Προσφατα
.

6.3.15

Παναρίτη: Εγώ έδινα δάνεια σε χώρες

Η σύμβουλος του Βαρουφάκη ως περήφανη δανειοδότρια είναι έξαλλη με  τους συναδέλφους της  δανειοδότες
Μαρία Τσολακίδη
Η Έλενα Παναρίτη, γνωστή στους Έλληνες από το ρόλο που έπαιξε για την επιβολή Μνημονίου στην Ελλάδα μέσω του Γιώργου Παπανδρέου, είναι έξαλλη με τους δανειστές της Ελλάδας. Θυμωμένη με τους  Ευρωπαίους "εταίρους" η κυρία Παναρίτη δηλώνει αισιόδοξη ότι δανεικά θα μάς δώσουν αλλά δεν πρέπει να  εξευτελιζόμαστε κάθε φορά που θα  παίρνουμε δανεικά. Συγκεκριμένα είπε:"...κατά 90% θα υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα στο Eurogroup, το οποίο είναι «πιο εύκολο» από τα προηγούμενα. Αυτή τη στιγμή θα υπάρξει λύση αλλά θέλουν να την δώσουν τη λύση αφού πρώτα πούμε δεκαπέντε “συγνώμη” και υποστούμε οκτακόσιες ταπεινώσεις".

Για την σύμβουλο Παπανδρέου-Βαρουφάκη το να δανείζεσαι λεφτά δεν είναι κάτι το μεμπτό αφού όπως η ίδια δήλωσε με μεγάλη περηφάνια ως υπάλληλος της Παγκόσμιας Τράπεζας έχει δώσει πολλά δάνεια σε χώρες(!) αλλά δεν απαξίωνε τους πελάτες (χώρες!). "Εγώ ως οικονομολόγος, η οποία έχει βρεθεί σε δανειοδοτική θέση δηλαδή εγώ έδινα επί 15 χρόνια δάνεια σε χώρες δεν έχω συμπεριφερθεί με τέτοια απαξίωση σε πελάτη μας, η οποία είναι η χώρα στην οποία δίνουμε δάνεια. Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση αυτός ο τρόπος".

Επίσης για την κυρία Παναρίτη το να δίνει η ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες (χρεώνοντας τους Έλληνες φορολογούμενους) δεν είναι κάτι μεμπτό. Αλλά είναι επίσης έξαλλη που ο Ντράγκι χρηματοδότησε με μόλις 500 εκατ. τα ιδιωτικά τραπεζικά μαγαζιά της Ελλάδας. "...ο κ.Ντράγκι να τραβάει πάλι το χαλί κάτω από τα πόδια μας χωρίς να το πει σε κανέναν. Να εχθές μας έδωσε μισό δις στο ELA να το κάνουμε τι ακριβώς;". 

Η υπάλληλος των "Φονιάδων"
Ως υπάλληλος ενός από τους μεγαλύτερους εγκληματίες όλων των εποχών, της Παγκόσμιας Τράπεζας, αναρωτιόμαστε αν η κυρία Παναρίτη εργάζεται για το συμφέρον της Ελλάδας ή για το συμφέρον του πρώην εργοδότη της. Είναι απίστευτο ως "οικονομολόγος" να θεωρεί ότι μία χώρα μπορεί να έρθει σε ανάπτυξη και ανασυγκρότηση παίρνοντας δανεικά από αυτούς που την κατέστρεψαν, εκτός αν θεωρεί ότι έσωσε το Περού με τις οικονομικές και επιχειρηματικές συμβουλές της, αφού το είχε πάρει επάνω της το όλο θέμα ως υπάλληλος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Επειδή όμως στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούμε με λάμα, ούτε πλέκουμε γελεκάκια για τουρίστες, ίσως η συμβολή της ως συμβούλου να είναι να  μάς κάνει Περού ως Αμερικανίδα που είναι (η ίδια το αναφώνησε στο Ρόιτερς)  για να έρχονται Αμερικανάκια τύπου Παναρίτη,  να βλέπουν τους ιθαγενείς του Μάτσου Π@υτσου. 

Πραγματικά σε αποστομώνει η άνεση με την οποία η σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης παραδέχεται ότι συμμετείχε επί 15 χρόνια σε καταστροφές χωρών μέσω δανείων. Είναι γνωστό ότι η Παγκόσμια Τράπεζα βρίσκεται πάντα εκεί που μια χωρά βγαίνει από ολική καταστροφή. Βάζοντας κάτω τα 15 χρόνια "θητείας" της κυρίας Παναρίτη βλέπουμε ότι είναι πολύ πιθανόν να ήταν αυτή που έδωσε δάνειο αναδιάρθρωσης στην Σερβία το 2002 όταν οι σέρβικες επιχειρήσεις πήραν τον κατήφορο μετά από την στρατιωτική εισβολή του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, παρούσα  στο δάνειο που έδωσε ο πρώην (;) εργοδότης της στην Λιβυή για την ανοικοδόμησή της το 2011, της Αιγύπτου επίσης το 2011 και όπου αλλού έγινε πόλεμος όπλων ή πόλεμος χρήματος.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΝΑΡΙΤΗ, ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΨΕ (ΟΡΘΟΤΕΡΑ: ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ) ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ ΟΥΤΕ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΩΣ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΟΣ ΚΛΠ. ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΝΑ "ΙΔΡΩΣΕΙΣ" ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ, ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ, Η ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, Η ΗΘΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.
ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΠΙΣΤΗΜΗ" ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ, Ή ΑΛΛΟΙΩΣ "ΕΠΙΣΤΗΜΗ" "ΜΟΥΧΑΜΠΕΤΙ", Ή ΑΛΛΟΙΩΣ "ΕΠΙΣΤΗΜΗ" ΤΟΥ ΧΑΒΑΛΕ (ΤΟ ΧΑΒΑΛΕ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩ ΓΙΚΑ), ΟΠΟΥ ΟΤΙ ΚΟΤΣΑΝΑ Η ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ή ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΘΑ ΣΟΥ ΤΗ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΣΚΟΝΑΚΙ.
Α, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ:
ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΟΥ, ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ. ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.
ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΕΙΤΕ ΣΗΜΙΤΗΣ, ΕΙΤΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΩΣ.