια οικονομία συνεχίζει ανενόχλητη την στρατηγική "με το όπλο στον κρόταφο". 
Η Deutsche Bank για κάποιο λόγο φυλάει τα νώτα της με τέτοιου είδους εκθέσεις δείχνοντας απροκάλυπτα και θρασύτατα  με το δάχτυλο ότι ο μοναδικός φταίχτης για αυτό που θα επέλθει στην παγκόσμια οικονομία θα είναι η Ελλάδα, αν δεν συμβιβαστεί. Ξεχνά να αναφέρει ότι αυτό που έπαθε η Ελλάδα δεν ήταν τίποτε άλλο από τα αποτελέσματα της οικονομικής φούσκας που έφτιαξε το παγκόσμιο τραπεζίκό σύστημα χωρίς να υπάρχει το ανάλογο υλικό αντίτιμο για να καλύψει τα υπέρογκα νούμερα άυλων ευρώ. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια